Home buitenland Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

geschreven door Woef Welkom
7 reacties

Met de hond naar de Eifel in Duitsland? Een goed idee, want het oude vulkaanlandschap leent zich perfect voor mooie wandelingen met de hond. Woef Welkom ging naar de Eifel en testte een leuke wandeling die je daar kunt maken met de hond. In dit artikel lees je alles over met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval.

Zoek je een leuke accommodatie met de hond in de Eifel? Lees ook: met de hond naar Landal Wirfftal [onze ervaring] over verblijven op een Landal vakantiepark in een speciale hondenbungalow.

Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval
Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Met de hond wandelen in de Eifel

De heuvels en bossen van de Eifel in Duitsland zijn een top bestemming om met je hond je wandelen. Eén van onze favoriete wandelingen in de Eifel met de hond is die naar de Dreimühlen waterval (ook wel de Nohner waterval of Drömmeler Spröetz genoemd). Dit is de grootste en meest bekende waterval in de Duitse Eifel.

Meer weten over wat je in de Eifel kunt doen? Lees ook dit artikel van ons andere reisblog Map of Joy: Dit zijn de 5 mooiste steden en dorpjes in de Eifel [+ wat te doen tips]

Hij is 12 meter breed en het water valt over de klippen van het middeldevonisch kalkgesteente in het wijde Ahbachdal. Dit doet de waterval al zeker sinds het einde van de IJstijd. Geologisch gezien is deze waterval nog heel jong, maar dat doet niets af aan de schoonheid ervan. De Dreimühlen waterval is ook niet zozeer bijzonder door zijn grootte, maar wel door de kleuren en het feit dat deze waterval jaarlijks een stukje groeit en je hem van heel dichtbij kunt zien!

Je bereikt de waterval op twee verschillende manieren: over een verhard pad of over een avontuurlijk pad door het bos langs het water. Als het heeft geregend is het wel aan te raden om schoenen aan te trekken die vies mogen worden als je het avontuurlijke pad kiest, zoals wij deden. Dit pad is heel mooi en leuk, maar ook erg modderig. Als je niet goed ter been bent zou ik dit wandelpad ook niet nemen. Je kunt ook een hele andere wandeling maken, met verschillende lengtes, daarvoor kun je de bordjes volgen.

Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval
Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval
Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Hond los bij de Dreimühlen waterval?

Er staat nergens in dit gebied dat de hond niet los mag. Onze ervaring in Duitsland is dat je de hond in dat geval los mag laten en de hond aanlijnt als je een persoon tegenkomt. Ook let je hierbij natuurlijk op de aanwezigheid van eventuele dieren die je kunt tegenkomen. 

Lees ook: leuke vakantiehuizen in de Eifel waar honden welkom zijn

Met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval

Waar parkeren bij de Dreimühlen waterval?

Wij parkeerden bij Parkplatz Wasserfall Driemühlen. Het navigatieadres is: Nohner Mühle 2, 54578 Nohn. De parkeerplaats zit een paar honderd meter vóór dit adres. Je kunt de auto hier gratis parkeren op een kleine parkeerplaats, maar als deze vol is kun je ook de auto langs de weg parkeren. Dit is de weg L68. Vanaf de parkeerplaats is het een kleine kilometer lopen naar de Dreimühlen waterval in de Eifel.

Lees ook:
Met de hond naar Roompot Eifelpark Kronenburger See [onze ervaringen]
4x leuke vakantieparken in Duitsland met een hondenbungalow!
19x leuke, hondvriendelijke accommodaties in de Harz
Met de hond wandelen in de Harz bij Oderteich
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

7 reacties

Truusje - De Sandwichformule februari 5, 2020 - 11:58 AM

Leuk om te lezen. Wij zijn van plan om dit jaar ook op mini-vakantie naar de Eifel te gaan. Met onze honden uiteraard. ;)

Reply
Woef Welkom februari 6, 2020 - 11:43 AM

Heel goed idee, het is er prachtig en voor de honden heerlijk om te rennen en spelen.

Reply
ben en esther en igor,quinto augustus 24, 2020 - 10:20 PM

Wij gaan 6 september met 2 duitse staande korthaar. We logeren in een ferienwohnung in michelbach. We hebben er veel zin in

Reply
Woef Welkom augustus 28, 2020 - 10:57 AM

Wat leuk om te horen, veel plezier!

Reply
Leon september 1, 2020 - 1:59 AM

Hoe lang is de wandeling ongeveer?

Reply
Woef Welkom september 3, 2020 - 11:15 AM

Dag Leon, dat staat onderin in het artikel. Het is minder dan 1 kilometer lopen heen en dus ook weer iets minder dan 1 kilometer terug. Veel plezier!

Reply
De mooiste plekken in de Eifel (deze wil je niet missen!) - Map of Joy november 27, 2023 - 12:43 PM

[…] Eifel. Meer weten over deze plek en/of hoe het is om het met een hond te bezoeken? Zie het artikel met de hond wandelen in de Eifel bij de Dreimühlen waterval op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.