Home buitenland Wandelen met de hond in de Lommelse Sahara [met omheind losloopgebied]

Wandelen met de hond in de Lommelse Sahara [met omheind losloopgebied]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Lekker wandelen met de hond door een prachtig natuurgebied in Belgisch Limburg? Kies voor de Lommelse Sahara. Het is een groot wandelgebied net over de grens in België. Welke wandelroute je ook kiest, ze komen allemaal langs een omheind losloopgebied van 3 hectare! In dit artikel lees je alles wat je wilt weten over wandelen met de hond in de Lommelse Sahara.

Dit artikel is geschreven door Woef Wandeltipper Iris die samen met haar hond Nova graag op pad gaat. Wij van Woef Welkom zijn hier zelf nog niet geweest, maar vinden dit een geweldige tip om met jullie te delen. Veel dank Iris en Nova! Heb jij ook een wandeltip die je graag wilt delen? Laat het ons weten.

Over de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara ligt in het Belgische Lommel. Het is een afwisselend natuurgebied waar je met je hond wandelt door naaldbossen met in het midden een groot meer dat wordt omgeven door een zandgebied. Dit mooie landschap behoort tot het Nationaal Park Bosland.

Het meer in het midden is ontstaan door zandwinning in het begin van de 20e-eeuw. Alle groene beplanting verdween, maar door de aanleg van naaldbebossing (halverwege de 20e-eeuw) is een prachtig afwisselend landschap ontstaan waar ook onze harige viervoeters welkom zijn. Het is heerlijk wandelen met de hond in de Lommelse Sahara!


Wandelgebied Lommelse Sahara

Navigeer naar dit adres. Als je op de parkeerplaats staat word je al snel duidelijk welke kant je op moet. Je loopt in westelijke richting naar het bord waar meer informatie op staat over het gebied. Vanaf hier kun je beginnen met het verkennen van de Lommelse Sahara. Je kunt hier heerlijk ronddwalen.

Er 3 wandelroutes. Je kunt kiezen voor 2,9 kilometer, 5,9 kilometer en 12 kilometer, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om je eigen pad te volgen. Ook het omheinde losloopgebied (ook wel losloopzone en belevingsbos genoemd) staat op de kaart aangegeven. Zoals op de foto te zien is, is er ook een mogelijkheid om te starten vanaf De Soeverein. Dit is nabij een sportpark met parkeermogelijkheden.

Honden mogen in dit gebied overal aangelijnd komen. In het omheinde losloopgebied kunnen ze lekker vrij uitrazen. In dit losloopgebied is ook een bankje aanwezig waar je als baasje even kunt uitrusten terwijl jouw hond(en) rondsnuffelen, fijn rennen of met één van de vele takken speelt. Ook leuk: de uitkijktoren over het gebied en voor de kids is er een kabelbaan.


Praktische tips

Helaas is er weinig horeca in dit gebied. Den Engel (nabij de parkeerplaats) was op het moment dat wij het bezochten gesloten. In de reviews wordt gemeld dat honden niet welkom zijn. Ook is het opletten voor mountainbikers, want in dit gebied zijn meerdere mountainbike routes aanwezig. Wij hebben dit gebied niet ervaren als druk, eerder heel rustig in vergelijking met veel natuurgebieden in Nederland. Op de borden wordt vriendelijk verzocht het gebied schoon te houden. Dit is goed te doen met de vele prullenbakken die verspreid door het gebied staan.

Lees ook deze tips in België:
Met de hond naar Landal Village les Gottales [onze ervaringen]
vakantiehuis in Durbuy met de hond? Zie deze tips
vakantiehuizen aan de Belgische kust waar honden welkom zijn
de leukste vakantieparken in België met hond
bijzondere accommodaties voor vakantie met de hond in de Belgische Ardennen
vakantiehuizen met omheinde tuin in België waar honden welkom zijn

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.