Home handige tips Hoe boek je hondvriendelijke accommodaties op Booking.com?

Hoe boek je hondvriendelijke accommodaties op Booking.com?

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Een weekendje weg, een hotel onderweg pakken of ergens langdurig overnachten met je hond? Bij Booking.com kun je allerlei accommodaties boeken. Maar wist jij al dat er ook hondvriendelijke accommodaties op staan? Van hotels tot B&B’s, vakantiehuisjes en chalets. In dit artikel geven wij antwoord op de vraag: hoe boek je hondvriendelijke accommodaties op Booking.com? Handig voor je vakantie met hond.

Hondvriendelijke accommodaties op de website Booking.com vinden

Allereerst bezoek je de website van Booking.com. Je start je zoekopdracht zoals je gewend bent. Je vult dus de gewenste bestemming, de data en het aantal personen in. Klik op zoek.

Vervolgens zie je links “Filter op” staan. Hier kun je het hokje “huisdieren toegestaan” aanklikken. Bij ons staat dit hokje bovenaan, omdat wij er vaak gebruik van maken. Het kan dus zijn, dat het hokje bij jou op een andere plek staat, maar het staat gegarandeerd onder “Filter op”. Hieronder zie je een screenshot.

Hondvriendelijke accommodaties in de app van Booking.com vinden

Booking.com heeft niet alleen een handige website, maar ook een fijne app. De app werkt ietsje anders dan de website. Je start je zoekopdracht zoals je gewend bent. Je vult dus de gewenste bestemming, de data en het aantal personen in. Klik op zoek.

Vervolgens zie je bovenaan in het midden de knop “filteren”. Klik hier op. Onder het kopje “algemene faciliteiten” kun je kiezen voor de optie “huisdieren toegestaan”. Op het screenshot hieronder hebben we er een blauwe pijl bijgezet.

Zien hoe hondvriendelijk de accommodatie is

Je hebt gezocht en je keuze is gevallen op een bepaalde accommodatie. Nu kun je kijken hoe hondvriendelijk de accommodatie is. Zijn er extra kosten verbonden aan het meebrengen van een hond? Staat er een voerbak klaar? Mag de hond mee de ontbijtzaal in?

Onze ervaring is dat je veel antwoorden op deze vragen kunt vinden onder “faciliteiten” van een accommodatie. Ook staat er vaak meer informatie onder het kopje “vragen van reizigers”. En vergeet de reviews (gastbeoordelingen) niet! Je kunt onder het kopje “Kies een onderwerp om beoordelingen over te zoeken” vaak de optie “hond” aanklikken. Ideaal!

Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Dan kun je een berichtje sturen of bellen naar de accommodatie. Wij doen dat door de naam van de accommodatie in Google te gooien en zo de contactgegevens te achterhalen.

Waarom boeken bij Booking.com?

Wij vinden de grootste voordelen het gemak, de kortingen die geboden worden en het feit dat je vaak met de optie “gratis annuleren” kunt boeken. Zo blijf je flexibel. Vooral als je onderweg bent en spontaan een hotel zoekt is Booking.com enorm handig. Ook kun je nadat je een boeking hebt gemaakt heel snel en makkelijk in contact komen met de accommodatie door een berichtje te sturen via de optie “berichten”. Klik hier om direct naar de website of app van Booking.com te gaan.

Dit vind je misschien ook leuk:
hoe boek je hondvriendelijke accommodaties op Booking.com?
reizen met de hond tips
alles wat je wilt weten over een Europees dierenpaspoort
inpaklijst voor je hond op reis [gratis download]
reizen met een puppy [handige tips]
leuke hondenspeeltjes voor op reis
met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis
hond mee op vakantie in de auto
mag de hond mee in de Eurostar trein?
de meest hondvriendelijke landen van Europa

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Wij ontvangen namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.