Met de hond op vakantie naar Zwitserland: onze ervaringen en tips

door Woef Welkom
2 reacties
Lauterbrunnen, vakantie met hond Zwitserland, regels per land voor reizen met de hond per auto - Woef Welkom

Knusse dorpjes, groene heuvels, koeien met grote bellen om hun nek en overal waar je kijkt bergen. Niet zo gek dat Zwitserland populair is als vakantiebestemming. Met de hond op vakantie naar Zwitserland? We bezochten met onze hond Neo begin mei het kanton Bern, dat centraal in het land gelegen is. In dit artikel delen we onze ervaringen en vertellen hoe Woef Welkom Zwitserland is.

Meer zien van deze reis? Neem een kijkje op ons travelblog Map of Joy.

vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Verblijven in Innertkirchen

We wilden graag verblijven in een vakantiehuis, zodat we lekker de ruimte hadden en zelf konden koken. We kozen voor het dorpje Innertkirchen in het Hasli dal. Een klein dorpje met maar weinig inwoners, centraal gelegen en natuurrijk. We verbleven voor ons gevoel echt in de bergen in vakantiehuis Chalet Hasli. Voorzien van een compleet ingerichte keuken, moderne badkamer, goeie bedden, terras met barbecue en zelfs een sauna. Voor het huis was een grote tuin waar Neo vrij kon rondlopen (niet omheind). We betaalden voor een week € 670,- inclusief schoonmaakkosten. Neo mocht hier gratis verblijven dus het verblijf was echt Woef Welkom proof. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Lees ook: 17x leuke vakantiehuizen in Zwitserland waar honden welkom zijn

Chalet Hasli, Innertkirchen, hond mee op vakantie Zwitserland - Woef Welkom

Tip: onderweg ergens verblijven? Wij kozen voor het Star Inn hotel net buiten het centrum van Karlsruhe in Duitsland. In dit hotel mogen honden gratis mee. De kamers zijn modern en voorzien van goeie bedden en een goeie badkamer. We betaalden slechts € 58,- voor een tweepersoonskamer. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Lees hier wat de regels voor honden zijn in Zwitserland en de landen waar je doorheen reist.

Speciale prullenbakken voor hondendrollen

Het viel ons gelijk op: overal in Zwitserland staan speciale prullenbakken voor hondendrollen. Aan de zijkant van de bakken kun je een zakje pakken. Ideaal! Wat ons ook opviel was hoe schoon het is in Zwitserland; iedereen gooit netjes zijn rommel in de prullenbak.

Vakantie Zwitserland met hond - Woef Welkom

Mee naar watervallen

De maand mei is perfect als je nog de laatste resten sneeuw wilt zien, maar ook als je gek bent op watervallen. Ondanks dat we een week lang prachtig weer hadden met maar een enkele regenbui klaterde er werkelijk op ongelooflijk veel plekken prachtige watervallen langs de bergen naar beneden. Hoogtepunt was het dorpje Lauterbrunnen waar je op een klein oppervlak maar liefst 72(!) watervallen ziet.

Neo mocht overal komen, behalve bij de Trümmelbachwatervallen. Deze zouden niet veilig zijn voor een hond, dus die hebben we dan ook overgeslagen. Waar honden wel mee naartoe mogen is de Giessbachwaterval, vlakbij Brienz. Via een mooi aangelegd pad kun je de waterval goed zien. De omgeving van de waterval is bosrijk en hier mogen honden overal aan de lijn en zelfs los meelopen. Ook hier staan speciale prullenbakken met poepzakjes.

Meer tips voor een vakantie naar Lauterbrunnen? Zie mijn andere website met het artikel: Vakantietips Lauterbrunnen [droombestemming in Zwitserland].

Giessbachfalle, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom
De Giessbachfalle.

Lauterbrunnen, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom
In Lauterbrunnen.

Worstjes braden in de natuur

Wat we ook geweldig vonden: op veel mooie plekken mag je een vuurtje stoken. Meestal staat er een hutje met brandhout bij en ligt er zelfs een rooster waar je vlees en groente op kunt leggen. Worstjes braden en ter plekke opsmikkelen; Neo vond het prachtig.

vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Ontdek hier handige producten en tips voor je hond mee in de auto.

Wandelen in Kandersteg

Als je gek bent op wandelen dan is dit een perfecte regio voor jou. Er zijn ontzettend veel hikingtrails tussen de bergen aangelegd voor verschillende typen wandelaars. Wij besloten een hike te maken in het dorpje Kandersteg. We sloegen het eerste stuk dat stijl omhoog gaat, en dus eigenlijk niet te doen is voor een hond, over door de gondel te nemen. Ook hier was het geen enkel probleem om de hond (gratis) mee te nemen. De gondel is afgesloten en dus geheel veilig.

Na zeven minuten stap je uit en is het uitzicht over Kandersteg betoverend! Je kunt hier wandelen naar het Oeschinensee meer. Een meer zó blauw, ingeklemd door bergen, oogstrelend. Aan het meer is een strandje waar meerdere mensen hun hond vrij lieten rennen en ook mogen honden hier lekker zwemmen. Op de wandelroute mag je hond ook los.

Kandersteg, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Bezoek aan de stad Thun

Roadtrippen door deze regio is een feestje. Eén van de mooiste stukjes is rond het Thunersee meer. We maakten een stop in de stad Thun waar we door het oude stadscentrum wandelde. Ook hier zijn honden welkom. Je kunt gerust een terrasje pakken en we zagen zelfs op meerdere plekken bakken water voor honden staan. We kwamen meerdere mensen met honden tegen en ook in deze stad staan speciale vuilnisbakken met poepzakjes.

Thun, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Live meereizen met Woef Welkom? Volg Woef Welkom op Instagram en Facebook.

Wandelen door kloof Aareschlucht

Eén van de mooiste en leukste dingen die we hebben gedaan is wandelen door de kloof Aareschlucht. Een kloof uitgesleten door de rivier de Aare. Aan de zijkant is een hoog wandelpad aangelegd en loop je deels door grotten. De lengte van de kloof is 1400 meter. Waanzinnig! De hond mag gratis mee. Het wandelpad is voorzien van een hek, dus de hond kan niet in de kloof vallen.

Aareschlucht, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Aareschlucht, vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Hoe Woef Welkom is Zwitserland?

Het heeft onze verwachtingen overtroffen! We hebben nergens een bordje gezien dat toegang voor honden ontzegde, er waren speciale prullenbakken, de hond mag meestal gratis mee een gondel in of een bijzondere plek bezoeken etc. Wij raden een vakantie naar Zwitserland met de hond dan ook zeker aan.

vakantie met hond Zwitserland - Woef Welkom

Met de hond op vakantie naar Zwitserland: onze ervaringen en tips - Woef Welkom

Dit vind je misschien ook leuk

2 reacties

Tinne februari 18, 2020 - 9:47 PM

Leuk jij ervaring te lezen. Als ik op de link van het huis klik kom ik op een huis voor 14 personen. Klopt dit wel?
Grappig dat ik als eerste op jullie pagina terecht kom want wij willen naar Zwitserland met onze kooiker Noa:)

Reply
Woef Welkom februari 19, 2020 - 10:16 AM

Hoi Tinne, wat leuk dat je ook met je kooiker naar Zwitserland wilt. Het huis heeft plek voor in totaal 14 personen, maar wij verbleven er in één slaapkamer met 2 personen en 1 hond (de rest van het huis bleef leeg). Wat jij wil.

Reply

laat een reactie achter