Home dagje uit Met de hond wandelen in het Vechtdal [onze tips]

Met de hond wandelen in het Vechtdal [onze tips]

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

Wil jij het prachtige Vechtdal ontdekken met je hond? Wij hebben twee tips: de Archemerbergroute en het hondenspeelbos in Lemele! Zo kun je samen volop van de prachtige natuur genieten die het Vechtdal te bieden hebben heeft. Lees er meer over in dit artikel over met de hond wandelen in het Vechtdal.

Met de hond de Archemerbergroute wandelen

Op de Archemerbergroute wandel je 12,5 kilometer onverhard over de flanken van de Archemerberg en de Lemelerberg. Een prachtige, gevarieerde wandelroute! Niet voor niets is de gemeente Ommen met deze wandeling in 2013 gekozen tot wandelgemeente van Nederland.

De “bergen” zijn heel goed te bewandelen. Er zijn geen steile hellingen, maar wel prachtige heidevelden. En je kunt ook nog een stukje door een bos lopen. Het hele jaar door mooi, maar als de heide in bloei staat helemaal een plaatje om te zien.

Het prachtige natuurgebied de Archemer- en Lemelerberg is een heuvelachtig terrein dat ongeveer 1000 ha. groot is. Het hoogste punt ligt 76,5 meter boven zeespiegel en bij dit uitkijkpunt (volg de bordjes naar het “hoogste punt”) kun je bij helder weer zelfs Zwolle zien liggen. Zie voor meer informatie deze website.

Lees ook: 16x leuke vakantieparken in Overijssel waar honden welkom zijn

Handig om te weten

De hond moet overal aangelijnd zijn. Onderweg vind je geen DepoDog bakken met hondenpoepzakjes, deze moet je dus zelf meenemen. Je kunt een schaapskudde tegenkomen die over de heide graast. De schapen zullen niet schrikken van je hond, want ze worden door een herder en 4 honden begeleid.

Je kunt de route in principe bij elk aangegeven keuzepunt starten. Een mooi startpunt van de wandeling is Camping Lemeler Esch. Hier kun je ook parkeren. Op de parkeerplaats staat een bord met mogelijke wandelroutes. Je kunt zo lang en of zo kort wandelen met de hond als je wilt. Adres: Lemelerberg 16 in Lemele.

Iets eten en drinken met de hond? Dat kan bij het Boscafé de Lemeler Esch op de camping. Toen wij er waren kreeg de hond direct een waterbak aangeboden op het terras. Dat zien wij graag! Je kunt hier terecht voor koffie met iets lekkers, maar er zijn ook lunchopties.

Lees ook: wandelen op de Sallandse Heuvelrug met de hond

Met de hond naar het hondenspeelbos in Lemele

Wil je je hond (ook) nog even los laten spelen? Lekker vrij laten ravotten? Dan kun je naar het omheinde hondenspeelbos in Lemele gaan met je trouwe viervoeter.

Paden zijn geplaveid met houtsnippers en omzoomd door boomstammetjes en her en der staan ‘boombanken’ waar je op kunt zitten. Op het terrein staan ook een automaat met poepzakjes en prullenbakken. Adres: op de hoek van de Ledeboerweg en de Lage Esweg in Lemele.

Lees ook: met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaringen]

Met de hond overnachten in Overijssel?

Extra lang van het prachtige Overijssel genieten genieten met je hond? Kies dan voor een overnachting op een plek waar je hond net zo welkom is als jij. We hebben verschillende tips voor je verzameld. Zie het artikel leuke vakantieparken in Overijssel waar honden welkom zijn.

1 reacties

Wat te doen in het Vechtdal? Leuke tips voor een dagje uit in deze Overijsselse regio - Map of Joy november 18, 2022 - 11:20 AM

[…] pad met de hond? Lees ook het artikel met de hond wandelen in het Vechtdal op mijn andere website Woef Welkom, over het wandelen van de Archemerbergroute met de […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.