Home dagje uit Met de hond naar de Soester Duinen [hondenlosloopgebied]

Met de hond naar de Soester Duinen [hondenlosloopgebied]

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

De Soester Duinen in Soest in de provincie Utrecht is het hele jaar door een plaatje om te zien. Het is een natuurgebied met grote zandverstuivingen, heideterreinen en bossen. Wandelen met de hond in de Soester Duinen is geen enkel probleem, want er is een groot hondenlosloopgebied waar je samen van de natuur kunt genieten!

Wat zijn de Soester Duinen?

Denk aan een grote zandvlakte op een heuvelachtig gebied met hier en daar wat struiken, bomen en heide. Op de lagere plekken groeit ook mos, wat plantjes en soms staan er plassen. De Soester Duinen worden omringd door loofbomen en naaldbomen. Dit alles bij elkaar maakt van de Soester Duinen een heel mooi, indrukwekkend natuurgebied dat een lust voor het oog is, vooral in de herfst als de planten en bomen verkleuren.

Lees ook: de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland op een rij

Met de hond naar de Soester Duinen, plattegrond losloopgebied - Woef Welkom
Het gele stuk op deze kaart is het hondenlosgebied in de Soester Duinen. Bij de rode pijl kun je parkeren.

Waar mag de hond los in de Soester Duinen?

De Soester Duinen is eigenlijk een groot duingebied zonder zee en bestaat uit de Lange Duinen en de Korte Duinen. Op de Lange Duinen is een groot hondenlosloopgebied waar je hond vrij mag rennen, spelen en ravotten.

De Lange Duinen is het enige natuurgebied in Soest waar honden los mogen lopen. Je mag met de hond wel naar de Korte Duinen en wandelen door het bos, maar je moet je hond dan aangelijnd houden. Dit is zo vanwege de dieren die er wonen, van reeën tot ransuilen, die de nodige rust nodig hebben. Goed om te weten: er loopt een ruiterpad door de Lange Duinen. Mocht je hond niet goed op paarden reageren, let hier dan op.

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

Hoe kom je bij het hondenlosloopgebied in de Soester Duinen?

Wij parkeren altijd bij de ‘Parkeerplaats Lange Duinen’ aan de Foekenlaan in Soest-Zuid. Vanaf hier loop je zo het duingebied van de Lange Duinen op. Parkeren is kosteloos.

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

Hondenpoepzakjes in de Soester Duinen

Als je vanaf de parkeerplaats het pad oploopt naar de Lange Duinen zie je een bord waar een ‘depodog bak’ aan hangt, waar je een hondenpoepzakje uit kunt halen. Het is namelijk wel de bedoeling dat je zelf de poep van je hond opruimt als je met de hond naar de Soester Duinen gaat.

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

Eten en drinken met de hond in de Soester Duinen

Er is een brasserie met een speeltuintje bij de parkeerplaats: Brasserie De Langeduinen. Open van woensdag t/m zondag van 10-16 uur. Je kunt hier met je hond een kopje koffie drinken en genieten van een simpele lunch (friet, tosti’s etc), maar de hond mag niet mee naar binnen. Op het terras is de hond wel welkom en wordt er een bak water voor de hond klaargezet.

Wil je echt uit eten met je hond op een toffe plek? Rij dan naar het Soesterdal (7 minuten rijden). Of je nu komt ontbijten, lunchen, borrelen of dineren; hier kan het met je hond. En hoe! De koks werken zoveel mogelijk met verse, biologische producten uit de streek én je kijkt uit op de weidse landingsbaan van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Heel bijzonder! Adres: Verlengde Tempellaan 2, Soesterberg.

Overnachten met de hond in Utrecht

Lekker een weekendje weg en lang genieten van de natuur van de prachtige provincie Utrecht? Lees dan ook het artikel leuke vakantiehuizen op de Utrechtse Heuvelrug waar honden welkom zijn met allerlei tips.

Lees ook:
Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]
Met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld
Hondenlosloopgebied en natte neuzenroute Het Leesten
Met de hond in een bootje Nationaal Park De Alde Faenen verkennen
5x stranden in Nederland waar de hond het hele jaar door los mag lopen
Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn
Met de hond naar losloopgebied Caitwickerzand en radio Kootwijk

Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom
Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom
Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom
Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom
Met de hond naar de Soester Duinen - Woef Welkom

2 reacties

max augustus 16, 2023 - 7:54 PM

prachtige duinen waar je heerlijk kan genieten met je hond / honden . loop hier graag lang met mijn honden , en is ook goed voor je zelf . ben hier al zo vaak geweest , nooit verveel ik mij , zo ook mijn honden . helaas wat erg ver voor mij , maar eens in de … tijd ga ik toch wel heerlijk genieten …

Reply
Anja februari 18, 2024 - 10:02 AM

geweldig divers gebied, je kunt eindeloos wandelen. we wonen er 40 km vandaan, maar gaan er afentoe heen. daarom is het zo jammer dat je er in de winter niet kan lunchen met de hond.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.