Home buitenland Met de hond naar Schotland: alles wat je moet weten

Met de hond naar Schotland: alles wat je moet weten

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Hoe reizen met een hond naar Schotland gaat en waar je allemaal aan moet denken voor vertrek? In dit artikel over met de hond naar Schotland reizen lees je alles wat je moet weten. Van wat je vooral moet regelen tot hoe je er komt. Laat de vakantie met je hond maar beginnen!

Hoe je met de hond naar Schotland kunt reizen

Wil jij met de hond naar Schotland reizen? Het meest voor de hand liggend is dat je met een eigen auto aan de reis naar Engeland begint. Je kunt vervolgens in Calais (Frankrijk) via de Kanaaltunnel met de Eurotunnel Shuttle Service naar Dover. Dit is fijn voor de hond, want de rit is kort en de hond mag samen met jou in de auto blijven.

Het is ook mogelijk om op meerdere plaatsen in Nederland, België en Frankrijk de boot te pakken. Honden mogen alleen met bepaalde veerdiensten en via bepaalde havens het land inreizen. Neem hiervoor contact op met de desbetreffende vervoersmaatschappij of kijk op deze website. Honden mogen niet per privéboot ingevoerd worden. Klik hier voor aanbiedingen van DFDS Seaways.

Het is helaas niet toegestaan om met de hond naar Engeland te reizen per Eurostar trein.

Lees ook: 16x leuke vakantiehuizen in de Schotse Hooglanden met je hond

Met de hond reizen per ferry naar Schotland

Er zijn verschillende mogelijkheden aan boord voor het verblijf van honden. Zo kun je een plek in de kennel reserveren. Op vaste bezoektijden kun je dan je hond knuffelen en uitlaten op het dek. Ook zijn er kamers beschikbaar waarin honden zijn toegestaan. Het is zo’n 15 uur varen naar Newcastle in Engeland en je vertrekt in de avond, dus je overnacht op de ferry.

Lees ook: met de auto naar Schotland op mijn andere website Map of Joy

Huidige regels voor het reizen met de hond naar Schotland (en Engeland)

Registratie: EU-dierenpaspoort en chip verplicht

Inentingen: rabiësinenting (uiterlijk 21 dagen voor de reis). Honden moeten 1-5 dagen voor aankomst door de dierenarts ontwormd zijn (met het bestandsdeel Praziquantel). Tijdstip, datum, handtekening en stempel van de dierenarts moeten in het paspoort vermeld staan. Het is aan te raden om de desbetreffende bladzijdes te laten lamineren.

Lintworm: behandeling tegen lintworm (Echinococcus) is ook nodig. Uit te voeren minimaal 1 dag (24 uur) en maximaal 5 dagen (120 uur) voor het tijdstip van binnenkomst in het Verenigd Koninkrijk.

In de auto: de hond mag niet los op de achterbank, de hond moet daar in een gordel of in een bench. In de achterbak mag de hond wel los, mits de hond zich achter een rek of opvangnet bevindt.

Verboden hondenrassen: Pitbull, Dogo Argentino, Tosa, Fila Brasileiro en alle kruisingen van honden die lijken op deze hondenrassen.

Lees ook: leuke vakantieparken in Engeland waar honden welkom zijn

Reizen met een hond door Schotland - Woef Welkom

Bloedtest niet nodig!

Een bloedtest is niet nodig bij een reis van het VK naar de EU. Sinds 9 december 2020 heeft de EU het VK aangewezen als een laagrisicoland voor rabiës. Met een bloedtest toon je aan dat je hond of kat voldoende beschermd is tegen rabiës, maar dit hoeft dus niet meer!

We houden het laatste nieuws in de gaten, net als de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit die op deze website het laatste nieuws over dit onderwerp bijhoudt.

Honden welkom in Schotland

Onze ervaring is dat Schotten echt dol zijn op trouwe viervoeters. Of je nu verblijft in een B&B of een hotels; honden zijn vrijwel overal welkom. Ook in de pub is een hond een graag geziene gast. Klik hier voor aanbiedingen van accommodaties in Schotland waar honden welkom zijn.

Lees ook:
Met de hond reizen door Schotland
Met de hond naar Engeland [alles wat je moet weten]
14x leuke accommodaties in Cornwall waar de hond is toegestaan
19x bijzondere accommodaties in de Ardennen met hond
met de hond naar Zweden [alles wat je moet weten]
met de hond naar Noorwegen [alles wat je moet weten]

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

2 reacties

15x de mooiste bezienswaardigheden op Isle of Skye (+ handige tips) - Map of Joy december 29, 2022 - 1:08 PM

[…] de hond mee op vakantie naar Isle of Skye? Lees ook het artikel: Met de hond naar Schotland: alles wat je moet weten op mijn andere website Woef […]

Reply
Doen in Aberdeenshire: bezoek Dunnottar Castle - Map of Joy december 30, 2022 - 1:52 PM

[…] (ga in het hoogseizoen dus vroeg of laat op de dag). Honden zijn welkom en mogen gratis mee. Klik hier voor meer tips over reizen met een hond door Schotland op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.