Home buitenland Wandelen met de hond in Mullerthal [alles wat je wilt weten]

Wandelen met de hond in Mullerthal [alles wat je wilt weten]

geschreven door Woef Welkom
7 reacties

Als je op vakantie gaat naar Luxemburg met de hond, dan is het bezoeken van Mullerthal een echte must. Dit natuurgebied staat ook wel bekend als Luxemburgs Klein Zwitserland. Het is een prachtig wandelgebied met bossen, rotsen, meertjes en watervallen. Wil je ook wandelen met de hond in Mullerthal? Ontdek hier alles wat je wilt weten.

Lees ook: 15x leuke accommodaties in Luxemburg waar honden zijn toegestaan

Wandelroutes door natuurgebied Mullerthal

De beroemde Mullerthal Trail is 112 km lang en voert je door het mooie natuurgebied. Er zijn 3 verschillende lange routes met elk een eigen karakter. Kijk voor meer informatie op deze handige website over de Mullerthal Trail als je meer wilt weten over deze lange routes. 

Al deze routes zijn dus lang en daardoor niet voor iedereen geschikt en ook niet voor elke hond ideaal. Je kunt ervoor kiezen om een deel van een route te lopen. Zo bezochten wij Chateaux Beaufort en liepen achter het kasteel een stuk het bos in, over een vlonderpad, langs een meertje over mooie heuvels. Dat was prachtig en prima te doen. Let op: de hond mag alleen aangelijnd mee in dit natuurgebied.

Aanrader: de B2 trail met hond

Mocht je nu een complete wandeling willen maken door Mullerthal met de hond die niet al te lang is én je toch trakteert op allerlei natuurschoon? Kies dan voor de B2 trail! Dit is een zogenaamde rondweg die geschikt is voor het hele gezin en honden die fit zijn. De wandeling is 4.2 kilometer lang. Let op: de hond mag alleen aangelijnd mee in dit natuurgebied.

Je wandelt over bospaden, loopt over bruggetjes en klautert door kloven. Onvoorstelbaar mooi! Voor iedereen die goed ter been is goed te doen. Wat betreft de hond raden wij deze route alleen aan als de hond fit is en het leuk vindt om traptreden te beklimmen. Onze hond heeft bijvoorbeeld een agility cursus gedaan en vindt het heel leuk om op rotsen te springen en trappen te bestijgen.

Hoe je er komt? Navigeer naar dit punt. Je kunt daar gratis parkeren en aan de B2 trail beginnen. Voor of na de wandeling iets drinken en/of eten? De uit hout opgetrokken bistro die daar zit heeft heerlijke koffie (ook to go), maar bijvoorbeeld ook hamburgers en friet. Honden zijn welkom op het terras.  

Bezoek de Schiessentümpel waterval met hond

Ook perfect te doen met de hond is het bezoeken van de Schiessentümpel waterval. Voor iedereen te doen, want je kunt er vanaf de parkeerplaats in 500 meter naartoe wandelen over een stenen stoep langs de weg (zie de foto hieronder). Rolstoelvriendelijk en met een kinderwagen te doen.

Er is ook een iets avontuurlijkere route die je vanaf de parkeerplaats kunt lopen naar de Schiessentümpel waterval. Steek de weg over en je vindt tegen de rotswand een lange, houten trap. Het uitzicht is prachtig terwijl je hier wandelt. Voor jong en oud (mits goed ter been) een hele leuke ervaring. Onze hond Neo wandelde deze route met gemak.

De Schiessentümpel is een kleine, schilderachtige waterval in de Zwarte Ernz. Het is niet alleen de waterval, maar vooral het stenen bruggetje dat er overheen hangt dat dit zó mooi maakt. Iedereen wil hier foto’s maken en als je het met eigen ogen ziet begrijp je wel waarom.

De brug en de waterval en daarnaast de autoweg en de stoep waar je overheen kunt lopen van en naar de parkeerplaats.

Conclusie: wandelen met de hond in Mullerthal?

Ja! Wat ons betreft is het prima te doen om met de hond in Mullerthal te wandelen. Wij raden de lange routes wel af, omdat deze enorm lang zijn, maar zoals eerder beschreven kun je ervoor kiezen een stukje van een route te pakken. Je kunt aanhaken waar je maar wilt. Ook de B2 trail is een aanrader mits je hond kan traplopen en fit is. Toch iets zien van Mullerthal, maar met weinig moeite? Kies dan voor de hele korte, makkelijke wandeling naar de Schiessentümpel waterval.

7 reacties

Brigitte van hoof. juli 28, 2023 - 12:16 AM

Zoek een huisje of chalet met 4 kleine hondjes (omheinde tuin) en moeder van 81 . Komen van maastricht.

Reply
Woef Welkom augustus 2, 2023 - 11:06 AM

In de categorie slaapadresjes kun je zoeken naar een geschikte accommodatie. Veel plezier alvast.

Reply
Mariska augustus 4, 2023 - 11:05 PM

Is het mogelijk om route 2 in 1 dag te lopen bij eeb vroeg start van 7 uur? Ik wil graag mn mindset resetten door een dag in de natuur te zijn en te wandelen. Is het haalbaar? Heb een klei. Maar uiterst energiek hondje bij en neem een goede legertas mee met water en eten voor onderweg. Het lijkt me een mooie prestatie de trail in 1 dag te doen.

Reply
Woef Welkom augustus 5, 2023 - 4:49 PM

Hi Mariska, wij zijn alleen bekend met de B2 Trail die we hebben beschreven. Veel plezier!

Reply
Mariska augustus 4, 2023 - 11:19 PM

Of is er een mogelijkheid om de route helemaal met de auto te doen en dan de stops wandelend te doen bij de highlights zoals jij ze nu beschrijft? Kan je mij dan een startpunt aangeven welke handig is en welke hight lights jij zou aanraden? Dank je wel alvast wij gaa volgende week onze eerste trail doe. Hopelijk gewoon lekker lopen als het haalbaal is dan, in een halve dag?

Reply
Patricia maart 17, 2024 - 12:52 PM

hey ,Heb mij al zot gezocht ,we zij een familie van 8 personen en 4 honden. zoeken ook een huisje kort bij mullerthal. gr

Reply
Woef Welkom maart 18, 2024 - 9:15 AM

Dag Patricia, je kunt in ons artikel met accommodaties in Luxemburg kijken https://www.woefwelkom.nl/slaapadresjes/leuke-accommodaties-in-luxemburg-waar-honden-zijn-toegestaan/

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.