Home buitenland Met de hond naar het Salzburgerland [ervaringen en tips]

Met de hond naar het Salzburgerland [ervaringen en tips]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Het prachtige Salzburgerland in Oostenrijk is een heerlijke plek voor een vakantie met je hond. Dat vindt Stephanie ook. Zij is een trouwe Woef Welkom lezer en gaat dolgraag met haar hond Finley op vakantie en dan het liefst naar het Salzburgerland. Wij vroegen haar naar haar ervaringen en tips voor als jij met de hond naar het Salzburgerland gaat.

Ga je vaker met je hond op vakantie?

“Meerdere keren per jaar ga ik met mijn hond Finley naar het buitenland. Mijn favoriete vakantieland is Oostenrijk, maar het liefst reis ik heel Europa met hem door! Het voelt magisch mooi om met hem in de bergen te wandelen, in bergmeren te zwemmen en tussen de bergen te suppen.”

Ook met de hond per auto op vakantie? Lees ook het artikel hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips]


Hoe ben je met je hond naar Oostenrijk gereisd?

“Altijd met de auto. Het handige daarvan is dat je onderweg regelmatig kunt stoppen. Voor vertrek zoek ik naar natuurgebieden waar we dan even wat langer de benen kunnen strekken. Soms boeken we een overnachting in Duitsland en rijden we in twee delen. Wij hebben bijvoorbeeld goede ervaringen met het Seligweiler hotel in Ulm waar honden welkom zijn. Voor de hond betaal je 7 euro extra.

Wij hebben tot nu toe alleen maar positieve ervaringen met reizen met de auto met de hond. Zeker door Duitsland en Oostenrijk, wat echt super hondvriendelijke landen zijn.” 

Benieuwd maar meer accommodaties onderweg? Lees ook het artikel verschillende hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn

Waar verbleef je in het Salzburgerland?

“In het Salzburgerland verbleven we bij vrienden die appartementen verhuren onder de naam Alpenhaus Denver. Een hondenparadijsje. Er is een grote omheinde tuin met een zwemvijver voor honden, een klein agility parcours en er liggen frisbees en balletjes klaar. De appartementen zijn netjes en beschikken allemaal over een ruim balkon. Honden mogen hier gratis verblijven én er zijn er meer dan 2 welkom.

Vlakbij deze accommodatie zit ons favoriete, hondvriendelijke restaurantje waar we graag heen gaan. Het heet Restaurant Hörfarter. De kaart is er vrij uitgebreid en er zit ongetwijfeld voor iedereen wel wat bij. Het meest fijne vind ik dat de hond zowel buiten als binnen welkom is.” 

Benieuwd naar meer accommodaties? Lees ook allerlei leuke accommodaties in Salzburgerland waar honden welkom zijn


Leukste plekjes om te wandelen met de hond in het Salzburgerland?

“Als je op zoek bent naar minder toeristische plekjes is de Elisabethsee een aanrader. Je kunt daar een hele toffe wandeling doen. Als je hond gek is op zwemmen kan hij daar ook het water in. Het is wel goed om te weten dat er koeien loslopen.

De Hintersee en de Klammsee zijn ook absolute aanraders. Hier kan het, zeker in de zomer, wel echt druk zijn. Mijn toptip is een wandeling bij de Tauerntunnel. Als je je auto parkeert aan de linkerkant voor de Tauerntunnel (gezien vanaf Mittersill) loop je achter de parkeerplaats zo een enorm natuurgebied in. De natuur is hier nog prachtig ongerept en ruig. Er kronkelt een beekje doorheen, links en rechts liggen grote rotsblokken en je loopt midden in de bergen. Het is één van onze favoriete plekjes om te wandelen.”

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: leuke accommodaties in Karinthië waar honden welkom zijn

Mag de hond los in het Salzburgerland?

“In Oostenrijk gelden er diverse regels met betrekking tot het loslopen van honden in de natuur. Op sommige plekken in de natuur is er of een aanlijnplicht of een muilkorfplicht, zoals bijvoorbeeld bij de Zeller See.

Uit bescherming voor zowel mijn eigen hond als de natuur van Oostenrijk laten wij onze hond eigenlijk niet loslopen, wij hebben altijd een 10 meter lijn bij ons. Je moet sowieso altijd een muilkorf of een muilband bij je hebben voor het openbaar vervoer en de gondels. Ze kunnen er namelijk om vragen om deze bij je hond om te doen.”

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen: met de hond naar Vorarlberg [onze ervaringen en tips]

Ben je gaan suppen met de hond in het Salzburgerland?

“Ja! Sinds het voorjaar van dit jaar ben ik begonnen met suppen met onze hond. In Nederland heb ik dit heel langzaam opgebouwd en in het Salzburgerland heb ik op diverse plekken met hem gesupt. De Zeller See is favoriet om dat te doen.

We trokken veel bekijks en we kregen veel leuke opmerkingen. Het was echt geweldig om te doen en ik raad het iedereen aan. Bouw het rustig op in Nederland, neem er de tijd voor en doe je hond voor de zekerheid een zwemvest om. Je kan zoveel plezier hebben van samen suppen, waar ook ter wereld!”

Ook leuk: al eens aan Karinthië gedacht? Lees dan ook het artikel met de hond naar EuroParcs Pressegger See waarin wij onze ervaringen delen.

Lees ook het artikel dit zijn de regels per land voor het meenemen van je hond voordat je op vakantie met je hond gaat.

Extra tips van Woef Welkom

Ook wij van Woef Welkom zijn met de hond in het Salzburgerland geweest. We tippen voor een verblijf Hoamat House I Boutique Apartments. Wij hebben hier een kleine week vakantie gevierd met onze hond en vonden het geweldig. Alle appartementen zijn met veel aandacht voor sfeer en comfort ingericht. Alsof het uit een woonblad komt! Naast één of meerdere slaapkamers voorzien van een zithoek, een uitgeruste keuken met een eethoek en een eigen badkamer. Sommige appartementen hebben een terras of een balkon. Het wordt gerund door een familie die altijd voor je klaar staat. Voor het verblijf van de hond betaal je 39 euro per verblijf extra. Een voer- en drinkbak staat klaar. Ook krijg je een Lungau Card waar je onder andere gratis met de hond de Grünwaldkopf gondel mee kunt pakken. Wij zijn fan! Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Op de Grünwaldkopf

Dankjewel Stephanie voor het delen van je ervaringen en tips. De avonturen van Finley volgen? Zie het Instagramaccount @happydog_bordercollie 

Disclaimer: De foto’s in dit artikel zijn eigendom van Stephanie of Woef Welkom. In dit artikel zijn affiliate links gebruikt, het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.