Home handige tips Mag de hond mee in de Eurostar trein?

Mag de hond mee in de Eurostar trein?

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Je wilt met je hond met de trein naar België, Duitsland of Frankrijk? Dat kan met de vervoerder Eurostar. Maar mag de hond mee in de Eurostar trein? In dit artikel kom je te weten wat de regels zijn. Handig voor je vakantie met hond.

Mag de hond mee in de Eurostar trein?

Het simpele antwoord is ja, maar er zijn regels en uitzonderingen. Honden mogen meereizen op de Eurostar treinen in België, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Helaas zijn honden niet toegelaten in de treinen naar Londen, de skibestemmingen en Zuid-Frankrijk. Een uitzondering vormen geleidehonden en assistentiedieren die met hun baasje reizen. Neem in dat geval minstens 24 uur voor je vertrek contact met Eurostar.

Lees ook het artikel: reizen met je hond in de trein In dit artikel worden de vervoerders NS, ICE International of de Intercity Berlijn, Intercity Brussel en TGV genoemd.

Met de hond in de trein van Eurostar

Je mag met Eurostar dus met je hond op stedentrip naar bijvoorbeeld Brussel of Parijs. Eurostar vraagt je alleen wel te denken om het volgende: ze willen dat iedereen een fijne en ontspannen reis heeft. Daarom vraagt Eurostar je om te checken of de reizigers in je buurt geen problemen hebben met de aanwezigheid van je hond. Als dat wel het geval is, regelt de treinbegeleider graag een andere zitplaats voor je.

Voor het comfort van je medereizigers vraagt Eurostar je ook dat je je hond op schoot of op de vloer van het rijtuig laat zitten of liggen. Gedurende de volledige rit moet de hond aangelijnd én gemuilkorfd zijn.

Wat zijn de kosten voor reizen met een hond in de Eurostar?

Kleine huisdieren die minder dan 6 kilo wegen mogen reizen gratis mee als ze worden vervoerd in een reismand van maximaal 45 x 30 x 25 cm. Voor grotere honden die niet in een reismand passen heb je een specifiek hondenticket nodig. Op dit moment kost een enkeltje € 30,-. De treinbegeleider helpt je graag bij de aankoop van een ticket voor je viervoeter. Geleide- en assistentiedieren reizen altijd gratis met Eurostar.

Dit vind je misschien ook leuk:
Dit zijn de regels per land voor het meenemen van je hond
hoe boek je hondvriendelijke accommodaties op Booking.com?
reizen met de hond tips
alles wat je wilt weten over een Europees dierenpaspoort
inpaklijst voor je hond op reis [gratis download]
reizen met een puppy [handige tips]
leuke hondenspeeltjes voor op reis
met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis
hond mee op vakantie in de auto
de meest hondvriendelijke landen van Europa

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.