Home buitenland Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

Op zoek naar een leuke wandeling in de Harz in Duitsland met je hond? Wij tippen de Liebesbankweg. Een leuke route door een afwisselend natuurgebied, waar je onderweg allerlei verschillende bankjes tegenkomt die iets met de liefde te maken hebben. En de hond is hartstikke welkom op deze wandelroute in de Harz, dus die wandelt gezellig met je mee.

Lees ook: met de hond wandelen in de Harz bij Oderteich

Starten met de Liebesbankweg wandeling

Je kunt de auto op twee plekken parkeren, en daardoor zijn er twee startplekken voor deze wandeling in de Harz met de hond. Je kunt parkeren bij de Stabkirche of bij Parkplatz Auerhahn. Beide parkeerplaatsen zijn gratis. Je kunt bij beide parkeerplaatsen linksom of rechtsom met de wandeling beginnen. Wat jij wilt. Je loopt namelijk uiteindelijk een rondje.

Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

De complete wandeling is ongeveer 7 kilometer. Als je doorloopt doe je er 2 uur over, maar het is leuker om af en toe te stoppen bij een zogenaamd liefdesbankje en de omgeving te bewonderen. Ook kun je eten en drinken meenemen en onderweg picknicken.

Het gebied bestaat uit bos, heuvels, meren en een berg waar je omheen wandelt. Dit maakt deze wandeling leuk en gevarieerd, want je ziet telkens nieuwe dingen. Voor de hond is er genoeg om aan te snuffelen en naar te kijken. Als je goed oplet zie je af en toe een eekhoorntje tussen de bomen door wegschieten.

En dan zijn er natuurlijk nog de liefdesbankjes. In totaal vind je er 25. De meeste bankjes zijn van hout en zijn versierd met hartjes, maar er zijn ook andere figuren op terug te vinden en kunstwerken van marmer, steen een ijzer te bewonderen.

Ook leuk: net als op andere plekken in de Harz kun je hier wandelstempels verzamelen. Op deze route zijn het er drie. Ze zitten in een rode brievenbus. Wil je de Stabkirche die op de route ligt bezoeken? Honden mogen hier niet naar binnen. Entree is 2,- per persoon.

Lees ook: leuke, hondvriendelijke accommodaties in de Harz

Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz

Praktische informatie over de Liebesbankweg

Het terrein waarover je wandelt is niet moeilijk. Op sommige stukken loop je over een grindpad en op andere over zandpaden. Hier en daar is het uitkijken voor een kronkelende boomwortel over een pad. Soms loop je een stukje naar beneden of omhoog. We zagen behoorlijk wat oudere mensen met wandelstokken deze route lopen.

Of de hond nu wel of niet los mag als je de Liebesbankweg loopt is niet geheel duidelijk. Er staat nergens een bordje waarop staat dat het niet mag, maar onze ervaring is dat men hier de hond vrijwel nooit los laat lopen, omdat er wilde dieren leven. Het mag dus wel, maar liever niet. Langs de route vind je wel prullenbakken, maar geen hondenpoepzakjes, toch wordt het wel erg gewaardeerd als je de poep van je hond opruimt.

Je wandelt langs verschillende meren waarvan het water wordt gebruikt voor het maken van drinkwater. Daarom is het niet toegestaan om te zwemmen in het water. De hond laten pootjebaden en drinken van het water is geen enkel probleem, dat zagen we meerdere honden doen.

Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Onderweg kan de hond drinken uit stromende beekjes.
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz
Met de hond wandelen over de Liebesbankweg in de Harz, stempel
Eén van de drie stempels die je kunt verzamelen op deze route.

Ook leuk: met de hond naar het stadje Goslar

Ook nog wat cultuur snuiven? De Liebesbankweg wandeling ligt vlak bij het stadje historische Goslar, waar je 1500 mooie vakwerkhuizen kunt bewonderen. Wij namen de hond mee naar deze stad en vonden het een leuke aanvulling op de wandeling.

Aanrader: ga lunchen of iets drinken op de gezellige Marktplatz bij Teestube/Restaurant Café am Markt. Hier zijn honden welkom en heb je mooi uitzicht op het plein. Wij waren hier op een zaterdagmiddag in de zomervakantie en vonden het niet erg druk. Goed te doen met een hond. Gratis parkeren kun je bij het station met een parkeerschijf (maximaal 2 uur).

Op vakantie met de hond in Duitsland? Zie het artikel: 4x leuke vakantieparken in Duitsland met een hondenbungalow! De Harz zit er ook bij.

Met de hond naar de Harz, Goslar
Op het terras zijn honden welkom!

Lees ook: met de hond naar het Zwarte Woud [allerlei tips]

1 reacties

Wandelen over de Liebesbankweg in de Harz - Map of Joy september 7, 2022 - 5:00 PM

[…] je een hond en wil je deze wandeling met de hond maken? Dat mag! Lees er meer over in het artikel met de hond wandelen over de Liebesbankweg op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.