Home dagje uit Alles over hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld

Alles over hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Met je hond genieten van één van de mooiste plekken in Nederland? In een gebied waar je hond heerlijk vrij kan rennen en spelen? Kies voor het Rozendaalse Veld op de Veluwe. In dit artikel lees je alles over hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld.

Met de hond naar hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld

Het hele jaar door kunnen honden hun energie kwijt in het hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld (bij Rozendaal) op de Veluwe. Het is een natuurgebied dat onderdeel uitmaakt van Nationaal Park de Veluwezoom. Het is werkelijk prachtig om te zien. Zandvlakten, heide en bos wisselen elkaar af in het heuvelachtige landschap. Op sommige plekken doet het haast Afrikaans aan. Je krijgt er een instant vakantiegevoel van.

Het is een hele fijne plek om te wandelen met de hond. Parkeren kan op één van de (gratis) parkeerplaatsen aan het einde van de Kluizenaarsweg. Op bordjes staat direct vanaf de parkeerplaatsen goed aangegeven waar de hond los mag en waar niet. Dit is ook het geval in het natuurgebied zelf. Het hondenlosloopgebied is gemarkeerd met groene paaltjes (zie foto).


Er is geen horeca of toilet aanwezig op de parkeerplaatsen. Het terrein kent een aantal redelijk vlakke stukken. Met een kinderwagen moet het goed te doen zijn, maar met een rolstoel is het (denken wij) waarschijnlijk lastig (veel los zand en kuilen). Hou er rekening mee dat het hier in het weekend druk kan zijn. Het is niet voor niets een populaire plek. In de ochtend en aan het einde van de middag zijn de beste tijdstippen om hier te wandelen met de hond.  

Iets eten en/of overnachten bij het Rozendaalse Veld?

Zo’n 5 kilometer verderop vind je bij Buitenplaats Beekhuizen in Velp een leuk restaurant waar honden welkom zijn: Woodz. Een prachtig plekje middenin de natuur van de Veluwezoom. Lekker casual voor een hapje en een drankje. Onze ervaring is dat honden hier zowel binnen als buiten bij je tafel mogen zitten of liggen. Niet te versmaden: de verse appeltaart. Maar je kunt er ook terecht voor lunch, borrel en diner.

Het meest toffe: je kunt er met je hond overnachten! Buitenplaats Beekhuizen is een glamping op een oppervlakte van ca. 2,5 hectare midden in Nationaal Park de Veluwezoom. Het is er dik genieten in de ongerepte natuur! Er zijn ruim 40 accommodaties beschikbaar; ruime lodgetenten, knusse pods en forest cabins (onze favoriet!). Lees hier een uitgebreid verslag over overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen. Wil jij met je hond overnachten op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen? Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Lees ook deze Veluwe tips:
hondvriendelijke Natuurhuisjes op de Veluwe met omheinde tuin
met de hond overnachten op de Veluwe (van B&B tot hotel)
leukste vakantieparken op de Veluwe waar de hond welkom is
weekendje weg met hond naar de Veluwe
met de hond naar Landgoed de Scheleberg op de Veluwe
met de hond naar Park Berkenrhode op de Veluwe
de leukste hondenlosloopgebieden op de Veluwe
met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaringen]
wandelen met de hond op De Posbank

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.