Home buitenland Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken

Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Met de hond op vakantie naar Midden-Jutland in Denemarken? Hvide Sande is een heerlijke plek om dat te doen. Met aan de ene kant het Ringkøbing Fjord en aan de andere kant bijna 45 kilometer aan strand. Helaas mag de hond niet altijd los in Hvide Sande, maar gelukkig is er een hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken. Lees hier ons verslag.

Lees ook: De leukste bezienswaardigheden rondom het Ringkøbing Fjord.

Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom

Waar ligt het hondenbos bij Hvide Sande?

Om precies te zijn: Søndre Klintvej 11, 6830 Nørre Nebel. Dit kleine dorpje ligt ten zuiden van de badplaats Hvide Sande in Midden-Jutland. Hvide Sande wordt door sommigen ook wel het eldorado van Denemarken voor honden genoemd, omdat honden op veel plekken welkom zijn en zo ook van een heerlijke vakantie kunnen genieten. In het hoogseizoen ook, maar dan mag de hond lang niet overal (gedurende de dag) loslopen. In het hondenbos bij Hvide Sande is dit wel zo.

Lees ook: 7x leuke vakantieparken in Denemarken waar honden welkom zijn

Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom

Wat is het hondenbos bij Hvide Sande?

In dit zogenaamde “Hundeskov” is een omheind losloopgebied gecreëerd. Het gebied is niet heel erg groot, maar je kunt er ongeveer 20 minuten lang wandelen als je over het pad langs het hek wandelt. Ook zijn er leuke sluippaden van zand door het bos zelf gecreëerd, wat voor variatie zorgt. Je vindt er verschillende soorten bomen, planten en struiken.

Lees ook: vakantiehuizen in Jutland waar honden welkom zijn

Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom

Het allerfijnste is dat je hond hier vrij en veilig kan spelen. De hek deur sluit goed, het hekwerk wordt goed onderhouden en is overal dicht en het is niet druk met andere honden. We zijn drie keer in dit bos geweest in het hoogseizoen en zijn maar één keer een andere hond tegengekomen op de parkeerplaats.

Erg handig: bij de in- en uitgang staat een prullenbak waar je je hondenpoepzakjes in kwijt kunt. Het bos is het hele jaar, de gehele dag vrij toegankelijk.

Op vakantie met de hond naar Denemarken? Hier 10x accommodaties voor vakantie met de hond in Denemarken.

Op vakantie met de hond naar Hvide Sande en op zoek naar een accommodatie? Klik hier voor aanbiedingen van accommodaties in Hvide Sande waar honden welkom zijn.

Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom
Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom
Hondenbos bij Hvide Sande, Denemarken - Woef Welkom

2 reacties

Paul Dommerholt juli 22, 2019 - 10:39 AM

Na aanleiding van dit artikel zijn wij ook op zoek gegaan naar een Hundeskov. Er zijn er best veel als je op internet zoekt. Dit is super geregeld in Denemarken! Onze Honden vinden het heerlijk om daar lekker los te lopen.
Bedankt!

Reply
Woef Welkom juli 24, 2019 - 3:52 PM

Super om te horen, dankjewel!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.