Home dagje uit Hond mee naar het pretpark? Bij deze pretparken zijn honden welkom

Hond mee naar het pretpark? Bij deze pretparken zijn honden welkom

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Een dagje uit naar een pretpark, maar je wilt de hond niet alleen thuis laten? Er zijn gelukkig meerdere pretparken in Nederland waar de hond welkom is. In dit artikel ontdek je ze allemaal en ook welke regels er gelden voor het meenemen van je hond naar het pretpark.

Julianatoren

Julianatoren in Apeldoorn is misschien wel het leukste kinderpretpark van Nederland. Het biedt meer dan 60 te gekke attracties, spectaculaire shows en grote evenementen.

In het pretpark Julianatoren zijn honden welkom, dus je kunt je trouwe viervoeter gewoon meenemen. Je moet natuurlijk wel hondenpoepzakjes bij je hebben. Daarnaast moet je hond aangelijnd zijn en is het goed om te weten dat je hond niet mee in het theater of in de attracties mag.

Doen: maak er een weekendje weg van en boek een vakantiehuisje op de Veluwe. Onze favoriet? Landal Miggelenberg, waar je kunt verblijven in een hondenbungalow. Woef Welkom testte het uit. Lees het artikel met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaringen].

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom

Avonturenpark Hellendoorn

Verscholen in de Sallandse bossen in Overijssel ligt Avonturenpark Hellendoorn. Een pretpark waar ruim 30 top attracties en vette shows op je wachten. En ook bij Avonturenpark Hellendoorn is de hond van harte welkom.

Je betaalt voor de hond een kleine toegangsprijs. Leuk bedacht: je krijgt een hondenschepje mee, om een eventuele hondendrol mee op te kunnen ruimen. Denk erom dat honden te allen tijde aangelijnd moeten zijn en dat ze niet mogen worden meegenomen in attracties.

Aanrader: voor en/of na een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn kun je een leuk hondenlosloopgebied bezoeken. Het staat bekend als hondenbos Hellendoornse Berg. Woef Welkom testte het uit. Je leest er hier alles over wat je moet weten.

Wil je er een weekendje weg van maken? Verblijf dan bij het nabijgelegen Landal Twenhaarsveld. Hier zit je middenin de natuur. Het park is te vinden aan de voet van De Holterberg. Bos, heide en heuvels omringen je. Meer weten? Lees ons artikel met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaringen]

Met de hond naar de Sallandse Heuvelrug [hondenbos Hellendoornse Berg]

Attractiepark Slagharen

Zin om met je vrienden en familie samen erop uit te trekken en nieuwe herinneringen te maken? Ga een dagje naar Attractiepark Slagharen. Ieder seizoen waan je je van het ene avontuur in het andere.

Honden zijn van harte welkom in Attractiepark Slagharen. Denk erom dat de hond niet overal in dit pretpark mag komen. Zo mag de hond niet mee in de attracties, shows, restaurants en winkels. Daarnaast moeten honden altijd aangelijnd zijn. Je betaalt niets extra.

Hulphonden zijn ook van harte welkom mits zij herkenbaar zijn door een hesje. Hulp- of geleidehonden mogen natuurlijk wel mee in de restaurants en winkels. 

Lees ook: de leukste hondenspeeltuinen op een rij!

Archeon

Hoewel het Archeon meer een museumpark dan een pretpark is, vinden wij dat hij niet in dit lijstje mag ontbreken. Hier ontdek je de wereld van de prehistorie, de Romeinen en de middeleeuwen. Een boeiende, leuke dag uit gegarandeerd.

Honden zijn aangelijnd welkom in het Archeon. Bij de kassa kun je voor een klein bedrag een kaartje kopen voor je hond. Een hulphond mag gratis mee naar binnen.

Duinrell

Duinrell heeft maar liefst 40 attracties voor jong en oud. Hier ben je met gemak een hele dag zoet. In het attractiepark en het bos- en duingebied zijn honden toegestaan mits deze aangelijnd zijn en geen overlast bezorgen. Het is verplicht om een “opruimzakje” mee te nemen en te gebruiken indien nodig. Je moet ook een entreeticket kopen voor je hond.

Nog meer genieten van de frisse zeelucht? Bekijk ook het artikel de leukste vakantieparken aan de kust waar honden welkom zijn en trakteer jezelf op een weekendje weg of een langere vakantie. Dat wordt nog lastig kiezen, want ze zijn allemaal zó leuk!

Familiepark Drievliet

Familiepark Drievliet is een sfeervol pretpark waar voor jong en oud van alles te beleven is. Met maar liefst 35 grote attracties, een speeltuin en shows is Drievliet een uitgelezen attractiepark voor de hele familie. En de hond? Die mag lekker mee! Je moet wel een zogenaamde “kakzak” kopen bij de ingang. Ook als je zelf zakjes bij je hebt is dit verplicht.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.