Home dagje uit 10x leuke omheinde losloopgebieden

10x leuke omheinde losloopgebieden

geschreven door Woef Welkom
13 reacties

Lekker los wandelen met de hond , maar wel op een zo veilig mogelijke en zorgeloze manier? Dan biedt een omheind losloopgebied uitkomst. Deze gebieden zijn voorzien van een hek, waardoor je hond niet zomaar de benen kan nemen. In dit artikel ontdek je de 10x leuke omheinde losloopgebieden verspreid door het land.

Omheind losloopgebied Harskamp (Gelderland)

Hondenlosloopgebied Harskamp is 17 hectare groot en is omheind. Honden mogen er het hele jaar door los lopen. Dit hondenlosloopgebied op de Veluwe bestaat voornamelijk uit een dennenbos met hier en daar loofbomen. Je ziet een oud ruiterpad door het gebied lopen, maar deze is niet meer in gebruik. Als je helemaal rond het gebied loopt, langs de hekken, dan ben je zo’n 2 kilometer lang zoet.

Wil je een langere wandeling maken? De hond is ook welkom buiten het losloopgebied, maar dan natuurlijk wel aangelijnd. Navigatieadres: parkeerplaats aan de N310, ter hoogte van de Hoog Buurloseweg in Harskamp.

Lees hier allerlei tips voor een weekendje weg met hond naar de Veluwe.


Omheind losloopgebied Het Leesten (Gelderland)

Het Leesten hondenbos bevindt zich in Ugchelen, op de Ugchelse Berg op de Veluwe. Dit is in de buurt van Apeldoorn. Het is een natuurgebied van 10 ha dat officieel een hondenlosloopgebied is. Het is een prachtig, gevarieerd bos met verschillende wandelpaden en bomen en planten.

Honden kunnen hier klauteren op boomstammen, rennen door de modder en ravotten met andere honden. Grootste troef: het is omheind, dus je hond kan het gebied niet verlaten én er is een natte neuzenroute! Lees er meer over in dit artikel.

Weekendje weg met hond naar de Veluwe - Woef Welkom


Omheind losloopgebied Hof te Dieren (Gelderland)

Een bijzondere plek met een koninklijk tintje! Tussen Landgoed Hof te Dieren en de bebouwing van de gemeente Dieren vind je 3 losloopgebieden. Eén daarvan is volledig omheind. Deze vind je tussen Hof te Dieren en de Oostlaan. Hier kan je hond veilig ravotten en spelen. Om de natuur en het wild te beschermen zijn er wel 2 regels: maximaal 2 honden per begeleider en ze moeten onder appel staan. Je kunt parkeren langs de Burgemeester Bloemersstraat.


Omheind losloopgebied Landgoed Molecaten (Gelderland)

Bij Hanzestad Hattem mag je met je hond Landgoed Molecaten bezoeken. Een historisch landgoed met diverse rijksmonumenten en een lange geschiedenis. En het allerleukste is: er is een omheind losloopgebied gemaakt! Het is niet heel groot (zo’n 100 bij 50 meter), maar wel een fijne plek waar je hond veilig kan uitrazen.

Ook fijn: het hek is 2 meter hoog, dus erover heen springen gaat geen enkele hond lukken. Let op: maximaal 2 honden per begeleider. Parkeren kan bij Herberg Molecaten, waar de hond ook welkom is, dus je kunt na de wandeling samen een terrasje pakken.

Ontdek hier de leukste vakantieparken op de Veluwe waar de hond welkom is


Omheind losloopgebied Kootwijkerduin (Gelderland)

Dit hondenlosloopgebied is ongeveer 56 ha groot en fijn omrasterd. Het navigatieadres is de Veluwe Parkeerplaats Nieuw Milligenseweg in Kootwijk. Je steekt de weg over en staat direct in het hondenlosloopgebied. Hond los en genieten maar!

Je ziet direct dat dit een mooi gevarieerd stuk natuur is. Je kunt een fijne wandeling maken over verschillende paden. Heide, heuvels, zand en bos wisselen elkaar af. Je zou kunnen zeggen dat je hier de Veluwe in het klein kunt bewandelen. Prachtig! Het is ook groot genoeg om elkaar de ruimte te geven. Lees hier alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin.

kooikerhondje op een duin in het Kootwijkerduin op de Veluwe

Omheind losloopgebied Hondenspeelbos Punthorst (Overijssel)

Zo leuk als het klinkt, zo leuk is het ook! Een waar hondenspeelbos dat volledig omheind is. Het speelbos is 9 hectare groot, dus ook verre van klein. Je kunt hier heerlijk dwalen over verschillende bospaadjes. En om het helemaal compleet te maken: er is een zwemvijver met zandstrand waar je hond mag zwemmen. Kortom; bos, zand én strand in één en dat veilig omheind. Er zijn wel een aantal regels: honden moeten hier los, je mag per persoon maximaal 3 honden meenemen en ruim de ontlasting van je hond(en) op. Parkeren kan gratis op de parkeerplaats aan de Kampweg in Punthorst.

Ontdek hier leuke vakantieparken in Overijssel waar honden welkom zijn


Omheind losloopgebied ’t Harde (Noord-Holland) 

Samen genieten van een omheind losloopgebied in het hart van Nederland? Ga dan naar ’t Harde. Het is niet heel groot, maar door de locatie (tussen Blaricum en Bijvanck) een handige, centrale plek om naartoe te gaan. Het gebied bestaat uit heide, gras en zand en heeft 3 ingangen. Maximaal 3 honden per begeleider zijn toegestaan. Top tip: combineer een bezoek aan ’t Harde met een langere wandeling in het naastgelegen losloopgebied de Woensberg! Navigatie adres: Woensbergweg 11

Lees ook: de leukste hondenspeeltuinen op een rij!

Omheind losloopgebied Kroondomein ‘t Loo (Gelderland)

Op de Noord-Veluwe, tussen de dorpen Gortel, Het Laar, Vaassen en Niersen is een leuk, omheind hondenlosloopgebied aan de Gortelseweg. Niet erg groot, maar zeker de moeite waard. Je kunt het terrein in ongeveer 30 min verkennen. Dit mooie stukje Kroondomein biedt een leuke afwisseling van heide en bos. Parkeren doe je bij parkeerplaats Galgenberg en is gratis. Klik hier voor de locatie in Google Maps.


Omheind losloopgebied Grote Rietplas (Drenthe)

Op zoek naar een leuk omheind losloopgebied in Drenthe? Kies dan voor Recreatiegebied Grote Rietplas. Er is een hondenstrand en een speelweide dat volledig is omheind. Vanaf de parkeerplaats (aan het einde van de Boerweg in Emmen) is het zo’n 450 meter lopen (het toegangshek zit links). Geen plek voor een lange wandeling, maar je hond kan hier wel heerlijk ravotten en spelen in het zand en het water.

Ontdek leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn


Omheind losloopgebied Landgoed Groenendaal (Noord-Holland)

LET OP: wij kregen in een reactie op dit artikel de melding dat niet overal op Landgoed Groenendaal meer sprake is van een omheining!

Nog een landgoed waar je samen met je hond van kunt genieten is Landgoed Groenendaal in Heemstede. Hier is een mooi wandelbos van 80 ha omheind. Goed om te weten: er lopen aan de noordkant van de Sparrenlaan ook Schotse Hooglanders los ín het omheinde gebied. Houd je hond van spelen in het water? Aan de rand van het losloopgebied kunnen ze zwemmen in een vijver. Per begeleider zijn 3 honden toegestaan en er is een opruimplicht.

Trek gekregen van het wandelen? Strijk neer bij Pannenkoekenhuis De Konijnenberg. Honden zijn hier binnen en buiten welkom. Hier kun je ook gratis parkeren en het losloopgebied betreden.

Heb jij nog tips voor leuke omheinde losloopgebieden?

Die horen wij graag! Kun je deze ajb delen in een reactie hieronder? Dan kunnen wij dit artikel blijven aanvullen met leuke omheinde losloopgebieden. Zo helpen we andere hondenbaasjes aan nóg meer bijzondere plekken waar de hond vrij kan spelen.

Lees ook: leuke vakantiehuizen waar meerdere honden zijn toegestaan [met omheinde tuin!]13 reacties

Edith januari 20, 2024 - 10:22 AM

Super leuke site
Zijn er ook losloop gebieden in zuid Holland omgeving Den Haag

Reply
Sasja Prins februari 5, 2024 - 8:50 PM

Hai team van Woef welkom, even een waarschuwing: het Groenendaalse bos in Heemstede is op dit moment geen veilig omheind losloopgebied. De Schotse hooglanders zijn sinds een paar weken weg (beslissing gemeente) en er zijn verschillende hekken die zijn weg gehaald of stuk gemaakt en niet vervangen. We zijn bezig met een petitie voor behoud van de hekken, nu q300plus handtekeningen in 2 weken. Maar misschien goed om het stukje ‘omheind’ weg te halen uit jullie informatie over dit bos. Met vriendelijke groet Sasja Prins

Reply
Woef Welkom februari 6, 2024 - 9:19 AM

Dank voor het doorgeven!

Reply
Judith maart 17, 2024 - 8:46 AM

In Almen(achterhoek) is een stuk omheind langs de Berkel waar de hond los mag. De hond kan er zwemmen en als je het stuk heen en weer loopt ben je 1,5 km onderweg. parkeren kan bij het zwembad in Almen

Reply
Woef Welkom maart 18, 2024 - 9:15 AM

Dag Judith, wat een leuke tip, veel dank voor het delen!

Reply
Christy maart 24, 2024 - 9:16 AM

Het Berkven in Helmond is omheind. Je loopt letterlijk om het ven heen (en weer). Op een paar plekken kan je door een poortje er uit om naar de rest van het bos te gaan. Hei, grassen, bomen, paar bankjes, zandheuveltjes. Erg mooi, ook om foto’s te maken!
Net buiten Helmond, links naast de weg naar Deurne (bij kruising de ventweg op, p-plaats niet groot maar meestal past het wel).

Reply
Woef Welkom maart 25, 2024 - 9:09 AM

Wat super Christy, dank voor het delen!

Reply
Christa Braker maart 24, 2024 - 9:53 AM

in Ede is het zuidelijk deel van het Sijsseltse bos een losloopgebied. Aan die kant is het bos aan drie zijden omheind, alleen naar het Noorden is het open maar daar ligt alleen meer bos. Wel opletten met een fietspad dat aan de rand het gebied doorkruist. Je kunt er makkelijk een uur rondlopen in het losloopdeel. Je mag maximaal twee honden per begeleider bij je hebben. Er zijn in nattere periodes twee grote poelen met helder water, leuk voor honden die houden van zwemmen. In het midden ligt het Paradijs, een mooie, grote open plek met een zandverstuiving. Parkeren kan bijvoorbeeld bij de (gratis) parkeerplaats Veluwe Brigadelaan. Het ligt ook op 5-10 minuten loopafstand van het station.

Reply
Woef Welkom maart 25, 2024 - 9:09 AM

Veel dank voor het delen Christa, geweldig!

Reply
Ellen april 20, 2024 - 12:04 PM

Bentwoud Noord (ligt tussen Zoetermeer en Boskoop) heeft en losloopgebied dat volledig is omheind. Een rondje lopen duurt ongeveer een half uur. De honden kunnen ook een plons maken bij een strandje.

Reply
Woef Welkom april 20, 2024 - 12:43 PM

Dank voor deze leuke tip Ellen!

Reply
M mei 12, 2024 - 8:15 AM

Hoe navigeer ik naar parkeren/startpunt van deze locatie? :)

Reply
Woef Welkom mei 12, 2024 - 12:43 PM

Dag Ellen, welke locatie bedoel je? Kun je Google Maps niet gebruiken?

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.