Home dagje uit Met je hond naar Amsterdam? Zie deze leuke tips!

Met je hond naar Amsterdam? Zie deze leuke tips!

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Je wilt met je hond onze hoofdstad bezoeken? Samen langs de grachten lopen, genieten van het Amsterdamse Bos, ergens uit eten en lekker logeren? Dat kan! Wij gingen voor je op zoek én vroegen onze lezers om ervaringstips. In dit artikel ontdek je de leukste tips voor jou en je hond in Amsterdam. Wat te doen, waar te eten en waar te overnachten!

Over deze met de hond naar Amsterdam tips

De meningen over het meenemen van je hond naar een grote stad zijn verdeeld. Dat begrijpen wij heel goed. Niet elke hond wordt blij van veel prikkels. Toch heeft 75% van onze lezers aangegeven dat ze graag hondvriendelijke tips willen lezen over de grote Hollandse steden. Daarom hebben wij -met hulp van lezers- dit artikel samengesteld. Heb je zelf nog een tip die niet in dit artikel mag ontbreken? We zouden het heel tof vinden als je deze deelt in een reactie onder dit artikel. Mocht er iets niet kloppen in dit artikel dan horen wij dat ook graag.

Het Vondelpark

Het Vondelpark is het meest bekende park van de stad. Je mag er met je hond wandelen en picknicken en op sommige plekken mag hij zelfs los. Let er wel op dat dit een druk park is, waar ook fietsers etc zijn. Wil je meer weten over waar de hond precies welkom is in het Vondelpark? Zie dan deze site.

Extra tip: je hond is welkom op het terras van Proeflokaal ’t Blauwe Theehuis (Vondelpark 5). Heerlijk voor een goede kop koffie, broodjes, pizza’s, gevarieerde snacks en vers getapte bieren van Brouwerij ’t IJ.

Het Twiske

Vlak boven Amsterdam (vanuit Amsterdam-Noord) vind je Het Twiske, wat rijk is aan heerlijke zandstrandjes. Het water loopt geleidelijk af en het ondiepe deel wordt afgebakend met een ballenlijn. Honden zijn het hele jaar door welkom op de surfstrandjes van De Leers en het Kure Jan Strand. Parkeren: De Leers, parkeerplaats 13, Oostzaan. Kure Jan strand, parkeerplaats 18, Den Ilp. Zie deze website voor meer info.

Woof & Me

Samen smikkelen en smullen? Het is een feestje om een keer te eten en drinken met je hond bij Woof & Me. Een speciaal “dog café” in De Pijp, waar eigenlijk alles draait om zowel jou als je viervoeter culinair te verwennen. Jij hebt keuze uit allerlei lekkere, verse broodjes en baksels en je hond kan zijn tanden zetten in Sweet Pawtato Cookies, Pupkin Pie en meer. We zijn verliefd!


Het Amsterdamse Bos

Een bos in de hoofdstad? Jazeker! In het Amsterdamse Bos kun je heerlijk aan de wandel met je hond. Ze mogen zelfs op veel plekken loslopen én er zijn hondenspeelplaatsen aangelegd. Je hond moet wel onder appel staan. Let op: er zijn maximaal 3 honden per bezoeker toegestaan. 

Rembrandts Amsterdam Experience

Alles leren over het leven van Rembrandt in 5D én volgens een lezer mag je hond gewoon aan de lijn mee! In video, muziek en special effects word je meegenomen naar het Amsterdam uit de 17e-eeuw. Zo bezoek je een reconstructie van Rembrandts atelier waar hij zijn iconische ‘laatste werken’ maakte. Het duurt in totaal zo’n 25 minuten.

Max Brown Hotel

Dit hotel is dé plek om te overnachten met je hond. Ga lekker liggen, wordt vervolgens wakker en ontdek de stad met je beste vriend aan je zijde. Er zijn twee locaties waar je samen op één oor kunt: het Museumplein en in hartje stad aan de Herengracht. Beide bieden comfortabele, stoere en eigenzinnige kamers voor een onvergetelijk verblijf.

Dit hotel is zó hondvriendelijk dat ze niet alleen een voer-en drinkbak en een fijn hondenbed in je kamer klaarzetten, maar ook een Dog City Guide met hondvriendelijke te doen dingen aanbieden. Zo weet je precies waar je samen naartoe kunt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Fotocredit: Max Brown Hotel

Uit eten bij Ron Gastrobar

In onze hoofdstad kun je met een kleine hond uit eten bij Ron Blaauw’s Ron Gastrobar. Een zaak die bekroond is met een Michelster en waar je samen ongedwongen en culinair kunt genieten. Hier zijn ze de hele dag druk met details, amuses, cocktails, broodjes op tafel, nieuwe gerechtjes, lekkere wijnen en attente service. Een traktatie!

Privé rondvaart door de grachten

Met je hond lekker vanuit een bootje door de grachten varen? Dat kan! Deze schippers van Book a Tour (Rederij Paping) hebben een speciale tour ontwikkeld waarbij trouwe viervoeters hartstikke welkom zijn! Een geweldige activiteit van ongeveer 1,5 uur.

Fotocredit: Book a Tour (Rederij Paping)

2 reacties

Amber april 29, 2024 - 4:58 PM

Onze (middelgrote) hond gaat vaak mee naar café de jaren, leuke relaxte tent met een top terras wat uitkijkt over de gracht. Ze komen ook altijd een bak water brengen voor hem :).

Reply
Woef Welkom april 29, 2024 - 5:16 PM

Wat een leuke tip, dankjewel Amber!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.