Home dagje uit Met de hond naar Natuurpark Lelystad

Met de hond naar Natuurpark Lelystad

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Wandelen met de hond door een bijzonder natuurgebied waar je ook nog eens allerlei wilde dieren kunt spotten? Het kan in Lelystad. De kilometers lange wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein met goed aangelegde paden. Het park is een zeer natuurrijk terrein met een afwisselend, waterrijk en parkachtig landschap. Lees hier alles over met de hond naar Natuurpark Lelystad.

Met de hond naar Natuurpark Lelystad, plattegrond - Woef Welkom

Op safari in Lelystad

Op zoek naar een leuk uitstapje met je hond in Flevoland? Als je samen naar het Natuurpark Lelystad gaat heb je bijna het gevoel alsof je op safari gaat. Tijdens je wandeling kun je namelijk przewalskipaarden, edelherten en zwijnen spotten. Meest bijzonder: het is de enige plek in Nederland waar je een eland kunt zien.

In totaal leven er nu 5 elanden, maar er zijn bijvoorbeeld ook hermelijnen, otters en bevers. De dieren leven in grote leefgebieden, dus het is altijd een uitdaging om de dieren te spotten. Alleen de otter kun je vrijwel altijd zien om 15 uur, want dan worden ze door de boswachter gevoerd.

De boswachter vertelt dan ook graag meer over het Natuurpark Lelystad. Vanaf een hoger gelegen plateau kan jij en je hond de otters goed bewonderen. Onze hond Neo vond het reuze spannend en interessant om de drukke otter te zien rennen, spelen en eten. Klik hier voor 5x bijzondere natuur in Flevoland.

Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom

Verschillende wandelroutes

Je kunt via verschillende wandelroutes het Natuurpark Lelystad verkennen. Aan het begin van het park staat een bord en langs het pad staan bewegwijzeringsborden die duidelijk aangeven welke route je waar kunt vinden.

Het is het leukst om verschillende wandelroutes te combineren, omdat je dan de meeste kans hebt op het zien van wilde dieren. De wandelroutes zijn niet ver, dus dat is makkelijk te doen. De paden waar je op loopt zijn goed aangelegd en daardoor rolstoeltoegankelijk.

Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom

Waarom moet de hond aangelijnd in Natuurpark Lelystad?

Je kunt bijna overal komen tijdens je wandeling met je hond door Natuurpark Lelystad. Op bijna alle plaatsen zijn de gebieden waar de aanwezige dieren leven afgeschermd met een hek. Vanaf de wandelpaden kun je de vele dieren al spotten. In gebieden met loslopende wilde dieren, die je moet betreden via een wildrooster, is de hond niet welkom, maar gelukkig is dit maar een klein stukje van het park.

Het is heerlijk om te wandelen met de hond door het park, maar het is een gebied als deze, waar veel verschillende wilde dieren leven, echt van belang dat de hond aangelijnd blijft. Je hond hoeft eens de dieren te bijten om schade te veroorzaken, want ook alleen het laten schrikken van een ander dier kan dodelijk zijn. Ook kunnen honden het broeden van de vogels ernstig verstoren of een pas geboren ree (die nog niet gewend is aan honden) van hun moeder wegdrijven.

Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom

Praktische informatie

Er is een parkeerterrein (Vlotgrasweg 11) waar je betaald kunt parkeren. Het park is hele jaar door toegankelijk tussen zonsopkomst en zonsondergang. Er is een restaurant bij het bezoekerscentrum, Hajé restaurant Natuurpark, waar de hond ook welkom is. In het bezoekerscentrum kun je gebruikmaken van het toilet. Neem een kijkje op deze website voor meer informatie.

Lees ook:
Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]
Met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld
Hondenlosloopgebied en natte neuzenroute Het Leesten
5x stranden in Nederland waar de hond het hele jaar door los mag lopen
Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn
Met de hond naar de Soester Duinen
Met de hond naar losloopgebied Caitwickerzand en Radio Kootwijk
Met de hond naar Loonse en Drunense duinen
Hond mee naar het pretpark? Bij deze pretparken zijn honden welkom

Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom
Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom
Met de hond naar Natuurpark Lelystad - Woef Welkom

2 reacties

Elly van Amstel december 2, 2019 - 12:26 PM

Fijn dat je meldt dat de hond niet welkom is in het restaurant. Dat is bij ons nogal een probleem, uit eten met de honden.
We hebben twee Spaanse windhonden, Podenco’s. Ik vind het best vermoeiend om op reis uit te vinden waar ze welkom zijn.

Reply
Woef Welkom december 4, 2019 - 9:35 AM

Super dat je dat laat weten, graag gedaan. Ik vind het zelf ook fijn als ik vantevoren weet waar ik aan toe ben met de hond.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.