Home dagje uit De leukste hondenspeeltuinen op een rij

De leukste hondenspeeltuinen op een rij

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Je hond laten snuffelen en uitrazen in een speeltuin speciaal voor honden? Dat is een bijzonder uitje voor zowel jou als je hond. Verspreid door het land zijn er een aantal van zulke bijzondere plekken te vinden. In dit artikel hebben we de leukste verzameld. Hopelijk zit er één bij jou in de buurt. Heel veel plezier alvast!

Wat is er zo bijzonder aan een hondenspeeltuin?

In een hondenspeeltuin kan een hond niet alleen lekker spelen en zo zijn energie kwijt, ook om je hond te laten socialiseren is een hondenspeeltuin heel fijn. Je hond gaat zich hierdoor beter gedragen en is zodoende fijner in de omgang met andere honden. Vaak zijn hondenspeeltuinen ook nog eens veilig, omdat ze zijn omheind. Zo kun je zorgeloos genieten van een leuk uitje met je hond.

Ken jij een hondenspeeltuin in Nederland die niet in dit artikel wordt genoemd, maar waarvan jij vindt dat deze wél in dit rijtje thuis hoort? Deel het dan ajb in een reactie onder dit artikel. Zo helpen we elkaar aan de meest leuke adresjes om te bezoeken met je hond voor een tof dagje uit.

Lees ook: leuke vakantieparken mét hondenspeeltuin of hondenstrand

Hondenspeeltuin Midden-Drenthe, Beilen

In het Drentse Beilen kan je hond fijn spelen in een hondenspeeltuin van 0,8 hectare. Bij Hondenspeeltuin Midden-Drenthe kunnen ze rennen, klimmen, springen en graven, alleen of samen met andere honden. Door het 1,80 meter hoge hekwerk hoef je ook niet bang te zijn dat je hond er vandoor gaat. Wel zo veilig! Ook kun je altijd vers water tappen voor als je hond toe is aan een frisse slok. Om de hondenspeeltuin open te houden wordt er momenteel een bedrag van € 1,- per hond per bezoek gevraagd.

Fotocredit: Hondenspeeltuin Midden-Drenthe

Park Lingezegen, Elst

Park Lingezegen is een ‘Landschapspark’. Het strekt zich uit van de noordelijke oever van de Waal bij Nijmegen-Lent tot aan de randen van de meest zuidelijke Arnhemse woonwijken Schuytgraaf, Rijkerswoerd en De Laar. In deelgebied De Park ligt een hondenspeelveld. Je hond mag hier loslopen en er zijn verschillende speeltoestellen speciaal voor je hond geplaatst. Entree is gratis. Het ligt ten zuiden van Schuytgraaf en ten noorden van Landerij De Park (De Park 12, Elst). Zie de website voor meer informatie.

Hondenspeeltuin Bello, Rotterdam

Een gezellige, veilige en leuke hondenspeeltuin. Zo kun je Hondenspeeltuin Bello in Rotterdam wel samenvatten. Er is genoeg uitdaging voor elke hond, er werken vriendelijke vrijwilligers en jij kunt er -terwijl je hond zich uitleeft- iets drinken. Kortom; een enorm leuk uitje voor hond en baas. Ook bijzonder: je kunt er met in totaal 8 honden terecht! Zie de site voor de actuele openingstijden en entreeprijzen.

Hondenspeeltuin Steenbergen (Noord-Brabant)

Een aantal vrijwilligers hebben een hondenspeeltuin in Steenbergen opgezet. Deze is elke dag gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en speciaal voor kleine honden. Er wordt een bijdrage van € 1,50 per huishouden gevraagd om het in stand te houden. Op vrijdagochtend zijn er mogelijkheden tot exclusief gebruik van de speeltuin. Op de Facebookpagina kun je extra informatie en het laatste nieuws lezen.

Lees ook: hier kun je sloepje varen met je hond

Hondenspeeltuin de Broekpolder, Vlaardingen

Hondenspeeltuin de Broekpolder is te vinden in Vlaardingen. Het biedt plezier voor mens en hond op een omheind losloopgebied met veel speelmogelijkheden midden in de prachtige natuur. Het gebied is ruim 2.6 hectare groot, waarvan 1.5 hectare openbaar en 1.1 hectare voor “honden met een karaktertje”. 

De honden staan voor hun en jouw veiligheid altijd onder toezicht van één of meerdere vrijwilligers. Daarnaast is het terrein volledig omheind met hekken van 1.80 meter. Hier kunnen alle honden onbezorgd rennen en spelen met hun soortgenoten. Hou de website in de gaten voor de actuele openingstijden. Entree per hond is momenteel € 1,50 per bezoek.

Hondenspeeltuin de Broekpolder

Stadspark Groningen

In het Stadspark in Groningen is ook een toffe speeltuin. Deze hondenspeeltuin is dé plek voor je hond om zijn energie kwijt te raken en aan zijn vaardigheden te werken op de speeltoestellen. Fijn: er is water om in af te koelen en er is ruimte om te zitten kletsen met andere hondenbaasjes. Entree is gratis.

Lees ook: Zwemmen met de hond? Hier zijn ze het hele jaar door welkom!

Ut Poeleke, Oeffelt

Niet echt een hondenspeeltuin, maar ook niet een gewone plek waar je hond kan spelen en zwemmen. Wij vinden dat Ut Poeleke een plek in deze lijst verdiend, omdat het echt uniek is. In Oeffelt ligt deze zeer unieke en kleinschalige zwemvijver speciaal voor honden. Het water wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week gefilterd. En het terrein is volledig omheind.

Bij de hondenzwemvijver kan je hond veilig loslopen, zwemmen en spelen. Het gebied is volledig omheind en de toegang naar het gebied gaat middels een sluis. Een comfortabel gevoel als je hond aan het spelen is en jijzelf heerlijk van een drankje aan het genieten bent. Reserveren is verplicht. Zie de website voor meer informatie.

Doggy’s hondenspeeltuin, Deventer

Doggy’s hondenspeeltuin is een speeltuin die geschikt is voor elke hond. Van pup tot senior, ondeugende pubers en honden die niet met andere honden kunnen. In deze hondenspeeltuin in Deventer kunnen honden lekker ravotten, spelen, snuffelen en hersenwerkjes doen. De honden worden zowel lichamelijk als geestelijk uitgedaagd. 

De speeltuin is geheel omheind met een omheining van 1 meter hoog waardoor honden veilig kunnen loslopen (mits het geen honden zijn die over omheiningen springen). Ze streven er hier naar dat de hondenspeeltuin voor elke hond een feestje is. Tijdens openingstijden staat de speeltuin altijd onder toezicht van een professional die is opgeleid met een kynologische opleiding. Heeft jouw hond behoefte om alleen te spelen, te snuffelen en ravotten? Dan is privé spelen aan te raden! Zie de website voor meer informatie. Extra leuk: er worden regelmatig evenementen georganiseerd, zoals de zogenaamde “rasdagen”. Denk bijvoorbeeld aan een Doodle Speeldag.

Hondenspeelbos Punthorst

Een speelbos, speciaal voor honden! Dat vind je in Overijssel in Punthorst. Het is een terrein van maar liefst 9 hectare dat is omrasterd met een hek van 1.50 meter. Er staan geen speeltoestellen, maar er zijn genoeg omgevallen bomen, er liggen talloze stokken en je kunt er heerlijk aan de wandel. Er is dan ook met gele paaltjes een korte wandelroute uitgezet. Extra bonus: je hond kan er ook zwemmen! Er is een kleine zwemplas met een strandje gemaakt.

Goed om te weten: je hond moet verplicht los in dit speelbos. Om deze reden zijn alleen sociale honden toegestaan. Parkeren kan aan de Kampweg in Punthorst (kruising Mr. J.B. Kanlaan). Er is geen website, wel een Facebookgroep die je in de gaten kunt houden voor het laatste nieuws.  

Lees ook: leuke omheinde losloopgebieden verspreid door het land

Park Hitland (Zuid-Holland)

In Hitland-Noord ligt een omheinde hondenspeeltuin Park Hitland waar honden vrij kunnen spelen en rondrennen. Van tunnels tot boomhindernissen en van waterkuil tot zandbak, alle onderdelen zijn terug te vinden in de honden prettuin. En aan de baasjes is ook gedacht, er staan meerdere bankjes om op plaats te nemen.

2 reacties

Zwaantje de Haan mei 9, 2024 - 11:30 AM

Geweldig,dankjewel.Wij gaan regelmatig naar hondenspeeltuin Midden Drenthe.Voor ons dichtbij en voor Penny zo leuk.Ze geniet daar zo……

Reply
Woef Welkom mei 11, 2024 - 10:04 AM

Wat leuk om te horen!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.