Home dagje uit Alles over hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos

Alles over hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Wandelen met de hond in de Achterhoek? Dat kan in het prachtige Bergherbos, onderdeel van de Montferlandse bossen. Een groot gebied waar je ogen te kort komt, zó mooi. Wil je met de hond naar een losloopgebied ga dan naar het gedeelte van het Bergherbos dat het Zonderbos heet. In dit artikel lees je alles over hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos.

Vlak bij op vakantie met de hond? Lees ook: met de hond naar Landal Stroombroek [onze ervaringen]

Over het Bergherbos

Het meest bijzondere aan het Bergherbos zijn de hoogteverschillen die je er ervaart. Je hebt bossen op de stuwwal met daaromheen glooiende akkers. Het doet ons een beetje denken aan de Harz in Duitsland.

Over Duitsland gesproken: als je de uitkijktoren op de Hulzenberg beklimt kun je bij mooi weer tot in Duitsland kijken. Je kunt allerlei wandelroutes lopen door het Bergherbos waar de hond wel welkom is aan de lijn, maar niet los mag, behalve dus in het Zonderbos. Zie deze webpagina van Natuurmomenten met meer informatie over de wandelroutes in het Bergherbos.

Lees ook: de leukste hondenlosloopgebieden op de Veluwe

Met de hond naar Landal Stroombroek [onze ervaringen]
Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos

Hondenlosloopgebied het Zonderbos

Het hondenlosloopgebied in het Zonderbos ligt in het Bergherbos. In het Zonderbos mogen honden het hele jaar loslopen. Het hondenlosloopgebied ligt tussen de Peeskesweg en de Arnhemseweg.

Je kunt op twee plekken parkeren: bij de grote parkeerplaats bij uitspanning ’t Peeske en zo’n 100 meter verder aan de linkerkant is ook een parkeerplaats, maar deze is een stuk kleiner. Als je na je wandeling nog een terrasje wilt pakken met je hond dan is het handig om te parkeren bij ’t Peeske, want hier zijn honden hartstikke welkom.

Als je bij ’t Peeske hebt geparkeerd loop je naar links en ga je daar, na een klein stukje lopen, het bos in. Bij de andere parkeerplaats sta je direct al in het bos. De hond mag hier direct al los.

Het hondenlosloopgebied is te herkennen aan blauwe bordjes met een afbeelding van een hond zonder lijn. Tijdens de wandeling zul je af en toe een bordje tegenkomen, aan het begin van een ander pad, met daarop een hond aan de lijn. Daar moet de hond dus weer worden aangelijnd. Je kunt een wandeling door het hondenlosloopgebied zo makkelijk combineren met een deel van een andere wandelroute van Natuurmonumenten.

Het bijzondere van hondenlosloopgebied het Zonderbos is de variatie aan natuur op een relatief klein stuk land. Onderweg loop je door prachtige stukken bos, bestijg je heuvels en kom je een zandvlakte tegen. Klim naar de top van de zandvlakte en je wordt beloond op mooi uitzicht op de landelijke omgeving. De totale route van de Zonderboswandeling is 4,5 kilometer en is helaas niet rolstoeltoegankelijk.

Lees ook het artikel Weekendje weg in de Achterhoek? Hier de 12 leukste tips! op mijn andere website Map of Joy.

Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos
Op de parkeerplaats van ’t Peeske vind je dit bord. Hierop staat het hondenlosloopgebied aangegeven, links van het woorden zonderbos, met groene schuine strepen.
Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos
Zie je dit bordje; dan moet je de hond aanlijnen.
Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos

Met de hond naar ’t Peeske

Bij uitspanning ’t Peeske vind je horeca, speelnatuur en een fraai gelegen natuurcamping bij elkaar en je hond mag gewoon mee. Een ideaal start- of eindpunt van je wandeltocht door dit verrassende natuurgebied in Montferland in de Achterhoek. Strijk neer op het terras aan een vijver, voor een koffie met gebak of een uitgebreide lunch. Ook binnen is het fijn toeven. Zie de website voor meer informatie.

Lees ook: mooie boswandelingen met de hond

Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos
Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos
Het terras van ’t Peeske.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.