Home dagje uit Met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle [Zeeland]

Met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle [Zeeland]

geschreven door Woef Welkom
3 reacties

Met de hond een dagje weg of lekker op vakantie in Zeeland? Op Walcheren kun je bij Oostkapelle heerlijk wandelen met de hond aan zee op een hondenstrand! Wij bezochten het strand en delen in dit artikel onze ervaringen en tips voor als jij met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle gaat.

Over het hondenstrand in Oostkapelle

Het hondenstrand in Oostkapelle is dus te vinden op Walcheren, vlak boven de populaire bestemming Domburg. Het hondenstrand is het hele jaar door geopend. Het heeft een lengte van 2 kilometer en het strand is zeer gemoedelijk. Het is schoon, breed en heeft prachtige duinen met kleurrijke strandhuisjes. Je kunt er heerlijk uitwaaien met je trouwe viervoeter!

Wat wel voor verwarring zorgt is dat niet iedereen bekend is met de regels van dit strand. Het is namelijk niet zo dat honden hier het hele door los mogen lopen. Honden mogen alleen loslopen van 15 september tot 1 mei. Van 1 mei tot 15 september zijn honden wel welkom, maar overdag alleen aan de lijn! Na 19 uur en voor 10 uur mogen honden hier wel het hele jaar door loslopen.

Lees ook: 25x leuke vakantieparken in Zeeland waar honden welkom zijn

Strandcafé Bij Karel

Zin in koffie met iets lekkers, een zak friet of een broodje? Strandcafé Bij Karel vind je direct aan de strandopgang (voorheen zat hier Strandpaviljoen Berkenbosch). Dit is een heerlijke no nonsense strandtent. Geen ingewikkelde kaart of hip gedoe, wel simpelgoed goed en leuk. En honden zijn enorm welkom. Wij zijn fan! Lees ook het artikel: leuke strandtenten in Zeeland waar honden welkom zijn voor meer tips.

Lees ook: Zwemmen met de hond? Hier zijn ze het hele jaar door welkom!


Met de hond naar de Manteling

Ook heel leuk: het hondenstrand ligt tegen de Manteling aan. Een prachtig natuurgebied met bos en duin, waar je met je hond het hele jaar door doorheen mag wandelen. De hond moet hier wel altijd aan de lijn, want er leeft veel wild. Toen wij er waren zagen we na 2 minuten wandelen al meerdere herten in het bos!

Lees ook: wellness huisjes aan zee met de hond 


Parkeren bij hondenstrand Oostkapelle

Parkeren kun je bij Natuur- en Strandparkeerplaats Randduin in Oostkapelle. Vanaf de parkeerplaats loop je zo het bos van de Manteling in richting het hondenstrand. Volg de bordjes waar “71 strand” met de afbeelding van een hond op staat.

Het is een kleine 10 minuten lopen naar het strand. Op de parkeerplaats zijn gratis toiletten aanwezig. Voor het parkeren moet je van 1 maart tot 1 november, tussen 9-19 uur, betalen.   

Lees ook:

3 reacties

Review Roompot Noordzee Résidence Dishoek - Map of Joy september 29, 2022 - 9:38 AM

[…] om met je trouwe viervoeter te bezoeken. Wil je daar meer over weten? Lees dan ook het artikel met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle op mijn andere website Woef Welkom. Maar ook kun je op en top genieten van het strand in Dishoek […]

Reply
Wat te doen op Walcheren? Allerlei tips en bezienswaardigheden - Map of Joy oktober 4, 2022 - 10:07 AM

[…] Je kunt er heerlijk uitwaaien met je trouwe viervoeter! Meer weten? Lees het uitgebreide artikel met de hond naar het hondenstrand in Oostkapelle dat ik erover schreef op mijn andere website Woef […]

Reply
Marianne Klomp. januari 22, 2023 - 5:43 PM

Heerlijk met de hond wandelen, alleen moet ik nog een hondje aanschaffen terzijnertijd.
Gaat helemaal goed komen. Alvast mijn dank voor de mooie plaatjes.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.