Home buitenland Met de hond op vakantie naar Skåne in Zweden: onze ervaringen en tips

Met de hond op vakantie naar Skåne in Zweden: onze ervaringen en tips

geschreven door Woef Welkom
3 reacties

Glooiende heuvels, prachtige bossen en stranden waar je heerlijk de ruimte hebt. In Skåne in het zuiden van Zweden vind je het. Woef Welkom reisde door deze regio en was blij verrast hoe hondvriendelijk Skåne is. In dit artikel: met de hond op vakantie naar Skåne in Zweden: onze ervaringen en tips.

Lees ook: leuke vakantieparken in Zweden waar honden welkom zijn

Hond welkom in accommodaties in Skåne

Het vinden van leuke accommodaties waar honden welkom zijn in Skåne is niet moeilijk. Vrijwel overal ondervonden we dat honden zijn toegestaan en dat je er zelfs niets extra’s voor hoeft te betalen.

Zo sliepen wij onder andere in een prachtig boshuisje omringd door een privébos waar onze hond Neo volop de ruimte had om te rennen en spelen. Zelf op zoek naar een vakantiehuis in Zuid-Zweden waar honden zijn toegestaan? Lees dit artikel.

Overnachten met de hond in Skåne in Zweden
Overnachten met de hond in Skåne in Zweden

Hond mee naar steden in Skåne

Tijdens onze vakantie in Skåne met de hond hebben we drie steden bezocht. De derde grootste stad Malmö en het kleinere Ystad en Simrishamn. Al snel zagen we dat honden hartstikke welkom zijn in de steden in Zweden.

Zelfs in de grote stad vonden we met gemak een terras van een leuk restaurant of koffietentje waar een waterbak klaar stond en geen enkel probleem werd gemaakt van de aanwezigheid van een hond. Ook zagen we heel vaak prullenbakken met daarop de afbeelding van een hond en het verzoek gevulde poepzakjes daarin te doen. Ze houden in Skåne dus echt rekening met bezoek van viervoeters. Top!

Zie ook: hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips].

Met de hond op vakantie naar Skåne in Zweden: onze ervaringen en tips

Hond mee naar het strand in Skåne

We hebben verschillende stranden bezocht. Stuk voor stuk prachtige stranden waar je heerlijk de ruimte hebt en zelfs in het hoogseizoen geen drukte ervaart. Wij waren er half augustus en ondervonden dat honden op elk strand welkom zijn, maar dat ze niet los mogen tijdens de ‘drukkere’ zomermaanden. In veel gevallen was dat tot de eerste week van september, daarna mag je hond dus zelfs los op het strand in Skåne. Geweldig!

Het mooiste strand vonden wij – net als de lokals die het uit hebben geroepen tot mooiste strand van Zweden- Sandhammaren. Gelegen aan een prachtig duingebied met de zon op het zuiden.

Lees ook: met de hond naar Noorwegen [alles wat je moet weten]

Met de hond naar het strand in Skåne in Zweden
Met de hond naar het strand in Skåne in Zweden

Hond mee naar Nationaal Park Söderåsen

Je kunt meerdere mooie nationale parken bezoeken in Skåne. Wij bezochten onder andere het grote Nationaal Park Söderåsen en maakte hier een wandeling. We liepen de route met de naam Kopparhattsrundan van 4 km. Honden zijn welkom in Nationaal Park Söderåsen, maar moeten wel aangelijnd blijven.

De wandeling is goed te doen met een hond. Af en toe loop je over een verhoogd wandelpad van houten planken waar je moet uitkijken voor hier en daar een gat in een stuk hout waar een poot van je hond in zou kunnen gaan. Het pad is maar ietsje hoger dus wij lieten onze hond naast het pad door het zand lopen op deze iets moeilijkere stukken.

Bij het restaurant dat je vind bij de parkeerplaats is een ‘hondenbar’ te vinden. Er staan meerdere waterbakken waar je hond even kan bijtanken van de wandeling. Onderweg kom je ook nog een toiletgebouw tegen waar je water voor je hond uit de kraan kunt halen.

Meer weten over onze route door Skane? Zie: De mooiste bezienswaardigheden in Skåne aan de kust [roadtrip route]

Met de hond op vakantie naar Skåne in Zweden: onze ervaringen en tips
Hond mee naar Nationaal Park Söderåsen
Hond mee naar Nationaal Park Söderåsen
Hond mee naar Nationaal Park Söderåsen

3 reacties

Melanie van Bentum juli 27, 2019 - 10:52 PM

Heb jij ervaringen met giftige slangen in Zweden? Onze hond is gisteren gebeten en de dierenkliniek vertelde dat zij wel 10 gevallen per dag! binnen krijgen. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

Reply
Woef Welkom juli 28, 2019 - 5:51 PM

Hi Melanie. Wat naar, hoe is het nu met je hond? Ik ben een aantal keer in Zweden geweest en heb daar nooit een slang gezien en ook nooit eerder gehoord over slangen in Zweden. Een goeie vraag voor de Woef Welkom groep op Facebook. Zie https://www.facebook.com/groups/reizenmetjehond/ Wellicht zijn daar anderen met die hier meer van weten?

Reply
De mooiste bezienswaardigheden in Skåne aan de kust [roadtrip route] - Map of Joy december 30, 2019 - 10:50 AM

[…] Met de hond naar Skåne? Lees ook: met de hond op vakantie in Skåne in Zweden [onze ervaringen en tips]. […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.