Home dagje uit 16x leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

16x leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Met de hond naar Drenthe? Lekker op vakantie met hond, wandelen in de prachtige natuur en daarna samen een terrasje pakken of uit eten? Het kan op een aantal plekken in Drenthe. In dit artikel ontdek je allerlei leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn.

Over deze leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

De meeste van de genoemde leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn in dit artikel zijn ons getipt en hebben wij nog niet zelf getest. Alles wat wij weten over de genoemde adressen staat in dit artikel. Heb je een specifieke vraag over een restaurant? Dan kun je het beste contact opnemen met het restaurant zelf. Bij elk genoemd restaurant staat een link naar de website van het restaurant.

Voor alle genoemde restaurants geldt dat de hond 100% zeker welkom is op het terras. Heb je nog een aanvullende tip die niet in deze lijst mag ontbreken? Laat het ajb weten in een reactie onder dit artikel. Zo kunnen we deze lijst blijven aanvullen.

Lees ook het artikel wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek.

Poolshoogte

Bij Poolshoogte kun je met je hond op het terras in het groen (helaas niet binnen, vanwege de open keuken) genieten van een kopje koffie met een overheerlijk stukje huisgemaakte appeltaart na een wandeling in het bos. Ook voor de lunch zit je hier goed. Dan kun je bijvoorbeeld je tanden zetten in een tosti, uitsmijter of maaltijdsalade. Dineren kan er ook, maar dan moet je wel even reserveren.

Brasserie OER

Met de hond het prachtige natuurgebied het Holtingerveld verkennen? En daarna samen een terrasje pakken? Dat kan bij Brasserie OER. Hier geniet je van duurzame en lokale producten, ingrediënten van het seizoen, huisgemaakte taart, koek en sap, kruiden uit eigen tuin en meer.

Voscheheugte

Een eethuis (en natuurkampeerterrein) waar je hond welkom is. Gelegen aan het prachtige Mantingerzand waar je echt een wandeling met je hond (aangelijnd) moet maken. Bij Voscheheugte voel je je direct welkom. Het ziet er ontzettend knus, huiselijk en sfeervol uit. Denk aan bijzondere kringloopvondsten, karaktervolle meubels en behaaglijke schapenvachtjes. Bovendien krijgt je hond meteen een bak water aangeboden. Zowel binnen als buiten is je hond welkom. Op de kaart staat niet alleen écht goeie koffie met lekkers, je kunt er ook uitgebreid lunchen en dineren of borrelen. Wij zijn fan! Lees ook: met de hond wandelen op het Mantingerveld een klein stukje lopen van de Voscheheugte vandaan.


‘t Boshuys

’t Boshuys heeft een prachtige locatie tussen de Echtense bossen. Dit is een parel voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Er is een losloopgebied voor honden achter ’t Boshuys. Het is heerlijk om hier na de wandeling even een kopje koffie te drinken. Ook hebben ze een eigen menu voor honden! Met bijvoorbeeld hondenkoekjes, botjes en een pupcup. Ook bijzonder leuk: de ‘Dog-Of-Fame’. Een muur vol met foto’s van honden die hier zijn geweest. Zeker één van de meest leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn. Lees ook: restaurants met een hondenmenu met allerlei tips verspreid door het land.

Fotocredit: ‘t Boshuys

Bussemaker

Lunchen, dineren of gewoon een lekkere kop koffie drinken in Exloo met je hond? Dat kan bij Bussemaker. Op de kaart staan klassiekers als spareribs, tournedos en saté, maar ook regelmatig wisselende specials.

Bospaviljoen De Woudstee

Direct naast het Boomkroonpad en de parkeerplaats (waar verschillende wandelingen starten waarbij de hond mee mag) vind je Bospaviljoen De Woudstee. Een heerlijk plekje in het groen, waar je hond zowel binnen als buiten welkom is. Er staan waterbakken klaar. Zodra het weer kouder wordt brandt binnen een haardvuur. Een favoriet voor koffie met taart, maar je kunt er ook lunchen en borrelen. Absoluut één van de meest leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn.

Lees ook: leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn


Vlint 21

In het hart van Borger kun je met je hond terecht bij Vlint 21. Een modern en jong restaurant et leuk terras, dat onderdeel is van Hotel Bieze. Een fijne plek om tijdens het verkennen van Borger met je hond iets te eten en drinken. Er staat voor ieder wat wils op de kaart (ook vegan) en we hoorden van een lezer dat er voor de hond zelfs een kleedje op de koude vloer legt gelegd. Daar worden wij blij van.

Tea Time

Een stukje Engeland in Drenthe; dat is Tea Time. We absolutely adore this place. Hier kun je met je hond plaatsnemen in een statige ‘Witte Villa’ in ‘Late Edwardian’ stijl. Een cream tea of een high tea; alles op de kaart is niet te versmaden. Voor je hond staat een bak water klaar. De hond mag ook mee naar binnen als hij niet vies is.


Paviljoen Nijstad

In Hoogeveen kun je samen een terrasje pakken bij Paviljoen Nijstad (alleen hulphonden mogen mee naar binnen). Hier kun je het hele jaar genieten aan het water, waardoor je een heerlijk vakantiegevoel hebt. Goed om te weten: het ligt aan Strand Nijstad waar honden van 1 oktober tot 1 juni welkom zijn aan de lijn.

Dit vind je misschien ook handig: leuke restaurants op de Veluwe waar honden welkom zijn


’t Hoes van Hol-An

Bij Oud-Saksische Koffie- en Pannenkoekboerderij ’t Hoes van Hol-An, smaakt de echte Drentse pannenkoek veel lekkerder dan thuis aan de keukentafel. De boerderij bestaat al sinds 1668 en heeft in de eeuwen alleen maar aan charme gewonnen. Je waant je er weer even in het Drenthe van weleer. En het allerfijnste; je hond is hier welkom.

Fotocredit: ’t Hoes van Hol-An


De Bospub

Op een prachtige plek in het Nationaal Park ‘het Dwingelderveld’ ligt aan de rand van het bos De Bospub. Omringd door heerlijke wandeltochten. Op de menukaart staat voor ieder wat wils. Beroemd zijn de ambachtelijke pannenkoeken die hier al ruim 50 jaar worden gebakken, maar ook voor verschillende broodjes, heerlijke plates, salades of een lekker kopje koffie met gebak kun je hier terecht. En de hond? Die mag meegenieten op het terras én binnen. Berner Sennen Franka verwelkomt jullie. Onze top tip: ga met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld en erna naar de Bospub.


Theehuys Anserdennen

Middenin het nationaal park Dwingelderveld ligt het Theehuys Anserdennen. Het ideale rustpunt voor je wandeling over het Drenthepad of door het Dwingelderveld. Je kunt er genieten van koffie met taart, een sandwich of een andere welverdiende lekkernij. Je hond is welkom op het terras, maar ook fijn binnen. En… er staat lekkers voor ze op de menukaart! Wat dacht je van een kauwrol met zalm of kip met groente? Smullen!

Bospaviljoen de Norgerberg

Te midden van de mooiste bossen van Norg ligt Bospaviljoen de Norgerberg. Hier kun je met je hond terecht voor een kopje koffie, een heerlijke lunch, high tea, borrel of een uitgebreid diner. Buiten op het terras (met heaters) of lekker binnen, bij guur weer bij de open haard.

Fotocredit: Bospaviljoen de Norgerberg


Paviljoen Apelbergen

Het is lekker wandelen in Natuurgebied Appelbergen (35 ha). Een gevarieerd bos met een zandverstuiving en deels een losloopgebied. En daarna samen neerploffen bij Paviljoen Apelbergen, waar de hond zowel op het terras als binnen welkom is. Geen hippe bedoeling, maar simpelweg leuk en lekker, met pannenkoeken en allerlei broodjes op de kaart.

Dit vind je misschien ook handig: leuke restaurants in Limburg waar honden welkom zijn

Abdij de Westerburcht

Ook bij Abdij de Westerburcht in Westerbork zijn honden welkom. Dit restaurant is gevestigd in een historisch pand, in de kern van het mooie dorp Westerbork. Of je nu vroeg in de ochtend langskomt voor een heerlijk kopje koffie met vers gebak, of dat je de dag liever hier afsluit; het kan allemaal. Op het verwarmde terras en binnen is de hond welkom. Wj hebben hier heerlijk gegeten met de hond binnen en we waren niet de enigen die dat deden. Je kunt er ook met je hond overnachten! Klik hier voor meer informatie en om te boeken.


Theehuis ’t Hunnebed

Al sinds 1933 is Theehuis ’t Hunebed een begrip in Havelte en wijde omgeving. Het bestaat uit een restaurant, moderne Snack Resto, een prachtig Paviljoen en een sfeervolle Bistro. De hond is overal welkom, behalve in het restaurant. Theehuis ’t Hunnebed ligt vlak tegenover de hunebedden, midden tussen de bossen. Een ideale plek om even bij te komen van een mooie wandeling. Je kunt er terecht voor een drankje, lunch of diner.

Fotocredit: Theehuis ’t Hunnebed


Met de hond overnachten in Drenthe?

Extra lang van het prachtige Drenthe genieten genieten met je hond? Kies dan voor een overnachting op een plek waar je hond net zo welkom is als jij. Lees het artikel leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn met allerlei toffe tips.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.