Home dagje uit Wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek [natte neuzenroute]

Wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek [natte neuzenroute]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Wandelen met de hond in Drenthe? Je kunt heerlijk wandelen bij het prachtige ’t Nije Hemelriek. Daar vind je namelijk een leuke natte neuzenroute! In dit artikel ontdek je alles over wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek.

Wandelen met de hond bij ’t Nije Hemelriek

’t Nije Hemelriek is zo’n plek waar je op Google afbeeldingen foto’s van ziet die je stijl achterover doen slaan. Waanzinnig! Het bestaat uit twee meren en verschillende strandjes. Je hebt het Gasselterveld en ’t Nije Hemelriek. Twee zwemplassen met azuurblauw water. Het grootste meer is het Gasselterveld, maar de plek in zijn geheel wordt vaak ’t Nije Hemelriek genoemd.

Als je aankomt op de parkeerplaats van ’t Nije Hemelriek en richting het strand van de meren loopt (de parkeerplaats ligt daar tegenaan) zie je direct een bord dat je als hondenbaasje liever niet ziet: verboden voor honden. Je mag dus niet met je hond naar het strand en de prachtige meren toe.


’t Nije Hemelriek natte neuzenroute

Het goeie nieuws is dat er een speciale natte neuzenroute bij ’t Nije Hemelriek is opgezet! Vanaf de parkeerplaats staat deze route goed aangegeven. Je volgt de gele pijltjes het bos in. Tijdens deze wandeling loop je van ’t Nije Hemelriek af de natuur in.

Na ongeveer 10/15 minuten wandelen kom je op het deel waar de hond los mag. Dit deel herken je aan de bruine bordjes waar een hond op staat. Op de kaart vindt je het ongeveer hier. Er zit daar ook een parkeerplaats, dus als je de hond direct los wilt laten lopen, zou je de auto ook daar kunnen parkeren.

De totale wandeling is 4.5 kilometer lang. Je loopt in een rondje, maar het eerste en het laatste deel loop je dubbel. Het leuke aan deze wandeling is dat je hond los mag op een groot stuk. Bovendien is het een mooie gevarieerde wandeling, want je loopt door verschillende soorten bos over leuke bospaadjes. Zeker een aanrader als je met de hond in Drenthe een wandeling wilt maken.


Hond welkom bij ’t Nije Hemelriek?

Maar is de hond dan echt helemaal niet toegestaan bij de meren ’t Nije Hemelriek en het Gasselterveld? Wij kregen daar een tip over van een lezer. Zij vertelt: “Het klopt dat de hond niet op het strand van het Gasselterveld mag, daar wordt streng op gecontroleerd en er worden boetes uitgedeeld. Maar vanaf de eerste bocht waar het strand ophoudt (aan de rechterzijde) mag de hond wel komen. Je kunt hier vanaf de parkeerplaats naartoe lopen via het bos. Je komt daar meerdere andere strandjes tegen waar hondjes mogen zwemmen!”

Parkeren

De parkeerplaats waar de natte neuzenroute wandeling start en eindigt is de ’t Nije Hemelriek P1 parkeerplaats. Je vindt deze hier. Let op: tussen 1 april en 1 oktober zijn de parkeerkosten € 6,- per dag of € 2,- per uur. Er zijn afvalbakken, maar we hebben geen depodog bakken met poepzakjes gezien. Denk eraan om deze dus zelf mee te nemen.

Nog een leuke wandeling met de hond in Drenthe? Lees ook met de hond wandelen op het Mantingerveld

Met de hond overnachten in Drenthe?

Extra lang van het prachtige Drenthe genieten genieten met je hond? Kies dan voor een overnachting op een plek waar je hond net zo welkom is als jij. Lees het artikel leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn met allerlei toffe tips.

Lees ook deze Drenthe tips
met de hond naar Landal PUUR Exloo al onze ervaringen
leuke restaurants in Drenthe waar honden welkom zijn

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.