Home dagje uit Met de hond wandelen op het Mantingerveld [deels losloopgebied]

Met de hond wandelen op het Mantingerveld [deels losloopgebied]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

In Drenthe een mooie, afwisselende route wandelen met de hond? Wij tippen het Mantingerveld. Je kunt er kiezen uit verschillende routes waarbij je hond aan de lijn mag meelopen. Er is zelfs een klein deel aangewezen als hondenlosloopgebied. Ontdek alles wat je wilt weten over met de hond wandelen op het Mantingerveld in dit artikel.

Over het Mantingerveld

Het is een natuurgebied als geen ander. Nog maar 25 jaar oud en als je er bent kun je je dat niet voorstellen. Het is een prachtig afwisselend gebied met veel heide, zandvlaktes, mooie wandelpaadjes, allerlei soorten bomen en jeneverbesstruiken. Het gebied is licht glooiend wat het extra bijzonder maakt. Wij gingen hier met de hond aan de wandel op een vrijdagochtend in de lente en kwamen niemand tegen. Onvoorstelbaar als je ziet hoe mooi het hier is.

Lees ook: wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek


De routes van het Mantingerveld

Op het informatieboord (zie foto) staat aangegeven dat je kunt kiezen uit 3 verschillende wandelroutes waarbij je hond aan de lijn mag meelopen. Wij liepen de rode route van 4,5 kilometer. Je kunt ook kiezen voor de witte route van 12 kilometer (dan zie je alle hoogtepunten van het gebied) of de gele route van 4 kilometer. Je mag bij de witte route van de paden afwijken.

Goed om te weten: er komen adders in dit gebied voor, dus let extra goed op als de zon schijnt. Ze houden er namelijk van om in de zon te liggen. Ook hebben we veel wildsporen gezien.

Lees ook: met de hond naar Landal PUUR Exloo in het Drenthse Exloo


Parkeren

Wij hebben geparkeerd op de parkeerplaats P1 aan de Mantingerdijk 7 in Mantinge. Je kunt hier direct aan de rode en de witte route beginnen. Wil je de gele route lopen? Dan is het handiger om te kiezen voor de parkeerplaats bij het Dorpshuis Nieuw Balinge.  

Lees ook: leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn. Sommige met hondenbungalow!

Losloopgebied Mantingerveld

Op het allereerste deel van de gele route mogen honden los. Dit staat goed aangegeven op de informatieborden. Wij hebben dit deel niet bezocht, want wilden graag de rode route lopen aan de andere kant van het Mantingerveld en nog even naar Boswachterij Gees.

Natte neuzenroute Boswachterij Gees

In Boswachterij Gees, wat slechts 7 minuten rijden verderop ligt, kun je met je hond genieten van een Natte Neuzenroute! In dit mooie bos mag de hond dus lekker los. De route is 3 kilometer lang. Erg leuk om met elkaar te combineren!

Lees ook: met de hond naar Hof van Saksen. Een prachtig, luxe vakantiepark.


Hondvriendelijke horeca

Trek gekregen? Vlakbij de parkeerplaats van het Mantingerveld voel je je direct welkom bij Voscheheugte. Het ziet er ontzettend knus, huiselijk en sfeervol uit. Denk aan bijzondere kringloopvondsten, karaktervolle meubels en behaaglijke schapenvachtjes. Bovendien krijgt je hond meteen een bak water aangeboden. Zowel binnen als buiten is je hond welkom. Op de kaart staat niet alleen écht goeie koffie met lekkers, je kunt er ook uitgebreid lunchen en dineren of borrelen. Wij zijn fan!

Lees ook: leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.