Home buitenland Met de hond reizen door Schotland

Met de hond reizen door Schotland

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

In de rubriek ‘het reisverhaal van’ laten we iemand aan het woord die een reis heeft gemaakt met zijn of haar hond. We trappen af met het reisverhaal van Chantal de Wijs, bekend van het Instagram account Reisverslaafd. Samen met haar partner en lieve witte herder Nelson reist ze heel wat af. Hij mag vaak mee als ze een weekendje weg gaan, maar ook over de grens. Na Noorwegen en Zweden was Schotland aan de beurt. Hoe reizen met een hond naar Schotland gaat en of honden daar welkom zijn? Lees verder.

Meer tips over dit onderwerp? Lees ook het artikel: Met de hond naar Schotland: alles wat je moet weten

Met de hond reizen per boot

“Onze laatste reis ging naar Schotland, afgelopen herfst. Wat een aanrader! Schotland is in de herfst magisch mooi. Het was echt dé verrassing van 2017. En dat op een relatief korte afstand van Nederland. Nelson en wij genoten van de rust en ruimte om ons heen. We vertrokken met de auto naar IJmuiden om vervolgens aan boord te gaan van een boot van DFDS Seaways.” Klik hier voor aanbiedingen van DFDS Seaways om met de hond naar Schotland te reizen.

“Er zijn verschillende mogelijkheden aan boord voor het verblijf van honden. Wij hadden voor Nelson een plek in de kennel gereserveerd. Op vaste bezoektijden konden we Nelson knuffelen en uitlaten op het dek. Na ongeveer 15 uur varen kwam de boot aan in Newcastle in Engeland. Nelson was net als wij erg uitgelaten toen we van boord gingen. Een mooie roadtrip lag in het verschiet!”

Klik hier voor meer informatie over de regels in Schotland voor het reizen met een hond per auto.

Roadtrippen met een hond

“Vanuit Newcastle in het noorden van Engeland rij je zo naar Schotland. We kozen voor de Schotse Hooglanden om door te roadtrippen met de hond. We hebben heel wat kilometers gereden met Nelson op de achterbank. En natuurlijk maakten we zo nu en dan een stop om een mooie wandeling te maken met hem. Een fijnere reisgenoot kun je bijna niet wensen!”

Lees ook: je hond mee op vakantie naar (Noord) Ierland

Reizen met een hond door Schotland - Woef Welkom

Honden welkom in Schotland

“Niet alleen wij, ook Nelson werd overal heel hartelijk ontvangen. We verbleven in verschillende B&B’s en hotels die op de roadtrip route lagen. Ook in de pub was Nelson een graag geziene gast. Aan aandacht geen gebrek. De mensen daar zijn dol op honden en een 40 kilo wegende witte pluizenbol valt wel op!”

Klik hier voor aanbiedingen van accommodaties in Schotland waar honden welkom zijn.

Bijzondere reisgenoot

“Op vakantie met je hond gaan is zo ontzettend gezellig! Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat heb je een dolenthousiaste reisgenoot om je heen. En wat hij thuis niet mag, mag op vakantie wel, zoals samen slapen op de slaapkamer. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om je hond mee te nemen op vakantie als dat kan. Onze volgende tripjes zijn ook al bekend: Nelson gaat in maart mee naar Ameland, in mei naar Zeeland en in de zomer gaan we een roadtrip maken naar Slovenië.”

Reizen met een hond door Schotland - Woef Welkom

Dankjewel Chantal voor je bijzonder leuke verhaal! Heb jij ook een mooie reis gemaakt met je hond en vind je het leuk om hierover te vertellen? Stuur ajb een mailtje naar info@woefwelkom.nl

1 reacties

Doen in Aberdeenshire, Schotland: bezoek Dunnottar Castle - Map of Joy mei 19, 2018 - 5:30 AM

[…] (ga in het hoogseizoen dus vroeg of laat op de dag). Honden zijn welkom en mogen gratis mee. Klik hier voor meer tips over reizen met een hond door Schotland. Draag stevige schoenen, want de wandeling van en naar het kasteel loopt via paden en trappen die […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.