Home dagje uit Het water op? Hier kun je sloepje varen met je hond

Het water op? Hier kun je sloepje varen met je hond

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker een dagje uit met je hond en iets bijzonders doen? Wat dacht je van sloepje varen met je hond en zo het Hollandse landschap vanaf het water bewonderen? Je hebt hier geen vaarbewijs voor nodig. Haren in de wind, snuit in de lucht en genieten maar. Verspreid door het land hebben wij verschillende plekken gevonden waar je dit samen kunt doen. Ontdek ze in dit artikel.

Utrecht

In de stad Utrecht is het mogelijk om een sloep met hond te huren bij Sloep Huren Utrecht. Zoals ze zelf zeggen: “Een scheepshond die zich netjes gedraagt aan boord mag altijd mee!” Extra leuk: je kunt lekkere extra’s voor onderweg bijboeken. Denk aan een vaartocht met de naam “Lunch en Sapjes” of “Tapas en Drankjes”. Terwijl je de pracht van de stad aan je voorbij ziet trekken smul je je buik rond (en je hond doet dat natuurlijk stiekem ook).

Lees ook: leuke vakantiehuizen op de Utrechtse Heuvelrug waar honden welkom zijn voor een weekendje weg of vakantie in de natuur van Utrecht

Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen zijn misschien wel de bekendste Vechtplassen. Je kunt je er verwonderen over de rust en de stilte. Ook kun je er je geluk niet op als je een vogelaar bent. Aanrader: de “Sluizentocht vaarroute” van 18 kilometer (4 uur varen). Je vaart onder andere langs Fort Kijkuit, over De Vecht en ziet Gemaal Kortenhoef. Een sloepje huren met je hond kan bij Vuntus Vloot. Je betaalt niets extra, maar er wordt wel verwacht dat je een hondenmand of een grote handdoek meeneemt en een hond wordt als 1 persoon gerekend. Huur je een sloep voor 6 personen en 1 hond? Dan mogen er dus 5 personen en 1 hond mee.

Lees ook: Zwemmen met de hond? Hier zijn ze het hele jaar door welkom


Nationaal Park De Alde Feanen

Dit prachtige natuurgebied is te vinden in het hart van de provincie Friesland. Doordat het grotendeels uit meren en smalle watergangetjes bestaat is dit stukje natuurpracht ideaal te verkennen met een sloepje. Het grootste deel is vrij bevaarbaar en er zijn in samenwerking met de “Marrekrite” aanlegplaatsen gemaakt waar je kunt aanmeren en zelfs mag overnachten. Wij hebben een keer een sloepje gehuurd bij Watersport Anja. Je betaalt een klein bedrag extra voor de hond. Meer weten? Zie ook ons artikel met de hond in een bootje door Nationaal Park De Alde Feanen.

Lees ook: leuke accommodaties in Friesland waar de hond welkom is voor een weekendje weg of vakantie met je hond in Friesland!

Met de hond in een bootje Nationaal Park De Alde Feanen, Friesland verkennen - Woef Welkom
Onze hond Neo op de boot in Friesland


Delft

Het geluid van kabbelend water, rust en weidse blikken over onder andere het Delft- en Westland en natuurlijk de fotogenieke grachten van Delft. Dit wil je een keer beleven. Als je een sloepje huurt bij Randstad Recreaties kun je een hondenpakket boeken (tegen een kleine toeslag). Dan mag niet alleen je hond mee aan boord, er wordt ook gezorgd voor een drinkbak, handdoek, zwemvest, dekentje, fles water en hondensnack. Zo zien wij het graag!

Veluwemeer en Wolderwijd

Een dagje relaxed varen in de omgeving van het Veluwemeer en het Wolderwijd? Heerlijk picknicken op één van de eilandjes dat dit stukje Nederland rijk is, voor een instant vakantiegevoel? Haal je sloep op in Harderwijk en ga samen op avontuur. een sloepje reserveren kan op deze website. Als er een hondenpootje bij een boot staat, mag de hond mee. Vergeet niet een kleedje mee te nemen voor je hond. Je betaalt een klein bedrag extra voor de hond.


Breda

Wist jij dat de stad Breda ook heel leuk is om vanaf het water te zien? Je kunt rondvaren door de Singels, de wijken Boeimeer en ’t Ginneken en richting het prachtige natuurgebied Markdal varen. Doen: boek de “picknickboot” dan krijg je een sloep mét picknickmand. Een sloepje huren kan hier. Je betaalt niets extra’s voor je hond, wel moet je een eigen kleedje meenemen voor de hondenharen.

Lees ook: leuke vakantieparken in Noord-Brabant waar honden welkom zijn voor een weekendje weg of vakantie in deze prachtige provincie

Fotocredit: Sloepje Huren Breda


Nationaal Park De Biesbosch

Dit beschermde natuurgebied vlakbij Dordrecht is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa. Het is een doolhof van rivieren, eilandjes met wilgen en bijzondere kreken. En dat met glashelder water, waardoor je het perfect vanaf het water kunt verkennen. Als je geluk hebt kun je hier niet alleen allerlei bijzondere vogels, maar ook een bever spotten! Honden zijn welkom, maar denk erom dat de hond aan de lijn blijft, om de natuur te beschermen. Je kunt hier een sloepje huren. Je betaalt een klein bedrag extra voor je hond.

Leiden

In Leiden kun je een sloepje huren bij Bootjes en Broodjes. Je kunt kiezen voor een route van 2 uur waarbij je de uiteenlopende plekjes van de stad ziet. Je start op de singels met de prachtige Sterrenwacht en de Hortus, via de Oude Vest langs de Schouwburg en Museum de Lakenhal. Daarna vaar je via het statige Rapenburg naar de gezellige binnenstad. Fijn: zoals de naam van dit bedrijf al verklapt, kun je lekkere broodjes voor onderweg bijboeken. Voor je hond betaal je niets extra, maar je moet wel een eigen kleedje meenemen.

Nationaal Park Weerribben-Wieden

Ooit gehoord van Nationaal Park Weerribben-Wieden? Het ligt in Overijssel en is één van de grootste moerasgebieden van Europa met half water en half land. Dit gebied heeft talloze waterweggetjes die je met een sloep kunt ontdekken. Langs rietlanden en moerasbossen, maar ook door het wereldberoemde Giethoorn en schilderachtige dorpjes als Dwarsgracht. Bij Bootverhuur Herms is je hondje van harte welkom!

Lees ook het artikel: wandelen met de hond in de Weerribben-Wieden met verschillende wandeltips.

Het prachtige Giethoorn


Alkmaar

Bewonder de historische grachten van Alkmaar met je hond vanaf het water. Vaar over de Oudegracht, langs de Molen van Piet over de Geestersingel of ga op avontuur naar bijvoorbeeld het Rijk der Duizend Eilanden. Voor zowel korte als lange vaartochten met een sloep biedt Alkmaar een geweldige ervaring. Je kunt hier een sloepje huren.


Groningen

Wist jij dat de provincie Groningse ook heel waterrijk is? Vanuit een comfortabele, open sloep kun je het zelf ontdekken met je trouwe viervoeter. Er zijn verschillende routes waar je uit kunt kiezen variërend van 3 tot 11 uur vaarplezier. Startpunt is Onderdendam. Je kunt kiezen uit een sloep voor 4, 6 of 9 personen en je hond mag uiteraard mee. Je kunt hier een sloepje huren. Voor het meenemen van je hond betaal je een klein bedrag extra.

Lees ook: leuke vakantieparken in Groningen waar honden welkom zijn voor een weekendje weg of vakantie in deze prachtige provincie

Amsterdam

Natuurlijk mag Amsterdam niet als tip ontbreken. Het is simpelweg geweldig leuk om door de eeuwenoude grachten van onze hoofdstad te varen. Helemaal vanuit een luxe, comfortabele, open sloep, voorzien van een fluisterstille elektrische motor en mét schipper. Met de schipper kun je bepalen waar je precies naartoe vaart. Bovendien hoor je onderweg allerlei weetjes over de vele bezienswaardigheden waar je langs vaart. Je kunt zelfs van de “sloepenkaart” BBQ-gerechten, pizza en/of sushi bestellen. Super-de-luxe! En je hond mag gratis mee. Wel even melden bij je boeking. Zie deze website.

Lees ook: met je hond naar Amsterdam? Zie deze leuke tips

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.