Home dagje uit 11x leuke strandtenten in Noord-Holland waar honden welkom zijn

11x leuke strandtenten in Noord-Holland waar honden welkom zijn

geschreven door Woef Welkom
4 reacties

Je stranddag verlengen door na het uitwaaien neer te strijken bij een fijne strandtent maakt het dagje uit met je hond helemaal compleet. Hier vind je verschillende leuke strandtenten in Noord-Holland waar honden toegestaan zijn. Dus waar je samen kunt genieten van een hapje en een drankje en de zon in de zee kunt zien zakken.

Lees hier op welke 5 Hollandse stranden de hond het hele jaar door los mag lopen.

Rapa Nui

Tegen Bloemendaal aan Zee aan vind je op het strand van Zandvoort strandtent Rapa Nui. Een strandtent met een fijne ‘niets moet en alles mag’-vibe. Hier is iedereen welkom, ook de hond, en heb je altijd een vakantiegevoel. Je kunt binnen en buiten zitten, maar buiten is leuker, omdat je daar kunt relaxen op loungebanken met zicht op zee. De menukaart is lekker gevarieerd: van een kindermenu tot verse salades en vis. Leuk om te weten: Rapa Nui is de oorspronkelijke Polynesische naam van Paaseiland.

Timboektoe

Bij de Noordpier van Wijk aan Zee aan één van de beste surfstranden van Nederland vind je Timboektoe. Een strandtent met een heerlijke gemoedelijke sfeer, lekker eten en regelmatig live muziek. Hier mag je met je hond plaatsnemen voor een kopje koffie met iets lekkers of een uitgebreid diner. Waar jij zin in hebt. Alles wat uit de keuken komt is supervers en biologisch. Zowel binnen als buiten zijn verschillende leuke zithoekjes gecreëerd, waar je genietend de tijd vergeet.

Lees ook: restaurants met een hondenmenu met allerlei tips verspreid door het land.

Aloha Beach

De buren van Timboektoe en al net zo leuk. Bij strandtent Aloha Beach heb je een groot terras met uitzicht op zee, een lekkere kaart met voor ieder voor wat wils en ook veel keus uit verschillende drankjes. Honden zijn welkom, dus strijk hier gerust neer met je viervoeter. Ook in de winter een plek om niet te overslaan. Dan kun je lekker opwarmen bij het haardvuur met warme chocolademelk.

Lees ook: huisje aan zee met hond

Woest

In Callantsoog vind je strandrestaurant Woest waar honden hartstikke welkom zijn. Direct als je het terras op loopt zie je een hondenbar waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt door de vele honden die hier graag komen. Op de kaart staat allerlei lekkkers. Van ambachtelijk brood met kroketten tot lekkere tosti’s.

drinkwater bar voor honden bij strandtent Woest

Beachclub De Jongens

Een bijzonder fijn plekje op het strand van Bergen aan Zee is Beachclub De Jongens waar honden ook welkom zijn. Gelegen tegen de duinen met een mooi strand voor het paviljoen. Hier is het een stuk minder druk dan elders in het land en eet en drink je echt op het strand. Als je hier een hapje wilt eten (van een snack tot een huisgemaakte soep) dan kun je dat zelf bestellen aan de bar en krijg je een pieper mee die afgaat als je maaltijd klaar staat. Leuk concept!

Lees ook: Zwemmen met de hond? Hier zijn ze het hele jaar door welkom!

Parnassia aan Zee

Een strandtent op een bijzondere locatie, want Parnassia aan Zee is gelegen in het Nationaal Park De Kennemerduinen. Omgeven door zee, strand, duinen en lucht. Wat een traktatie! Het is een strand- en duinpaviljoen waar je volop kunt genieten van de omgeving, de lekkere kaart en het feit dat je hond welkom is.

Republiek Bloemendaal

Als je ook je ogen de kost wilt geven dan is er één hondvriendelijk strandpaviljoen in Nederland die er met kop en schouders bovenuit steekt: Republiek Bloemendaal. Alles hier lijkt rechtstreeks uit een woonblad te komen. En toch is de sfeer en de menukaart lekker laagdrempelig. Je hond is zowel op het terras als binnen welkom.

Lees ook: met de hond naar Bloemendaal aan Zee voor meer over deze strandtent en het strand.


Hippie Fish

In Zandvoort kun je met je hond neerstrijken bij Hippie Fish. Met je voeten in het zand, liggend op een bedje op het strand, lekker ontspannen op een bank op het terras of binnen voor één van de haardvuren. Het kan hier allemaal. Hier heb je een instant vakantiegevoel en je hond mag ervan meegenieten.

Paal 9

Op Texel is strandpaviljoen Paal 9 de mooiste plek om samen de zon in de zee te zien zakken. Geen hippe bedoeling, maar wel een altijd goed adres waar je met een glimlach aan terug denkt. Je kunt hier met je hond plaatsnemen aan een tafeltje of op een grote loungebank. En de hond, die mag gewoon lekker op schoot of óp de bank liggen. Ook staan er waterbakken klaar. In de keuken wordt gewerkt met lokale ingrediënten die het eilandgevoel compleet maken.

Lees ook: hond mee naar Texel [al onze tips]

Hond mee naar Texel [al onze tips]

Tijn Akersloot

Op een mooie dag kan het scoren van een plek lastig zijn, maar dan heb je ook wat. Bij Tijn Akersloot is het namelijk het hele jaar door fijn. Zowel binnen als buiten is de styling om door een ringetje te halen, maar -belangrijker nog- is de hond welkom. Leuk: bij mooi weer (ook in de winter) wordt er gebarbecued en kun je barbecue gerechten bestellen.

Strandpaviljoen Hargen

Als je door de duinen van Hargen richting de zee gaat, bekruipt je gelijk het vakantiegevoel. Plof met je hond lekker neer bij Strandpaviljoen Hargen om dat gevoel compleet te maken. Een perfecte plek voor een ontbijtje aan zee, koffie met zelfgemaakte taart of uitgebreide lunch, borrel of diner. Je hond mag zowel binnen als buiten van deze plek meegenieten. Let op: je kunt hier zeehonden spotten vanaf het terras!

4 reacties

Clarissa augustus 26, 2019 - 1:49 PM

Leuk! Honden zijn ook welkom bij ZuidCoast, lekker rustig dus hier kan je hond zelf op hete dagen heerlijk uitrennen. Er staat ook altijd een waterbak voor je hond klaar.

Reply
Woef Welkom augustus 28, 2019 - 9:47 AM

Dankjewel voor de leuke aanvulling!

Reply
Lois januari 30, 2024 - 2:05 PM

Club Zand in Castricum en Strandpaviljoen Noord in Bergen zijn ook erg leuk met hond!

Reply
Woef Welkom januari 31, 2024 - 9:36 AM

Hey Loïs, dankjewel voor de tips!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.