Home dagje uit Losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg [alles wat je wilt weten]

Losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg [alles wat je wilt weten]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg? Wij tippen de Brunssummerheide. Het is het grootste heidegebied van Limburg dat ook nog eens veel variatie biedt. En het allerleukste? Er zijn maar liefst drie losloopgebieden! In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg.

Lees ook: de leukste hondenlosgebieden in Nederland op een rij

Over de Brunssummerheide

De Brunssummerheide in Heerlen is een afwisselend natuurgebied. Je wandelt hier met de hond door de restanten van vroegere naaldbossen of langs delen met afwisselend loofbos. Je kunt er volop genieten van de ruimte op de open zandvlaktes en de karakteristieke vennen.

Ook de heide is gevarieerd. Op de drogere gedeelten zie je struikheide en op de nattere gedeelten dopheide. Daarbij wordt de heide afgewisseld met grassen, struiken en boompjes. En vergeet het uitzicht op het glooiende landschap niet. Schitterend! In augustus staat de heide in bloei en zie je hier een zee aan paars.

Lees ook: de leukste hondenlosloopgebieden op de heide


Losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg

Navigeer naar dit adres. Als je op de parkeerplaats staat word je al snel duidelijk welke kant je op moet. Je loopt het bos in waar een bordje staat met een afbeelding van een loslopende hond (zie foto).

Vanaf hier kun je beginnen met het verkennen van Losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg. Je kunt hier heerlijk ronddwalen. Er zijn talloze paadjes die je kunt pakken en telkens weer word je verrast door de gevarieerde natuur. Zo loop je in een dennenbos en zo sta je ineens op een zandvlakte.

Het enige waar je op moet letten is dat je niet met je loslopende hond het gebied uitloopt. Dit wordt goed aangegeven met bordjes waarop een hond aan de lijn is afgebeeld. Honden mogen overal komen, maar buiten de losloopgebieden moeten ze dus worden aangelijnd.

Wil je een wandelroute lopen? Er lopen twee wandelroutes door losloopgebied De Heksenberg. Je kunt deze routes pakken, maar let erop dat je je hond buiten De Heksenberg moet aanlijnen.

Lees ook: leuke restaurants in Limburg waar honden welkom zijn

plattegrond losloopgebieden Brunssumerheide


Praktische tips

Wandelen met de hond over de Brunssumerheide is echt een feestje, maar er zijn een aantal dingen die handig zijn om te weten. Zo staan er geen Depodog palen en kom je ook niet vaak een prullenbak tegen. Neem dus zelf poepzakjes mee.

Wij kwamen geen meertje of iets dergelijks tegen waar de hond uit kan drinken. Zeker op warme dagen is het aan te raden om een drinkfles voor de hond me te nemen. Onderweg vind je her en der een picknickbankje. Er is één horecagelegenheid op de Brunssummerheide: restaurant Schrieversheide. Hier is een groot buitenterras waar honden welkom zijn.

De wandelpaden zijn niet verhard. Hierdoor is het grootste deel van het gebied niet geschikt voor rolstoelen en kinderwagens. Maar speciaal hiervoor is er een korte wandelroute uitgezet van 1 kilometer (dit is de oranje route). Deze begint vanaf de parkeerplaats aan de Schaapskooiweg. Dit pad is verhard en gaat langs de heide. Honden zijn aangelijnd welkom op deze route.

Naast de Heksenberg, mogen honden in Heerlen ook los in het Emmapark, het Trichterbos, een bosgedeelte van het Schutterspark, het Hemelderpark en het Vijverpark (centrum).   


Verblijven in de omgeving van de Brunssummerheide

Wil jij graag een weekendje weg met je hond naar Limburg? Of genieten van een langere vakantie? Wij verzamelden een lijst leuke vakantiehuizen in Limburg waar honden welkom zijn.

Lees ook: weekendje weg met de hond naar Zuid-Limburg

Met de hond overnachten in Limburg?

Extra lang van het prachtige Limburg genieten genieten met je hond? Kies dan voor een overnachting op een plek waar je hond net zo welkom is als jij. We hebben verschillende tips voor je verzameld. Zie het artikel leuke vakantiehuizen in Limburg waar honden welkom zijn met allerlei tips.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.