Home buitenland Met de hond in Étretat naar de krijtrotsen [Frankrijk]

Met de hond in Étretat naar de krijtrotsen [Frankrijk]

geschreven door Woef Welkom
6 reacties

Met de hond op vakantie naar het Franse Normandië? Sla dan een bezoek aan de krijtrosten van Étretat niet over. Een prachtig natuurfenomeen aan de Faillaisekust in een knus dorpje in het noorden van Frankrijk. Je kunt hier mooie wandelingen maken en picknicken met je hond. En dat op slechts 6 uur rijden van Utrecht. In dit artikel alles wat je wilt weten over met de hond in Étretat de krijtrotsen bezoeken.

Lees hier de regels die in Frankrijk gelden voor het meenemen van een hond.

Wat kun je doen in Étretat met je hond?

Étretat is niet groot, het is zelfs ontzettend klein te noemen. Het is een typisch Frans, authentiek dorpje aan zee dat wereldberoemd is door de l’Aiguille; een uitstekende krijtrots die op een olifant lijkt. Je vindt hier een boulevard (met enkele horecagelegenheden) waar je met je hond aan de lijn over kunt wandelen en er is een strand met kiezelstenen.

Wij bezochten Étretat in 2015 en toen waren honden ook op het strand toegestaan, mits je de hond aan de lijn hebt of los onder appèl houdt. Wij lieten onze hond los op de momenten dat er geen anderen aanwezig waren en dat is natuurlijk altijd goed. Denk er ook aan dat je hondenpoepzakjes bij je hebt.

Op de website van de Franse ambassade in Nederland staat ook dat honden nog steeds zijn toegestaan op het strand en op de kliffen van Étretat. Het strand vormt een soort inham in de vorm van een croissantje met rechts de ‘olifant’ en links een andere imposante rots. Je kunt ook een wandeling maken naar beide rotstoppen.

LET OP! Woef Welkom lezeres Denise stuurde ons in mei 2022 dit bericht: “Wij zijn nu met twee honden in Etretat. Helaas mogen de honden alleen op de boulevard lopen en wel mee de krijtrotsen op, maar op het strand mogen ze niet komen. Dit wordt aangegeven dmv verbodsborden. Rond 20.00u ’s avonds zagen we wel wat aangelijnde honden op het strand. Maar het voelt niet echt fijn om dat ook te doen. We kijken naar een ander strandje in de buurt die wel honden toelaten (bijv. Yport).”

Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom

Zie ook: hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips].

Waanzinnig mooie zonsondergang

Het meest bijzonder aan ons bezoek aan de krijtrosten van Étretat was dat we er waren in de avond en daardoor konden wachten op de zonsondergang. Doordat Étretat aan de westkust van Frankrijk is gelegen kun je daar heel mooi de zon in zee zien zakken.

Wij hebben tijdens de zonsondergang over het strand gewandeld naar ‘de olifant’. Van een afstand zie je al waarom hij zo wordt genoemd, maar van dichtbij lijkt het echt op een giga grote olifant. Zelfs de vorm van de poten ziet er heel echt uit. Naarmate de zon verder onder ging veranderde de krijtrotsen ook van kleur. Van wit naar diep oranje. Erg mooi om te zien. Neo vond het een heerlijke plek en genoot zichtbaar.

Lees ook: 20x bijzondere accommodaties in Normandië met de hond.

Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom
Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom
Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom
Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom
Met de hond naar Étretat, Frankrijk - Woef Welkom

6 reacties

Denise mei 4, 2022 - 2:02 PM

Wij zijn nu met twee honden in Etretat (april-mei 2022). Helaas mogen de honden alleen op de boulevard lopen en wel mee de krijtrotsen op, maar op het strand mogen ze niet komen. Dit wordt aangegeven dmv verbodsborden. Rond 20.00u ’s avonds zagen we wel wat aangelijnde honden op het strand. Maar het voelt niet echt fijn om dat ook te doen.
We kijken naar een ander strandje in de buurt die wel honden toelaten (bijv. Yport).

Reply
Woef Welkom mei 4, 2022 - 2:48 PM

Hoi Denise, super bedankt voor het laten weten! Ik pas het in het artikel aan.

Reply
Hevano mei 29, 2022 - 12:58 PM

Wij hebben een huisje geboekt in yport in augustus. De eigenaar van het huisje zei dat honden officieel niet op het strand mogen maar dat het gedoogd word. Ze willen er geen last van hebben. Het was volgens die meneer verstandig om dan een rustiger stuk te nemen om te zitten en niet voor de huisjes waar je eten ed kunt halen.

Reply
Woef Welkom mei 29, 2022 - 3:21 PM

Dank voor het laten weten!

Reply
Lena april 17, 2023 - 4:34 PM

Wij zijn er in maart 2023 nog geweest en er staat een bord bij het strand dat volgens juist zegt dat honden zijn toegestaan; Namelijk een hondje in een blauwe cirkel. Wij waren niet de enige die de hond over het strand en de rotsen vrij lieten lopen. Mooie plek.

Reply
Woef Welkom april 24, 2023 - 10:00 AM

Dankjewel voor het doorgeven!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.