Home dagje uit Wandelen in hondenlosloopgebied Austerlitz

Wandelen in hondenlosloopgebied Austerlitz

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Wandelen met de hond op de Utrechtse Heuvelrug? Je kunt kiezen voor hondenlosloopgebied Austerlitz in Boswachterij Austerlitz. Dit gebied is ruim 800 ha groot en bestaat uit verschillende soorten bos en heide. Lees er in dit artikel alles over wat je moet weten.

Over hondenlosloopgebied Austerlitz

Het is het handigste om de auto te parkeren tegenover het Beauforthuis op Parkeerplaats Woudenbergseweg, Austerlitz. Klik hier voor Google Maps. Hier zit een behoorlijk grote gratis parkeerplaats. Direct bij de start van de aanwezige wandelpaden staan bordjes, plus een extra toelichting (zie rechterfoto hieronder). Honden mogen los, tenzij anders aangegeven. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes die met pijltjes in verschillende kleuren staan aangegeven.


We zijn aan de wandel gegaan (deels de gele paaltjesroute van 4.6 kilometer gelopen) en ontdekten onderweg inderdaad dat de hond vrijwel overal los mag. De enige plek die wij tegenkwamen waar de hond aan de lijn moest is de heide. Dit wordt duidelijk aangegeven met bordjes (zie foto hieronder). Dit is nodig om de kwetsbare natuur te beschermen. De hond mag wel aangelijnd mee over de heide lopen. Ze zijn dus overal welkom.


Het fijne aan het hondenlosloopgebied Austerlitz is dat het lekker groot is. Toen wij met de auto aankwamen op een druilerige vrijdagochtend en de enorme hoeveelheid auto’s op de parkeerplaats zagen wilden we bijna ergens anders gaan wandelen. Gelukkig waaiert de drukte die je bij de parkeerplaats kunt ervaren al snel over het gebied uit. Je hebt regelmatig het rijk alleen.    

Iets eten en drinken na de wandeling? Dat kan aan de overkant van de weg (als je bij de parkeerplaats staat) bij het Beauforthuis (Café Beaufort). Hier zijn honden van harte welkom. Op de kaart staat onder andere koffie, taart, broodjes en ijs.


Ook leuk: wandel bij de Pyramide van Austerlitz

Een stukje verderop kun je met de hond wandelen bij de beroemde Pyramide van Austerlitz. Het ligt op een particulier landgoed en op een bord staat aangegeven dat de hond in dit gebied welkom is aan de lijn.

Overnachten met de hond in Utrecht

Lekker een weekendje weg en lang genieten van de natuur van de prachtige provincie Utrecht? Lees dan ook het artikel leuke vakantiehuizen op de Utrechtse Heuvelrug waar honden welkom zijn met allerlei tips.

Dit vind je misschien ook leuk:
leuke omheinde losloopgebieden
met de hond wandelen in de Kaapse Bossen
de leukste hondenlosloopgebieden op de heide
mooie boswandelingen met de hond [losloopgebieden]
de leukste hondenlosloopgebieden op de Veluwe

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.