Home dagje uit 5x de leukste hondenlosloopgebieden op de heide

5x de leukste hondenlosloopgebieden op de heide

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker wandelen met de hond over de heide. Elk moment van het jaar een feestje. Gelukkig kun je in Nederland op meerdere plaatsen terecht met je trouwe viervoeter. In dit artikel delen wij de leukste hondenlosloopgebieden op de heide op verschillende plekken in Nederland. Waar ze heerlijk kunnen rennen en spelen.

Over de leukste hondenlosloopgebieden op de heide

In dit artikel delen we wat wij de leukste hondenlosloopgebieden op de heide vinden. Stuk voor stuk getest met onze hond Neo. Voor meer informatie over de genoemde plek verwijzen wij je naar een uitgebreid artikel. Ken jij een hondenlosloopgebied op de heide die ook de moeite waard is? We vinden het leuk als je deze deelt in een reactie onderin dit artikel.

Lees ook: mooie boswandelingen met de hond

Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]

Brunsummerheide, Limburg

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg? Wij tippen de Brunssummerheide. Het is het grootste heidegebied van Limburg dat ook nog eens veel variatie biedt. En het allerleukste? Er zijn maar liefst drie losloopgebieden!

De Brunssummerheide in Heerlen is een afwisselend natuurgebied. Je wandelt hier met de hond door de restanten van vroegere naaldbossen of langs delen met afwisselend loofbos. Je kunt er volop genieten van de ruimte op de open zandvlaktes en de karakteristieke vennen.

Ook de heide is gevarieerd. Op de drogere gedeelten zie je struikheide en op de nattere gedeelten dopheide. Daarbij wordt de heide afgewisseld met grassen, struiken en boompjes. En vergeet het uitzicht op het glooiende landschap niet. Schitterend! In augustus staat de heide in bloei en zie je hier een zee aan paars. Meer weten? Lees ook het artikel: losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg.

Hoorneboegse Heide, Noord-Holland

De Hoorneboegse Heide in Hilversum maakt deel uit van het Goois Natuurreservaat. Het is een prachtig, afwisselend natuurgebied, in een glooiend landschap, waar je lekker kunt wandelen tijdens elk seizoen. Er komen hier zelfs dassen voor die je met geluk kunt zien.

Honden mogen hier bijna overal het hele jaar loslopen als ze netjes onder appèl staan. Dit is belangrijk want er lopen namelijk ook grote grazers op de hei. Honden moeten aan de lijn blijven van 15 maart tot 15 juli. Het gebied is 145 hectare groot en bestaat uit verschillende soorten paden.

Er zijn kleine paadjes die dwars door de heide lopen en verstevigde paden waar je ook met een rolstoel overheen kunt. Hierdoor is met de hond naar de Hoorneboegse Heide gaan voor vrijwel iedereen mogelijk. Verspreid over het gebied staan bankjes waar je even op kunt uitrusten. Meer weten? Lees ook het artikel: met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied].

Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]

Het Zwolse Bos, Veluwe

Hou je van een natuurgebied dat bestaat uit heide én bos? Wil je je hond graag los laten lopen? En vind je het fijn om een wandeling met paaltjes te volgen? Dan is het Zwolse Bos ideaal!

Hier mag de hond het hele jaar door lekker los lopen, spelen en rennen. Belangrijk is hierbij wel dat de hond op de paden blijft én onder appel staat. In dit gebied wonen namelijk veel dieren. Staatsbosbeheer heeft verschillende paaltjeswandelingen uitgezet. Meer weten? Lees ook het artikel: alles over het hondenlosloopgebied in het Zwolse Bos.

Kootwijkerduin, Veluwe

Dit hondenlosloopgebied (in de buurt van Radio Kootwijk) is ongeveer 56 ha groot én omheind. Je ziet direct dat dit een mooi gevarieerd stuk natuur is. Je kunt een fijne wandeling maken over verschillende paden. Heide, heuvels, zand en bos wisselen elkaar af.

Je zou kunnen zeggen dat je hier de Veluwe in het klein kunt bewandelen. Prachtig! Het is ook groot genoeg om elkaar de ruimte te geven. Meer weten? Lees ook het artikel: alles over het hondenlosloopgebied Kootwijkerduin.

Soester Duinen, Utrecht

De Soester Duinen in Soest in de provincie Utrecht is het hele jaar door een plaatje om te zien. Het is een natuurgebied met grote heideterreinen, maar ook zandverstuivingen en bossen. Met de hond naar de Soester Duinen is geen enkel probleem, want er is een groot hondenlosloopgebied waar je samen van de natuur kunt genieten!

De heidevelden worden omringd door loofbomen en naaldbomen. Dit alles bij elkaar maakt van de Soester Duinen een heel mooi, indrukwekkend natuurgebied dat een lust voor het oog is. Wij komen er het meest graag in de herfst, vanwege de kleurenpracht. Meer weten? Lees ook het artikel: met de hond naar de Soester Duinen.

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

Bonustip: Archemerbergroute (Vechtdal), Overijssel (hond aan de lijn)

Geen hondenlosloopgebied, maar toch als bonustip het vermelden waard. Op de Archemerbergroute wandel je 12,5 kilometer onverhard over de flanken van de Archemerberg en de Lemelerberg. Een prachtige, gevarieerde wandelroute! Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland.

De “bergen” zijn heel goed te bewandelen. Er zijn geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden met mijlenver uitzicht! En je kunt ook nog een stukje door een bos lopen. Het hele jaar door mooi, maar als de heide in bloei staat helemaal een plaatje om te zien. Meer weten? Lees ook het artikel: met de hond wandelen in het Vechtdal.

Lees ook: leuke omheinde losloopgebieden verspreid door het land

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.