Home dagje uit De leukste hondenlosloopgebieden in Nederland op een rij!

De leukste hondenlosloopgebieden in Nederland op een rij!

geschreven door Woef Welkom
8 reacties

Lekker wandelen met de hond op een plek waar je je niet druk hoeft te maken over of de hond wel of niet los mag? Woef Welkom is er ook dol op en heeft inmiddels meerdere hondenlosloopgebieden in Nederland bezocht en getest. In dit artikel vind je de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland op een rij! Van bosrijke gebieden in Drenthe tot de Veluwe en het strand van Den Haag. Welk hondenlosloopgebied in Nederland kies jij voor een wandeling met je trouwe viervoeter?

Hondenlosloopgebied in de Loonse en Drunense Duinen

Zandvlaktes, naaldbossen, velden vol heide. De Loonse en Drunense Duinen in Brabant zijn schitterend! En het allerleukste is nog wel dat de hond zich kan uitleven in een hondenlosloopgebied! Het hele jaar door kun je hier naar hartenlust wandelen en met je trouwe viervoeter van de natuur genieten. Lees hier alles over met de hond naar de Loonse en Drunense Duinen.

Met de hond naar de Loonse en Drunense Duinen

Hondenlosloopgebied Sallandse Heuvelrug

Wandelen op de Sallandse Heuvelrug met de hond in Overijssel? Een topidee, want hier kun je volop genieten van prachtige natuur! Van bossen tot heidevelden. De hond is welkom op de Sallandse Heuvelrug, maar mag niet overal los.

Wil je de hond vrij laten rennen en spelen? Ga dan naar het hondenlosloopgebied dat bekend staat als hondenbos Hellendoornse Berg. Woef Welkom testte het uit. Je leest er hier alles over wat je moet weten. Lees hier alles over wandelen met de hond op de Sallandse Heuvelrug [hondenbos Hellendoornse Berg].

Met de hond naar de Sallandse Heuvelrug [hondenbos Hellendoornse Berg]

Hondenlosloopgebied de Hoorneboegse Heide

Lekker wandelen met de hond over de heide? Dat kan in Hilversum bij de Hoorneboegse Heide, één van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland. Bijna het hele jaar door mag de hond hier vrij rennen, spelen en ravotten. Lees hier meer over onze ervaringen met hondenlosloopgebied de Hoorneboegse Heide.

Lees ook: wandelen met de hond op de Veluwe [al onze tips]

Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]

Hondenlosloopgebied Drents-Friese Wold

Een leuke wandeling maken in Drenthe of Friesland met de hond? Je kunt met de hond naar het Drents-Friese Wold. Een prachtig, groot Nationaal Park waar de hond welkom is. Er is zelfs een hondenlosgebied die de natte neuzenroute wordt genoemd, die je kunt wandelen met je hond in het Drents-Friese Wold. Woef Welkom testte de route uit. Lees hier ons verslag.

Met de hond naar het Drents-Friese Wold [natte neuzenroute] - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied Bloemendaal aan Zee

Met de hond naar het strand? Lekker achter zijn favoriete bal aan rennen, de zee in plonsen en graven in het zand. Het kan het hele jaar door op sommige stranden in Nederland. Onze tip: ga met de hond naar Bloemendaal aan Zee, want daar mag de hond altijd loslopen, het is mooi en niet zo druk! Lees hier onze ervaringen.

Hondenlosloopgebied De Soester Duinen

De Soester Duinen in Soest in de provincie Utrecht is het hele jaar door een plaatje om te zien. Het is een natuurgebied met grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Met de hond naar de Soester Duinen is geen enkel probleem, want er is een groot hondenlosloopgebied waar je samen van de natuur kunt genieten! Lees hier over onze ervaringen met hondenlosloopgebied De Soester Duinen.

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied Dwingelderveld

Met de hond naar een prachtig natuurgebied in Drenthe? Kies voor het Dwingelderveld waar honden welkom zijn. In dit bijzondere stukje Nederland kun je naar hartenlust wandelen met je viervoeter en het allerleukste: de hond mag los lopen in het Dwingelderveld in een hondenlosloopgebied! In dit artikel lees je alles over met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld.

Met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied De Kaapse Bossen

Genieten van de prachtige heide en een gevarieerd bos in een deel van de Utrechtse Heuvelrug. Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn is niet alleen heel leuk, het is een lust voor het oog.

Honden zijn welkom in de Kaapse Bossen, er is zelfs een hondenlosloopgebied. Ook mogen ze mee naar het theehuis Chalet Helenaheuvel. Klinkt als een perfect dagje uit met de hond. Woef Welkom testte het uit, lees het verslag hier.

Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied Het Leesten

Lekker met de hond naar het bos op de Veluwe zonder dat je je zorgen hoeft te maken over of de hond is toegestaan, of de hond los mag of dat de hond kan ontsnappen? Het Leesten, ook wel bekend als Het Leesterbos, is een echt hondenbos met een hondenlosloopgebied en een natte neuzenroute.

Absoluut één van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland! Wij testte het uit met onze hond Neo. In dit artikel onze ervaring met hondenlosloopgebied en natte neuzenroute Het Leesten.

Het Leesten, hondenbos - Woef Welkom

Brunsummerheide, Limburg

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg? Wij tippen de Brunssummerheide. Het is het grootste heidegebied van Limburg dat ook nog eens veel variatie biedt. En het allerleukste? Er zijn maar liefst drie losloopgebieden!

De Brunssummerheide in Heerlen is een afwisselend natuurgebied. Je wandelt hier met de hond door de restanten van vroegere naaldbossen of langs delen met afwisselend loofbos. Je kunt er volop genieten van de ruimte op de open zandvlaktes en de karakteristieke vennen.

Ook de heide is gevarieerd. Op de drogere gedeelten zie je struikheide en op de nattere gedeelten dopheide. Daarbij wordt de heide afgewisseld met grassen, struiken en boompjes. En vergeet het uitzicht op het glooiende landschap niet. Schitterend! In augustus staat de heide in bloei en zie je hier een zee aan paars. Meer weten? Lees ook het artikel: losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg.

Hondenlosloopgebied Kijkduin

Kijkduin is een persoonlijke favoriet van Woef Welkom. Hier is één van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland, waar de hond altijd los mag lopen, te vinden. Het strand van Kijkduin bij Den Haag is erg breed en de wandeling over een verhard pad door het duingebied (hier wel aanlijnen) is ook mooi.

Waar je precies moet zijn voor het hondenstrand? Vanaf het Kijkduinpark (aan het einde van parkeerterrein Machiel Vrijenhoeklaan) tot aan de grens met de gemeente Westland. Ontdek hier meer stranden waar de hond altijd los mag lopen.

strand in Nederland hond altijd los lopen - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied het Zwolse Bos

Onder Zwolle, op de Noord-Veluwe, ligt het Zwolse Bos dat wel 500 hectare groot is. Honden mogen hier het hele jaar loslopen. Het is een prachtig, gevarieerd natuurgebied waar zowel hond als baas volop van kunnen genieten. Lees er alles over in ons artikel over het hondenlosloopgebied in het Zwolse Bos.

Lees ook: leuke omheinde losloopgebieden verspreid door het land

8 reacties

Martin de Vlas april 7, 2022 - 8:23 PM

In het Zwolsebos, afslag A50 Heerde, rechts af, na 350 meter links mogen honden los. Mooi gebied met bos en heide

Reply
Woef Welkom april 8, 2022 - 9:50 AM

Hi Martin, dank voor je berichtje. Wij zijn ook dol op dat losloopgebied en schreven er al een artikel over. Nu hebben we hem ook aan dit artikel toegevoegd :)

Reply
Patricia juni 29, 2022 - 6:58 AM

Leuke site!
Is er verder niks in limburg?

Reply
Woef Welkom juni 29, 2022 - 9:43 AM

Hi Patricia, we zijn erg fan van de Brunssummerheide in Limburg. Ook geven we wandeltips in het artikel https://www.woefwelkom.nl/weekendje-weg/weekendje-weg-met-de-hond-naar-zuid-limburg/

Reply
Lex Noordhoek augustus 14, 2023 - 12:50 PM

Niet te vergeten het Pettemer bos in Petten (NH), waar je een flink en afwisselend stuk met een loslopende hond kunt afleggen. Duidelijk is aangegeven waar de hond aan de lijn moet worden gehouden. Je kunt vanuit het bos ook makkelijk het strand bereiken, waar de hond ook los mag.

Reply
Woef Welkom augustus 15, 2023 - 9:46 AM

Hele leuke aanvulling, dank Lex!

Reply
Hélène Westerhof september 6, 2023 - 10:26 PM

Het Rozendaalse Veld is een geweldig mooi en groot gebied op de Zuid Veluwe, parkeerterrein aanwezig.

Reply
Woef Welkom september 18, 2023 - 5:36 PM

Ja, echt heel leuk ook inderdaad. Deze staat al in het Veluwe artikel.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.