Home dagje uit Met de hond naar Bloemendaal aan Zee [het hele jaar door loslopen]

Met de hond naar Bloemendaal aan Zee [het hele jaar door loslopen]

geschreven door Woef Welkom
7 reacties

Wandelen met de hond op het strand? Lekker achter zijn favoriete bal aan rennen, de zee in plonsen en graven in het zand. Het kan het hele jaar door op sommige stranden in Nederland. Onze tip: ga met de hond naar Bloemendaal aan Zee, want daar mag de hond altijd loslopen, het is mooi en niet zo druk!

Lees ook: 5x stranden in Nederland waar de hond het hele jaar door los mag lopen.

Over Bloemendaal aan Zee

Bloemendaal aan Zee is een mooi stuk strand dat vlak bij IJmuiden aan Zee ligt. Het ligt tegen het prachtige Nationaal Park Zuid-Kennemerland aan. In dit natuurgebied zijn honden helaas beperkt toegestaan om de dieren die daar leven te beschermen, maar in Bloemendaal aan Zee mag je hond op een deel van het strand het hele jaar door los.

Lees ook: met de hond naar het hondenstrand in IJmuiden

Met de hond wandelen naar IJmuiden aan Zee

Parkeer de auto bij strandtent Parnassia aan Zee, adres Parnassiaweg 1 in Overveen (let op: betaald parkeren). Hier moet de hond nog aangelijnd zijn. Loop het strand op via de strandopgang en ga zodra je op het strand bent naar rechts. Er staat meteen links een groot bord waarop aangegeven staat dat honden van 15 mei t/m 15 september verboden zijn. Duidelijker kan niet.

Op het strand rechts kun je helemaal tot aan IJmuiden aan Zee met de hond los lopen. Dat is een lekker lang stuk! Het is een mooi breed strand met een heerlijke kustlijn en aan de andere kant kun je deels door de duinen lopen. Hier kan je hond leuk klimmen en klauteren over zandhopen.

Lees ook: met de hond naar het strand van Rockanje

Met de hond naar Parnassia aan Zee

Vind je het leuk om na de strandwandeling met je hond een kop koffie te drinken, lekker te ontbijten of lunchen of zelfs te dineren? Bij de strandtent waar je je wandeling begon, Parnassia aan Zee, zijn honden welkom! Je kunt lekker buiten zitten en zo verder genieten van je stranddag met je hond.

In de keuken wordt veel met biologische en eerlijke producten uit de omgeving gewerkt. Doordat Parnassia aan Zee het hele jaar geopend is, wordt de menukaart ieder seizoen aangepast. Van soep en salades tot vis-, vlees- en vegagerechten.

Lees ook: wellness huisjes aan zee met de hond 

Met de hond naar Bloemendaal aan Zee

Wat wij zo fijn vinden aan Bloemendaal aan Zee met de hond is dat het een erg mooi strand is, het goed wordt schoon gehouden en dat het er altijd iets rustiger is op de meeste andere stranden in Nederland. Ook als het zo’n 20 graden is, valt de drukte hier nog mee. Het feit dat je er ook nog naar een strandtent kunt met je hond, maakt de stranddag compleet. Woef Welkom is fan!

Lees ook: de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland op een rij

7 reacties

Piet Wouda juli 8, 2021 - 1:49 PM

Tussen IJmuiden en Bloemendaal aan Zee is een stuk strand voor naturisten. Hier is het verboden voor honden tussen 15 mei en 15 september

Reply
Woef Welkom juli 13, 2021 - 9:35 AM

Dag Piet, dat is precies wat in het artikel en zelfs op de foto staat :)

Reply
A.Staal augustus 7, 2022 - 11:10 AM

Nee er staat in het artikel dat je helemaal vanaf Ijmuiden naar Parnassia kunt lopen. Dat is helaas niet juist. Het nudistenstrand is , net zoals de heer Wouda aangeeft, vanaf 15 mei tot 15 september VERBODEN VOOR HONDEN.
Tot groot verdriet van hondenbezitters due hier hun hele leven al wonen.

Reply
Woef Welkom augustus 9, 2022 - 9:35 AM

Bedankt voor je reactie. Helaas begrijpen wij de opmerking niet. In de tekst staat het feit dat honden op dat deel verboden zijn tussen 15 mei en 15 sept heel duidelijk vermeld. Er staat zelfs een foto van het verboden voor honden bord bij. Duidelijker kunnen we toch niet zijn? Waar zit de verwarring in? We horen het graag.

Reply
Mirjam mei 18, 2023 - 11:34 AM

In het artikel lijkt het erop dat als je op het strand naar links gaat, dat het verboden is voor honden, maar dat als je naar rechts gaat, je vanaf Bloemendaal met de hond los helemaal naar IJmuiden kunt lopen. Het was voor mij ook niet duidelijk dat dat dus niet kan in de zomerperiode.

Reply
Woef Welkom mei 24, 2023 - 6:35 PM

Dag Mirjam, in het artikel staat dat er links op het strand een bord staat waarop aangegeven staat dat honden van 15 mei t/m 15 september verboden zijn. Zie foto van het bord. Het hondenstrand van Bloemendaal loopt vanaf de strandopgang bij Parnassia tot het naaktstrand óók in de zomerperiode.

Reply
De leukste badplaatsen van Nederland? Zie deze 13 tips! - Map of Joy juni 14, 2023 - 3:02 PM

[…] weten over met de hond naar Bloemendaal aan Zee? Zie ook het artikel met de hond naar Bloemendaal aan Zee op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.