Home handige tips 12x leuke hondenspeeltjes voor op reis

12x leuke hondenspeeltjes voor op reis

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

Gaat de hond mee op vakantie? Zowel onderweg tijdens de lange autorit als op de plaats van bestemming is het voor je hond extra leuk als ze iets bijzonders hebben om mee te spelen. Een nieuw hondenspeeltje prikkelt de zintuigen van je hond. Het werkt onder andere tegen verveling en leidt de hond af. Zo kun je de hond onderweg op een parkeerplaats vermaken en zo de autoreis extra leuk maken of op het vakantieadres bezig houden met bijzonder leuk hondenspeelgoed.

Zie ook: hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips].

12x leuke hondenspeeltjes voor op reis - Woef Welkom

1. Snuffelmat

Dit is één van de favoriete hondenspeeltjes van onze hond Neo: een snuffelmat. De meeste snuffelmatten zijn gemaakt van fleecestroken die aan een stevige plastic mat zijn vastgemaakt. Hoe het werkt? Verstop hondenkoekjes of -snoepjes tussen de stroken van de mat en laat je hond zijn neus gebruiken om ze te vinden. Je hond beloont zichzelf direct met het koekje of snoepje, dus heeft het idee snel door. Je kunt de koekjes en snoepjes steeds dieper tussen de stroken verstoppen om het moeilijker te maken.

Snuffelen is erg leuk en vermoeiend voor een hond. Je kunt hem zo spelend belonen voor de lange autorit of spelend laten wennen aan een nieuwe plek. Klik hier voor meer informatie of om de snuffelmat te bestellen.

Lees ook: Europees dierenpaspoort. Alles wat je wilt weten.

2. Speciaal speelapparaat

Spelen en belonen; dat is wat je met het HS Wilson Interactief apparaat kunt doen. Dit bijzondere speelapparaat is zeer geschikt om je hond zowel lichamelijk als geestelijk actief te houden en verveling te voorkomen. Uniek aan het spel is dat apporteren en beloning wordt afgewisseld en gecombineerd.

Vul vooraf de machine met droge brokken of snoepjes en leer je hond de bal bovenin de opening te gooien. Wanneer de bal de machine weer uitrolt, opent er een luikje waar de brokjes door naar buiten komen. Je hond zal begrijpen dat als hij de bal apporteert en weer in de machine gooit, er meer lekkers voor hem naar buiten komt. Afmeting: 29x29x18 cm. Klik hier voor meer informatie of om dit speciale speelapparaat te bestellen.

3. Wubba Kong

Het merk Wubba Kong. De kans is groot dat je het al kent. Onze hond heeft er meerdere speeltjes van versleten door de jaren heen. Stuk voor stuk met groot plezier.

Je hebt Wubba Kongs die blijven drijven in het water, waardoor het een leuk trek- en gooispeeltje is tijdens het zwemmen. Ook heb je Wubba Kongs van zacht materiaal waar je samen met de hond mee kunt spelen op het droge.

Het leuke van een Wubba Kong is dat het een interactief gooi- en trekspeeltje is. Door de lange ‘staarten’ van het speeltje is het gemakkelijk op te pakken en te gooien. Honden zijn er dol op om de Wubba Kong te laten piepen en de slingerende staarten heen en weer te schudden. Klik hier voor meer informatie of om een Wubba Kong te bestellen.

4. Jolly voetbal

Weke hond is er nu niet gek op ballen? Die van ons is het meest gek op kleine voetballen die hij in zijn bek kan vastpakken en heen en weer kan schudden.

De Jolly Soccer Ball is 20cm in doorsnede en de grootste troef is dat deze nagenoeg onverwoestbaar is voor je hond. Als de hond zijn tanden erin zit, blijft de bal zijn oorspronkelijke vorm behouden. Daarnaast blijft deze Jolly Soccer Ball drijven op het water en is hij door zijn felle kleur goed zichtbaar. Je zult hem dus niet snel kwijtraken tijdens je vakantie. Ideaal voor allerlei verschillende spelletjes met je hond in het water en op het droge. Klik hier voor meer informatie of om de Jolly voetbal te bestellen.

12x leuke hondenspeeltjes voor op reis - Woef Welkom

5. Trektouw

Dit trektouw heeft de grappige naam Happy Pet Nuts For Knots. Gek van touwen en knopen dat zijn de meeste honden wel. Die van ons kan uren zoet zijn met knagen, trekken en achter een gegooid trektouw aanrennen.

Dit trektouw is 60x24x24 cm en is gemaakt voor de stevige kauwers. Voorkomt ongewenst gedrag door verveling op de achterbank of bijvoorbeeld op het terras waar je tijdens je vakantie van een hapje of drankje zit te genieten.

Door de lus die aan de grote knoop bevestigd is, kunnen jouw hond en jij het trektouw makkelijk oppakken en meenemen of ermee spelen. Ook fijn: het touw van dit trektouw is goed voor de tanden en het tandvlees van jouw hond. Kauwen reinigt de bek en zorgt voor een goede mondhygiëne. Gemaakt van katoen. Klik hier voor meer informatie of om het trektouw te bestellen.

Lees ook: met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis.

6. Kauwspeeltje

De Beeztees Sumo Play Dental is een kauwspeeltje dat op elke leeftijd door je hond wordt gewaardeerd. Aan de onderkant is de Beeztees Sumo Play Dental voorzien van een gat, zodat je het speeltje kunt vullen met iets lekkers. Jouw hond zal vervolgens zijn best moeten doen om de snack eruit te halen.

Dit gaat verveling tegen bij jouw hond en het is ook zeer geschikt om jouw hond te laten spelen met de Sumo wanneer hij of zij alleen is. Handig detail: de Sumo is vaatwasserbestendig en er zit 2 jaar garantie op. Gemaakt van natuurlijk rubber en verkrijgbaar in twee maten: 6x6x8,5cm voor honden van 3-15 kg en 9x9x12 cm voor honden van 15-30 kg. Klik hier voor meer informatie of om het kauwspeeltje te bestellen.

7. Voerbal

Deze zogenaamde voerbal maakt van het eten een nog groter feest. Je kunt de voerbal vullen met kleine hondenbrokken. Door ermee te spelen vallen de hondenbrokken er langzaam uit. Dat valt nog niet mee, want binnenin de voerbal is een doolhof gevormd, waardoor je hond extra moeite moet doen om de beloning eruit te krijgen.

Je kunt de voerbal natuurlijk ook vullen met enkele snoepjes als beloning voor onderweg. Het is een kort spel waarbij je hond intensief zijn neus moet gebruiken en actief moet bewegen. Ideaal om tijdens een lange autorit te gebruiken tijdens een pauze. De bal is gemaakt van veilig, non toxisch, natuurlijk massief rubber. Klik hier voor meer informatie of om de voerbal te bestellen.

Lees ook: reizen met een puppy [handige tips]

8. Hondenpuzzel

Onze hond weet waar zijn puzzel ligt. In een grote kast achter een deurtje. Als hij het geluid van de deur hoort wordt hij al wild. Zó leuk vindt hij de puzzel voor honden. Hij gaat dan ook altijd mee op reis om hem tijdens de vakantie extra te belonen.

Er zijn verschillende hondenpuzzels verkrijgbaar. De meeste hebben schuivende onderdelen, waar je snoepjes in kunt leggen. Zo wordt je hond uitgedaagd om de snoepjes te vinden. Hij moet goed snuffelen en zijn pootjes gebruiken om de klepjes te openen en de schuivende onderdelen te verplaatsen. Een hondenpuzzel vraagt om intensief spelen, waardoor het verveling tegengaat. Ook kun je de hond hier goed mee afleiden. Klik hier voor meer informatie of om de hondenpuzzel te bestellen.

12x leuke hondenspeeltjes voor op reis - Woef Welkom

9. Knuffelbeest met camouflage

Voor een hond is elk knuffelbeest natuurlijk even leuk en bijzonder, maar toch wilde we deze egel in het rijtje opnemen. Wat dit knuffelbeest zo bijzonder maakt? De Beeztees Camouflage Egel lijkt op een egel, maar dan in camouflage kleur.

Hierdoor kun je de egel tijdens het buitenspelen verstoppen. De hond zal de egel lastig herkennen en dus zijn neus moeten gebruiken om hem te vinden. Bovendien heeft de egel een piepje, zodat het voor jouw hond nog aantrekkelijker wordt om ermee te spelen. Gemaakt van pluche, afmeting 18 cm. Klik hier voor meer informatie of om het knuffelbeest met camouflage te bestellen.

10. Dummy boei

Houdt je hond van zwemmen tijdens de vakantie? Een zogenaamde dummy boei is speciaal gemaakt voor honden die graag spelen in het water en van apporteren houden. De dummy boei drijft in het water en is voor de hond goed vindbaar. Door het touwtje is het mogelijk de dummy boei over grote afstanden te gooien. Ontworpen voor middelgrote en grote honden. Klik hier voor meer informatie of om de dummy boei te bestellen.

11. Sling bal

Eeuwige favoriet bij vrijwel elke hond: de sling bal. Deze grote Speed Sling bal van Major Dog is op grond van het gebruikte Major Dog textiel buitengewoon duurzaam en door de genopte oppervlakte bijzonder tandvriendelijk voor je hond. Kauwen reinigt de bek en zorgt voor een goede mondhygiëne.

Door het lange touw is het mogelijk om de Speed Sling bal over grote afstanden te gooien. Gemaakt van natuurlijk rubber en polyester. Ideaal voor apporteren en trekspelletjes met je hond. Ontwikkeld voor middelgrote en grote honden. Klik hier voor meer informatie of om de sling bal te bestellen.

12. Snack schommel

Met de snack schommel (Teeter Totter) van het merk Major Dog moedig je de hond aan goed na te denken om aan snoepjes te komen. De snack schommel bevorderd op een speelse manier zijn intellectuele prestaties omdat hij zelf een oplossing moet vinden en voorkomt op die manier effectief verveling.

De snack schommel is gebaseerd op het principe van een ‘hoedjes-spel’. Het is de bedoeling dat je traktaties onder de hoedjes verstopt en de hond erachter moet komen hoe hij deze moet optillen om aan zijn snoepjes te komen. Je kunt hem helpen of zelf naar een oplossing laten zoeken. Dit sterkt de band tussen jou en je hond maar ook zijn zelfvertrouwen. Ontworpen voor kleine en middelgrote honden. Gemaakt van natuurlijk rubber en polypropyleen. Klik hier voor meer informatie of om de snack schommel te bestellen.

Dit artikel bevat affiliate links.

1 reacties

Truusje november 29, 2018 - 11:16 AM

Oeh, volgens mij gaan mijn honden heel blij worden van zo’n snuffelmat. Nooit van gehoord, maar wat een leuke vondst.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.