Home dagje uit Alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin op de Veluwe

Alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin op de Veluwe

door Woef Welkom
1 reacties

Met de hond wandelen op de Veluwe? Op een plek waar hij lekker vrij kan rennen en spelen? Het nieuw aangelegde Kootwijkerduin in de buurt van Radio Kootwijk is een aanrader. Het biedt een gevarieerd, natuurrijk gebied waar de hond zich lekker uit kan leven. In dit artikel ontdek je alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin.

Lees ook: 17x vakantieparken op de Veluwe waar de hond welkom is

Met de hond naar Radio Kootwijk

Je kunt met de hond naar het indrukwekkende Radio Kootwijk. Dit ligt in het hart van de Veluwe. Hier kun je in een glooiend landschap heidevelden en zandverstuivingen zien. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Het jammere is alleen dat de hond hier welkom is, maar niet los mag. Lees hier meer over met de hond naar Radio Kootwijk. Voorheen kon je met de hond naar hondenlosloopgebied Caitwickerzand, maar dat gebied is opgeheven. Daarvoor in de plaats is een stukje verderop het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin aangelegd. Woef Welkom testte het uit.

Meer weten over Radio Kootwijk bezoeken? Lees ook het uitgebreide artikel Radio Kootwijk bezoeken [handige informatie en tips] op onze andere website Map of Joy.

Hondenlosloopgebied Kootwijkerduin

Dit hondenlosloopgebied is ongeveer 56 ha groot en is niet omrasterd. Het navigatieadres is de Veluwe Parkeerplaats Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Je steekt de weg over en staat direct in het hondenlosloopgebied. Hond los en genieten maar!

Je ziet direct dat dit een mooi gevarieerd stuk natuur is. Je kunt een fijne wandeling maken over verschillende paden. Heide, heuvels, zand en bos wisselen elkaar af. Je zou kunnen zeggen dat je hier de Veluwe in het klein kunt bewandelen. Prachtig! Het is ook groot genoeg om elkaar de ruimte te geven.

Wij zagen er mensen picknicken en wandelen en we zagen veel honden lekker graven, rennen en stoeien. De verharde zandpaden zijn met een kinderwagen goed te doen, maar we twijfelen of het aan te raden is met een rolstoel.

Lees ook: wandelen met de hond op de Veluwe [al onze tips]

Goed om te weten

Verzoek van Staatsbosbeheer: hou het gedrag van je hond in te gaten. Je hond dient altijd onder appèl te staan. Dit houdt in dat je je hond niet laat jagen, de hond in het zicht loopt en op commando onmiddellijk komt.

Wij kunnen ons in dit verzoek goed vinden. Tijdens onze wandeling zagen we namelijk sporen van edelherten, reeën en wilde zwijnen. Het is al heel fijn dat dit hondenlosgebied er is, laten we er zuinig op zijn, zodat alle honden en baasjes er lang van kunnen genieten, zonder dat de natuur daar last van heeft.  

Ook een aanrader: hondenlosloopgebied en natte neuzenroute Het Leesten. Deze ligt ook in het midden van de Veluwe, op ongeveer 10 minuten rijden van het Kootwijkerduin. In deze omgeving verblijven? Wij zijn fan van Landal Miggelenberg. Lees hier een uitgebreid artikel over met de hond bij Landal Miggelenberg [onze ervaring].

1 reacties

Radio Kootwijk bezoeken [handige informatie en tips] - Map of Joy juni 28, 2023 - 12:53 PM

[…] Dat kan bij het nieuw aangelegde Kootwijkerduin dat in de buurt ligt. Meer weten? Zie het artikel alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin op de Veluwe op mijn andere website Woef […]

Reply

laat een reactie achter