Home dagje uit Wandelen met de hond op De Posbank [alles wat je moet weten]

Wandelen met de hond op De Posbank [alles wat je moet weten]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Wandelen met de hond op de Veluwe is eigenlijk overal wel een feestje, want het is er simpelweg prachtig. Maar de állermooiste plek op de Veluwe en misschien wel heel Nederland? Dat is wat ons betreft De Posbank. Het glooiende landschap is net een schilderij en het fijne is dat wandelen met de hond op De Posbank mogelijk is. Lees er alles over in dit artikel.

Wat is de Posbank?

De Posbank is een natuurgebied in Nationaal Park de Veluwezoom. Je wandelt hier over de toppen en dalen van heideheuvels. Voor Nederlandse begrippen zijn dit flinke heuvels, waardoor je tijdens het wandelen wordt getrakteerd op prachtige vergezichten. Je waant je in het buitenland.


Vooral in augustus gaan foto’s van De Posbank de wereld over. Het glooiende landschap is dan helemaal paars gekleurd door de bloeiende heide. Maar ook tijdens de rest van het jaar is De Posbank één van de mooiste plekken op de Veluwe. De foto’s in dit artikel zijn gemaakt op een druilerige dag in februari en ook dan is het dik genieten.

De naam De Posbank? Die komt van een stenen bank die in 1918 aan de rand van het Herikhuizerveld is geplaatst op een hoog punt met zeer fraai uitzicht.


Wandelen met de hond op De Posbank

Je kunt verschillende wandelingen maken met je hond op De Posbank. Het handigste is om je auto (gratis) te parkeren bij Paviljoen De Posbank. Hier starten namelijk 3 verschillende wandelingen in het hart van het gebied. Bij alle wandelingen mag de hond aangelijnd mee.

Heb je niet veel tijd of kun je geen lange wandeling maken? Dan is het “Ommetje Posbank” van 2 kilometer ideaal. Volg hiervoor de grijze pijltjes. In een klein half uur zie je een aantal van de mooiste plekjes van De Posbank.

Liever wat meer kilometers maken? Dan kun je kiezen voor een wandeling van 5 of 7 kilometer. Ook deze staan goed aangegeven met pijltjes. Zie de foto hieronder voor meer informatie.


Het is ook mogelijk om aan een lange wandeling van 9 kilometer te beginnen bij Bezoekerscentrum Veluwezoom. Daar kun je ook gratis parkeren. Je loopt dan eerst een stuk over Landgoed Heuven (ook prachtig) en komt daarna op De Posbank uit. Ook bij deze wandeling mag je hond aan de lijn mee. Wij hebben hem al meerdere keren met groot plezier gelopen. Zie voor meer info deze pagina van Natuurmonumenten.

Goed om te weten: we hebben er zelf geen ervaring mee, maar wij zijn van mening dat deze wandelingen niet geschikt zijn om te lopen met een kinderwagen en helaas ook niet geschikt zijn met een rolstoel. De paden lopen op en af en zijn grotendeels gemaakt van los zand.

Blijf op de paden om de kwetsbare natuur te beschermen. Bij sommige paden (geen onderdeel van de officiële wandelroutes) staan paaltjes met “geen toegang”. Deze zijn voor het aanwezige wild en vee wat hier rondloopt. Zo kun je Schotse Hooglanders tegenkomen. Vergeet ook niet om hondenpoepzakjes mee te nemen.   


Eten en drinken bij Paviljoen De Posbank

Na het stappen zin om in iets te happen? Bij Paviljoen De Posbank kun je zowel binnen als buiten met je hond terecht voor bijvoorbeeld koffie met taart of een lekker boerenbrood. Vanaf het terras en door de grote ramen binnen heb je mooi uitzicht op de omgeving.  


Overnachten met de hond bij De Posbank

Op korte rijafstand in Velp, vind je Buitenplaats Beekhuizen. Dit is een glamping op een oppervlakte van ca. 2,5 hectare midden in Nationaal Park de Veluwezoom. Het is er op en top genieten in de ongerepte natuur! Er zijn ruim 40 accommodaties beschikbaar; ruime lodgetenten, knusse pods en forest cabins (onze favoriet!). Ook kun je er met je hond eten en drinken bij restaurant Woodz. Lees hier een uitgebreid verslag over overnachten met je hond bij Buitenplaats Beekhuizen. Wil jij met je hond overnachten op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen? Klik hier voor aanbiedingen en om te boeken.

Lees ook deze Veluwe tips:
hondvriendelijke Natuurhuisjes op de Veluwe met omheinde tuin
met de hond overnachten op de Veluwe (van B&B tot hotel)
leukste vakantieparken op de Veluwe waar de hond welkom is
weekendje weg met hond naar de Veluwe
met de hond naar Landgoed de Scheleberg op de Veluwe
met de hond naar Park Berkenrhode op de Veluwe
de leukste hondenlosloopgebieden op de Veluwe
met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaringen]
alles over hondenlosloopgebied Rozendaalse Veld

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.