Home dagje uit Restaurants met een hondenmenu: de leukste op een rij!

Restaurants met een hondenmenu: de leukste op een rij!

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Uit eten met je hond? En dat bij een restaurant waar niet alleen allerlei lekkers voor jou op de menukaart staat, maar waar ook een speciaal hondenmenu is? Er zijn hondvriendelijke eetgelegenheden te vinden die dat aanbieden! Wat dacht je van blafpatat, kauwstaven of hondenbier? Zie hier een verzameling restaurants met een hondenmenu.

Over deze restaurants met een hondenmenu

We hebben door het hele land gezocht naar de leukste restaurants met een hondenmenu. Restaurants wisselen regelmatig van menukaart. Wij zullen ons best doen ervoor te zorgen dat de informatie die wij delen actueel is, maar we raden aan om voordat je op pad gaat altijd eerst bij het betreffende restaurant te checken of ze nog een hondenmenu serveren.

Ken jij een restaurant dat een hondenmenu heeft, maar die in dit artikel ontbreekt? We zouden het heel erg leuk vinden als je dat wilt doorgeven via een reactie onder dit artikel. Zo helpen we elkaar bij het vinden van de meest leuke, hondvriendelijke adresjes in Nederland.

Beachclub Perry’s (Zeeland)

Bij Beachclub Perry’s in het Zeeuwse Scharendijke staat er meer op de kaart voor je hond dan alleen water. Zo kun je ook een kwispelbiertje bestellen met daarbij bijvoorbeeld een lekkere zalmwokkel. En ja, voor jou als baasje is dit strandpaviljoen ook simpelweg leuk!

Bij Maarten in ‘t Koetshuis (Veluwe)

In het dorpje Vaassen kun je bij Kasteel de Cannenburgh (een plaatje!) terecht bij restaurant Bij Maarten in ’t Koetshuis. En hier kan je hond smullen van een geweldig hondenmenu. Wat dacht je van een Patat Woef of een Likje Blaf? Je begrijpt, wij zijn groot fan.


De Hertog Jan Proeverij (Limburg)

Dé plek om bourgondisch te genieten in Limburg. Eerst lekker wandelen langs de Maas met je hond en daarna samen neerstrijken bij De Hertog Jan Proeverij in Arcen. Voor lunch, borrel en diner of spontaan een drankje. En de hond? Als de baasjes bourgondisch genieten, dan mag je allerbeste maatje niet achterblijven. Hier hebben ze een speciale hondenkaart! Wat dacht je bijvoorbeeld van een “Snuffle dog beer kip”?


Strandpaviljoen Brouw (Zeeland)

Na een wandeling over het strand (halverwege de Brouwersdam aan de Noordzeezijde ter hoogte van Port Zélande) staat bij Strandpaviljoen Brouw de waterbak voor je hond al klaar. Zelf kun je smullen van koffie of thee met iets lekkers of een lekkere lunch. Bijzonder: een groot deel van de vis die wordt geserveerd wordt voor de deur gevangen en de groenten en kruiden komen zo veel mogelijk uit eigen moestuin en van de akkers op de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland.

En de hond? Daar wordt hier op en top aan gedacht! ⁣Wil je je trouwe viervoeter belonen? Er is een speciaal hondenmenu beschikbaar met hondenbrokken, kauwstaven of dental sticks. Zo zien wij het graag! En dat 365 dagen per jaar lang. Lees ook: leuke strandtenten in Zeeland waar honden welkom zijn

Preuverie Auwt Gäöl (Limburg)

Op de kruising van de wegen richting Geulle aan de Maas, Uikhoven en Hulsen, naast het kapelletje tussen de oude bomen, is Preuverie Auwt Gäöl gevestigd. Hier ontvangen Daniëlle en Joan je graag in de sfeer van een authentiek bruin café. Met op de menukaart “een portie voor Fikkie”, waar wij heel gelukkig van worden. Hier heb je wat te kiezen. Zo kan je hond onder andere smullen van een lolly, bagel of loempia of een compleet menu met hamburger, friet en bier. Uiteraard speciaal voor honden.

Fotocredit: Preuverie Auwt Gäöl

De Waldhoorn (Veluwe)

In Otterlo kun je met je hond lekker eten en drinken bij De Waldhoorn. Zowel op het terras als binnen kunnen jullie samen van dit restaurant genieten. De keuken werkt met de seizoenen mee en dat zoveel als mogelijk duurzaam en lokaal. Maar waar elke hond van gaat kwispelen is het feit dat er lekkers voor de hond op de kaart staat. Wat dacht je van snuffelbier en blafpatat? Speciaal gemaakt voor honden!

Lees ook: leuke restaurants op de Veluwe waar honden welkom zijn

Woof & Me (Amsterdam)

In onze hoofdstad is het een feestje om een keer te eten en drinken met je hond bij Woof & Me. Een speciaal “dog café” in De Pijp, waar eigenlijk alles draait om zowel jou als je viervoeter culinair te verwennen. Jij hebt keuze uit allerlei lekkere, verse broodjes en baksels en je hond kan zijn tanden zetten in Sweet Pawtato Cookies, Pupkin Pie en meer. We zijn verliefd!

Bij Pauls (Limburg)

In het prachtige heuvelland in Zuid-Limburg in Wijlre, kun je met je hond smullen van het lekkerste ijs bij Bij Pauls. Niet alleen staat er speciaal hondenijs op de menukaart, maar ook bier en snacks of een complete food box om je pootjes bij af te likken. Een must visit!

Lees ook: leuke restaurants in Limburg waar honden welkom zijn

Brasserie HeerLuX (Limburg)

Aan de rand van de Schinveldse Bossen vind je Brasserie HeerLuX. Hier kun je samen met je hond terecht voor een heerlijke kop koffie met een stukje Limburgse vlaai of genieten van een uitgebreide lunch of diner aan het water. Ideaal: rondom onze brasserie liggen verschillende schitterende wandel- en fietsroutes. Grootste troef: het tapasplankje voor de hond dat je hier kunt bestellen!


Het ProefLab (Flevoland)

Mals kippenvlees, gesneden tonijn of liever vers gestoomd rundervlees? Je hond heeft hier bij Het Proeflab wat te kiezen! En dit is nog maar een greep uit het speciale hondenmenu. Het ProefLab is voor zowel jou als je hond de perfecte plek om smakelijk te genieten vóór of na je bezoek aan het Waterloopbos met uitkijk op het Deltawerk. Een hele bijzondere plek voor lunch, borrel of gebak!

Boscafé De Busjop (Limburg)

In Heythuysen in de gemeente Leudal in het midden van Limburg, kun je heerlijk uitrusten bij Boscafé De Busjop, na een lange wandeling. Hier kun je genieten van verschillende gerechten, of een heerlijke borrel. Honden zijn hartstikke welkom, ook binnen, lekker knus bij het haardvuur. En op de kaart kun je uit het “Waf Waf Woef menu” iets voor je trouwe viervoeter kiezen. Voor je hond een lekker mals kauwbot en voor jou bijvoorbeeld een Bosburger of Wildbouillon.

Fotocredit: Boscafé De Busjop

Brasserie Hemmen (Gelderland)

Aan het kerkplein in Hemmen, in de voormalige bakkerij, is Brasserie Heerlijkheid gevestigd. Hier kun je lekker eten met huisgemaakte streek- en seizoensproducten. En je hond? Die smult van het speciale hondenmenu. Met koekjes, kluifjes, brokjes en wat water.

‘t Boshuys (Drenthe)

’t Boshuys heeft een prachtige locatie tussen de Echtense bossen. Dit is een parel voor zowel jou als je trouwe viervoeter. Er is een losloopgebied voor honden achter ’t Boshuys. Het is heerlijk om hier na de wandeling even een kopje koffie te drinken. Ook hebben ze een eigen menu voor honden! Met bijvoorbeeld hondenkoekjes, botjes en een pupcup. Ook bijzonder leuk: de ‘Dog-Of-Fame’. Een muur vol met foto’s van honden die hier zijn geweest. Lees ook: leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

Fotocredit: ‘t Boshuys

Brasserie de Boshut (Limburg)

Direct gelegen aan de rand van Nationaalpark de Meinweg (met twee losloopgebieden) ligt Brasserie De Boshut. Dé plek om te rusten en te genieten van een hapje en een drankje met je hond. Er staat voor elk wat wils op de kaart én voor de hond valt ook wat te kiezen. Snuffelbier (water) en een koekje zijn gratis, maar je kunt ook een speciale frikandel bestellen.

Fotocredit: Brasserie de Boshut


’t Hoogspel (Overijssel)

Deze kregen wij getipt via ons Instagram account. Café-restaurant ’t Hoogspel in de Hof van Twente is een gezellige, hondvriendelijke plek op de hoge Esch van het prachtige landgoed Twickel, nabij het stadje Delden. Je kunt er prachtig wandelen met je hond. Op de hondenmenukaart staan onder andere een puppychino en een gedroogde runderstaart.

2 reacties

Annemarie maart 31, 2024 - 8:30 AM

Restaurant ‘t Hoogspel in Delden, Overijssel, heeft ook een hondenmenukaart.

Reply
Woef Welkom april 1, 2024 - 10:54 AM

Dankjewel, hij staat er inmiddels bij!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.