Home dagje uit 8x mooie boswandelingen met de hond [losloopgebieden]

8x mooie boswandelingen met de hond [losloopgebieden]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker wandelen met de hond? Een frisse neus halen in het bos? Woef Welkom heeft al vele wandelingen met de hond getest. In dit artikel delen wij 8 mooie boswandelingen met de hond die je kunt maken. En het allerleukste? Het zijn nog losloopgebieden ook, want daar worden wij nu eenmaal het meest blij van.

Over deze mooie boswandelingen met de hond

Het was voor ons lastig kiezen, want er zijn heel veel mooie mooie boswandelingen met de hond die je kunt maken. De in dit artikel genoemde mooie boswandelingen met de hond zijn onze favorieten. Ze blinken uit door de gevarieerde natuur en het feit dat ze honden en baasjes lekker de ruimte bieden. Heb jij zelf nog een aanrader? We vinden het leuk als je deze noemt in een reactie onderaan het artikel.

Lees ook: de leukste hondenlosloopgebieden op de heide

Loonse en Drunense Duinen, Noord-Brabant

Zandvlaktes, naaldbossen, velden vol heide. De Loonse en Drunense Duinen in Brabant zijn schitterend! En het allerleukste is nog wel dat de hond zich kan uitleven in een hondenlosloopgebied! Het hele jaar door kun je hier naar hartenlust wandelen en met je trouwe viervoeter van de natuur genieten. Lees hier alles over met de hond naar de Loonse en Drunense Duinen.

Met de hond naar de Loonse en Drunense Duinen

Brunssummerheide, Limburg

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Zuid-Limburg? Wij tippen de Brunssummerheide. Het is het grootste heidegebied van Limburg dat ook nog eens veel variatie biedt. Zó loop je door een bos, dan weer over de hei en vervolgens over zandduinen.

Er zijn maar liefst drie losloopgebieden op deze prachtige plek te vinden! Meer weten? Lees het artikel: losloopgebied Brunssummerheide De Heksenberg.

Bergherbos, Achterhoek

Met de hond los wandelen in de Achterhoek? Dat kan in het prachtige Bergherbos, onderdeel van de Montferlandse bossen. Een groot gebied waar je ogen te kort komt, zó mooi.

Wil je met de hond naar een losloopgebied ga dan naar het gedeelte van het Bergherbos dat het Zonderbos heet. Meer weten? Lees het artikel: alles over hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos.

Hondenlosloopgebied het Zonderbos in het Bergherbos

Speulderbos, Veluwe

Op de Veluwe zijn meerdere hondenlosloopgebieden te vinden. Stuk voor stuk schitterend. Onze allergrootste favoriet? Die in het Speulderbos!

Het bijzondere is dat Staatsbosbeheer hier de natuur haar gang laat gaan. En dat is te zien. Je ziet er allerlei bomen in verschillende vormen, maar bijvoorbeeld ook varens, mos en paddenstoelen. Ook kun je er wild spotten! Meer weten? Lees het artikel: alles over het hondenlosloopgebied in het Speulderbos.

Nog meer losloopgebieden op de Veluwe? Zie ook het artikel: de leukste hondenlosloopgebieden op de Veluwe

Alles over het hondenlosloopgebied in het Speulderbos op de Veluwe

Hoorneboegse Heide, Noord-Holland

Lekker wandelen met de hond over de heide en door het bos? Dat kan in Hilversum bij de Hoorneboegse Heide, één van de leukste hondenlosloopgebieden in Nederland. Bijna het hele jaar door mag de hond hier vrij rennen, spelen en ravotten. Lees hier meer over onze ervaringen met hondenlosloopgebied de Hoorneboegse Heide.

Met de hond naar de Hoorneboegse Heide [hondenlosloopgebied]

Drents-Friese Wold, Drenthe/Friesland

Een leuke wandeling maken in Drenthe of Friesland met de hond? Je kunt met de hond naar het Drents-Friese Wold. Een prachtig, groot Nationaal Park waar de hond welkom is. Er is zelfs een hondenlosgebied die de natte neuzenroute wordt genoemd, die je kunt wandelen met je hond in het Drents-Friese Wold. Woef Welkom testte de route uit. Lees hier ons verslag.

Met de hond naar het Drents-Friese Wold [natte neuzenroute] - Woef Welkom

Dwingelderveld, Drenthe

Met de hond naar een prachtig natuurgebied in Drenthe? Kies voor het Dwingelderveld waar honden welkom zijn. In dit bijzondere stukje Nederland kun je naar hartenlust wandelen met je viervoeter en het allerleukste: de hond mag los lopen in het Dwingelderveld in een hondenlosloopgebied! In dit artikel lees je alles over met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld.

Met de hond naar het leukste losloopgebied in het Dwingelderveld - Woef Welkom

De Kaapse Bossen, Utrecht

Genieten van de prachtige heide en een gevarieerd bos in een deel van de Utrechtse Heuvelrug. Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn is niet alleen heel leuk, het is een lust voor het oog.

Honden zijn welkom in de Kaapse Bossen, er is zelfs een hondenlosloopgebied. Ook mogen ze mee naar het theehuis Chalet Helenaheuvel. Zeker één van de meest mooie boswandelingen met de hond. Meer weten? Lees ook het artikel: Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn.

Met de hond wandelen in de Kaapse Bossen in Doorn, kooikerhondje - Woef Welkom

Lees ook: leuke omheinde losloopgebieden verspreid door het land

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.