Home dagje uit Met de hond naar het strand van Rockanje [het hele jaar door loslopen]

Met de hond naar het strand van Rockanje [het hele jaar door loslopen]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Wandelen met de hond in badplaats Rockanje in de regio Voorne-Putten in Zuid-Holland? Een heel goed idee, want het strand is hier heerlijk breed en bovendien is dit het enige strand in heel Nederland dat op het zuiden ligt (hallo zon!). Maar de grootste troef? Op een deel van het strand mag de hond het hele jaar door loslopen! Lees er alles over in dit artikel over met de hond naar het strand van Rockanje.

Lees ook: De leukste vakantieparken aan de kust waar honden welkom zijn

Over het strand van Rockanje

Bij het badstrand van Rockanje is de zee erg rustig door de lange zandbanken voor de kust. Hierdoor kun je meters ver de zee in lopen. Dit maakt het strand van Rockanje heel geschikt om je hond te leren en laten zwemmen.

Ze kunnen hier eindeloos spelen, rennen en ravotten in het water en in het zand. Hier heb je lekker de ruimte. En dat het hele jaar door! Lees ook: Zwemmen met de hond? Hier zijn ze het hele jaar door welkom!

Waar mag de hond los op het strand in Rockanje?

Het is goed om te weten waar de hond precies los mag op het strand in Rockanje. Dit is namelijk niet op het hele strand het geval. Om precies te zijn mag de hond alleen altijd los tussen strandpaal 11 en 11.6 en tussen strandpaal 13.4 en 16.

Wil je naar het hondenlosloopgebied tussen 1 april en 1 oktober? Dan kun je als je richting de strandopgang loopt een pad, dat een stukje door het bos en de duinen voert, pakken om bij het juiste gebied uit te komen. Dit staat goed aangegeven. Je ziet vanzelf het bordje “hondenlosloopgebied”. Volg dat bordje.

Lees ook: huisje aan zee met hond? Zie deze tips

Uitzonderingen voor honden op het strand van Rockanje

Let op: op het badstrand zelf (tussen strandopgang Tweede slag en Swinsedreef oftewel Eerste Slag) zijn honden tussen 1 april en 1 oktober helemaal niet toegestaan tussen 8 en 18 uur. Ook niet aan de lijn. Na 18 uur en na 1 oktober (tot 1 april) mogen honden overal los op het strand. Aangelijnde honden zijn wel toegestaan bij de aan het strand gelegen horeca die je direct vindt als je vanaf de parkeerplaats het strand op loopt.

Heb je vanwege een handicap een geleidehond of heb je een sociale hulphond? Dan is je hond wel altijd welkom. Dit geldt ook voor personen die kunnen aantonen dat zij gekwalificeerd zijn voor het opleiden van een hond tot geleidehond of sociale hulphond.

Lees ook: Wat te doen op Voorne-Putten? Zie deze leuke tips op mijn andere website Map of Joy

Opruimplicht hondenpoep en zakjesdispensers

Direct bij de parkeerplaats zie je er al één: een zakjesdispenser. Heel handig! Het is dan ook verplicht om de poep van je hond hier op te ruimen. Er zijn genoeg prullenbakken aanwezig.

Lees ook: wellness huisjes aan zee met de hond 

Parkeren bij het strand van Rockanje

Je kunt betaald parkeren (€ 1,50 per uur) bij strandopgang Tweede Slag of bij strandopgang Swinsedreef (Eerste Slag). Dit kan met de Yellowbrick app of door te betalen bij de automaat. Wij parkeerden bij Swinsedreef.

Hier kun je direct het strand oplopen met je hond en/of de horeca bezoeken. Naast de parkeerplaats vind je de Frietvilla, waar je eten en drinken kunt kopen en wat je kunt meenemen of ter plekke buiten aan een tafel kunt nuttigen. Er staat een waterbak voor honden klaar. Navigatie adres: Swinsedreef 24 3235 AR Rockanje.

Lees ook: met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle

Met de hond naar een strandtent in Rockanje

Wij streken na een wandeling neer bij Strandpaviljoen Badlust. Hier zijn honden hartstikke welkom. Er staan op het terras op meerdere plekken waterbakken klaar. Op de kaart staat allerlei lekkers voor een hapje en een drankje. Van appeltaart tot pannenkoeken, uitsmijters en friet.

Nog meer strandjes ontdekken waar de hond altijd los mag lopen? Lees ook het artikel: 5x stranden in Nederland waar de hond altijd los mag lopen

Leuke accommodatie in Rockanje waar honden welkom zijn

Wil je met je hond lekker lang genieten van Rockanje? Boek dan een verblijf. Hieronder vind je onze top tip over een leuke accommodatie in Rockanje waar honden welkom zijn.

Badhotel Rockanje

Een bijzonder fijn hotel in de bossen met een prachtig groot buitenzwembad. En dat in de sfeer van een Canadese lodge. Hier heb je een instant vakantiegevoel en kom je helemaal tot rust. De brasserie Lodgers is ook een heerlijke plek. Het is enorm hondvriendelijk. Er staan drinkbakken en koekjes klaar! Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.