Home buitenland Met de hond naar het Zwarte Woud [allerlei tips]

Met de hond naar het Zwarte Woud [allerlei tips]

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Op vakantie met hond naar het Zwarte Woud in Duitsland? Een heel goed idee! Stephanie Oosterveer en haar hond Buddy (een prachtige blue merle border collie) gingen je voor. In dit artikel deelt Stephanie haar ervaringen en tips over met de hond naar het Zwarte Woud gaan. Je ontdekt de leukste dingen om te doen, hoe hondvriendelijk het Zwarte Woud is en méér.

Zelf met de hond naar het Zwarte Woud? Lees ook leuke vakantiehuizen in het Zwarte Woud waar honden welkom zijn mét omheinde tuin

Ga je vaker met je hond op vakantie?

“Ik ga ieder jaar minimaal één keer met mijn hond Buddy op vakantie. Eigenlijk altijd binnen Europa, omdat ik hem niet zo graag meeneem in het vliegtuig. De bestemmingen wisselen. De Ardennen (zowel de Belgische als de Franse), Luxemburg, en terugkerend op verschillende plekken in Duitsland. Vooral dit laatste land heeft mijn voorkeur met de hond. Ze zijn in Duitsland zó hondvriendelijk!”

Lees ook: 19x bijzondere accommodaties in de Belgische Ardennen met hond

Waarom met de hond naar het Zwarte Woud?

“Na wat foto’s op Instagram gezien te hebben kwam ik op het idee dat het Zwarte Woud mij wel leuk leek. Het is bergachtig, heeft veel groene natuur en is hondvriendelijk.”

Lees ook: vuurwerkvrije vakantieparken in Duitsland waar honden welkom zijn

Hoe heb je je voorbereid op de reis met de hond? 

“Ik heb altijd een lijstje op mijn telefoon staan voor mijn hond. Een soort van inpaklijst. Zo weet ik zeker dat ik nooit iets belangrijks voor hem kan vergeten. Daarnaast zoek ik op Google voor vertrek altijd een dierenarts op in de regio waar ik naartoe ga en controleer ik of zijn inentingen nog op orde zijn.”

Lees ook: regels per land voor reizen met de hond per auto

Hoe hebben jullie gereisd en hoe ging dat?

“Dit jaar had ik een stacaravan gehuurd op Campingplatz Kinzigtal. Ook dit adres kwam ik per toeval tegen op social media. Het is geen geheim dat ik fan ben van kamperen en Buddy is vroeger ook regelmatig mee op vakantie geweest met de tent.

We reden in 7 uurtjes naar de camping toe. Ik koos ervoor om rechtstreeks door Duitsland heen te rijden naar het Zwarte Woud. Het duurde wat langer, maar het was absoluut de moeite waard.”

Lees ook: 4x leuke vakantieparken in Duitsland met een hondenbungalow

Wat hebben jullie allemaal gedaan? 

“Vanuit de camping trokken wij er iedere dag op uit met de auto. Zo bezochten we de Waterval van Todtnau, die maar liefst 97 meter hoog is en waar de hond de mogelijkheid heeft om redelijk veilig het water in te gaan. Ook de watervallen van Triberg is hondvriendelijk. Hier kan de hond alleen niet het water in en deze waterval is vele malen drukker dan de andere watervallen.

We bezochten ook diverse historische steden met vakwerkhuisjes, gingen hiken in de prachtige natuurgebieden die het Zwarte Woud bezit en bezochten meerdere ruïnes en kastelen. Het Allerheiligen Klooster is een oud klooster waar nu alleen nog ruïnes van over zijn, bijzonder om te zien. Via een weggetje naar beneden, die ook hondvriendelijk is, kwam je bij de Allerheiligen waterval uit. Leuk als je daar toch in de buurt bent.”

Lees ook: met de hond naar landal Wirfttal [onze ervaring]

Zijn jullie ergens iets gaan eten met de hond?  

“Wij aten vooral vaak op de camping, omdat dit gezien de hoge temperaturen wenselijker was met mijn langharige hond. Maar de keren dat wij op het terras belanden of uiteten gingen was Buddy altijd meer dan welkom!

Zo zijn we direct naast de Watervallen van Triberg op het terras neergestreken en nog voordat ik de kaart kreeg aangereikt, had Buddy al een bak water gekregen. “Dogs first!” heb ik vaak gehoord. Eigenlijk is er geen één restaurant of terras geweest die de hond heeft geweigerd. Het is wel wenselijk dat je hond is aangelijnd.”

Lees ook: 19x leuke, hondvriendelijke accommodaties in de Harz

Hoe werd er op de hond gereageerd?

“Vrijwel iedereen die ik ben tegengekomen vond Buddy erg leuk en wilde altijd even weten wat zijn naam en zijn ras was. In ieder winkelstraatje stonden drinkbakken en als deze er niet stonden dan werden ze voor hem geregeld. Met de hond naar het Zwarte Woud gaan is echt heel fijn voor hond en baas.”

Lees ook: 9x leuke vakantiehuizen in de Eifel waar honden welkom zijn

Mag de hond los in de natuur?

“In de natuur waar ik niemand tegen kwam (en dat was heel vaak) liep Buddy bijna altijd los. Let wel even op of je in het jachtseizoen er bent. In principe zullen jagers jouw hond niet zo snel aanzien als wild, maar liever voorkomen dan…”

Lees ook: 18x leuke accommodaties in Winterberg waar honden welkom zijn

Leukste plekjes om te wandelen met de hond in het Zwarte Woud?

“Als je het mij vraagt dan zijn het vooral de natuurgebieden die niet online te vinden zijn en waar je per toeval in beland, omdat je even een klein stukje met je hond wilt gaan wandelen. Een bergje op, achter een heuvel, door het weiland heen, de rivieren.

Persoonlijk vond ik de watervallen van Todtnau erg leuk met het mooie weer. Mijn hond is gek op water en zwemmen, en hoe fijn is het dat hij daar met zijn pootjes even in kon afkoelen.

Daarnaast ben ik ook een keer, omdat het zulk warm weer was, bij één van de vele meertjes langs weg gestopt om met hem te gaan zwemmen. Het zag er druk uit, er waren een hoop mensen met hun honden aan het zwemmen en het water was vrij van blauwalg. Dit vond hij echt geweldig! Op heel veel plekken in het Zwarte Woud kom je zulke meertjes tegen.”

Lees ook: leuke vakantieparken in Duitsland waar honden welkom zijn.

Meest bijzondere moment uitje?

“Zoals eerder genoemd vond ik de watervallen van Todtnau erg leuk. Daarnaast vond ik het Wolven- en Berenopvang Schwarzwald ook indrukwekkend. Dit is een soort opvang voor wolven, beren en lynxen die het in het verleden slecht hebben gehad.

Een mooie bijkomstigheid is dat ook hier honden welkom zijn mits ze aangelijnd zijn. Het is zeker geen dierentuin, ook niet heel groot, en al het entreegeld komt ten goede van deze dieren. Wat mij betreft een bezoek waard als je er toch in de buurt bent.”

Dankjewel Stephanie voor het delen van al deze leuke tips voor met de hond naar het Zwarte Woud op vakantie gaan. Meer zien van de avonturen van Buddy? Je kunt hem volgen op Instagram.

Lees ook: 15x leuke, hondvriendelijke accommdaties in Luxemburg

2 reacties

carla juli 29, 2021 - 9:32 PM

wat een leuk stukje dat je heb geschreven Stephanie Oosterveer
Het was een top vakantie,
Buddy had het ook zo naar zijn zin,
Volgend jaar weer ergens heen..

Reply
20x de mooiste bezienswaardigheden in het Zwarte Woud [dit wil je niet missen] - Map of Joy juli 3, 2023 - 2:55 PM

[…] regio en je hond kan zich heerlijk uitleven in de natuur. Meer weten? Lees ook het artikel met de hond naar het Zwarte Woud op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.