Home dagje uit Met de hond in een bootje Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland verkennen

Met de hond in een bootje Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland verkennen

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker weg in eigen land met je hond en iets bijzonders doen tijdens een dagje uit? Wat dacht je van met de hond in een bootje door Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland varen? Dit natuurgebied bewonderen vanaf het water is prachtig!

Lees ook: 24x leuke accommodaties in Friesland waar de hond welkom is

Nationaal Park De Alde Feanen

Dit prachtige natuurgebied is te vinden in het hart van de provincie Friesland, tussen Leeuwarden, Heerenveen en Drachten. Het is bijna 2.300 ha groot! De Alde Feanen is vooral bijzonder, omdat het een laagveenmoeras is.

Verder zie je er veel verschillend natuurschoon, zoals rietlanden, bossen en natuurlijk meren. Deze variatie aan natuur levert voor dieren en planten een verrukkelijke plek op. Er komen in De Alde Feanen ongeveer 450 soorten planten voor en er broeden ruim 100 soorten vogels.

Met een bootje met de hond Nationaal Park De Alde Feanen verkennen - Woef Welkom

Bootje huren

Doordat het Nationaal Park De Alde Feanen grotendeels uit meren en smalle watergangetjes bestaat is dit stukje natuurpracht ideaal te verkennen met een bootje. Wij huurden een sloep in de haven van het plaatsje Grou. Daar zitten meerdere aanbieders bij elkaar.

Er zijn verschillende typen bootjes te huur en niet op elk type boot mag een hond mee, dus je kunt het beste even telefonisch informeren of de boot die je voor ogen hebt geschikt is voor een tochtje met een hond en of deze beschikbaar is op het door jou gewenste moment. Je kunt ook op andere plaatsen in Friesland een bootje huren om van daaruit Nationaal Park De Alde Feanen te verkennen. Google even op ‘bootje huren Friesland’ en je zult merken dat je meerdere aanbieders vindt.

Met een bootje met de hond Nationaal Park De Alde Feanen verkennen - Woef Welkom

Genieten vanaf het water

De natuur is hier echt prachtig en onze hond Neo geniet zichtbaar mee. De sloep die wij huurden had een kap die je open en dicht kunt doen. Dit was erg handig, want het was op de zomerse dag dat wij dit tochtje maakte behoorlijk zonnig. Neo kon zo af en toe even afkoelen in de schaduw in zijn eigen mand die we hadden meegenomen.

Met een bootje met de hond Nationaal Park De Alde Feanen verkennen - Woef Welkom

Praktische informatie

Het grootste deel van De Alde Feanen is vrij bevaarbaar en er zijn in samenwerking met De Marrekrite aanlegplaatsen gemaakt waar je kunt aanmeren en zelfs mag overnachten. Op sommige plekken is het absoluut niet toegestaan om aan te meren, zoals in het riet, maar dit staat goed aangegeven.

Neem vanuit de waar je je boot huurt een plattegrond mee. Dit is heel handig, want het gebied is groter dan je denkt en je kunt echt verdwalen. Navigeren met Google is ook een handige optie. Leuk voor de kids: je kunt een audiovaarroute ingesproken door Freek Vonk downloaden op de site van Nationaal Park De Alde Feanen.

Lees ook:
Met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld
5x stranden in Nederland waar de hond het hele jaar door los mag lopen
leuke restaurants in Friesland waar honden welkom zijn

Met de hond in een bootje Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland verkennen - Woef Welkom
Met een bootje met de hond Nationaal Park De Alde Feanen verkennen - Woef Welkom
Met een bootje met de hond Nationaal Park De Alde Feanen verkennen - Woef Welkom

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.