Home buitenland Met de hond naar Oostenrijk

Met de hond naar Oostenrijk

geschreven door Woef Welkom
3 reacties

In de rubriek ‘het reisverhaal van’ laten we iemand aan het woord die een reis heeft gemaakt met zijn of haar hond. Deze keer een reisverhaal van Esther (van het blog www.out-door.nl). Samen met haar hondjes Doortje en Filou gaat ze graag op vakantie, het liefst in de bergen. In dit artikel deelt Esther hoe ze met haar teckel Doortje door Oostenrijk heeft gereisd, hoe dat is bevallen en geeft ze tips voor jouw vakantie met je hond naar Oostenrijk.

Lees ook: Hond mee op wintersport? Bij deze leuke vakantieparken is de hond welkom.

Ga je vaker met je hond op vakantie?

“Ja, altijd. Ik ben één keer zonder hond anderhalve week weg geweest. Ik heb toen een hele leuke vakantie gehad, maar ik miste mijn honden heel erg.”

Lees ook: leuke vakantieparken in Oostenrijk waar honden welkom zijn

Waarom heb je gekozen voor Oostenrijk?

“Eigenlijk heeft Oostenrijk ons gekozen. Ik kwam online een organisatie tegen die actieve vakanties voor hond en eigenaar organiseert in Oostenrijk. Dat leek me geweldig. Ik was nog nooit in Oostenrijk geweest, dus dat was ook een pluspunt.

Inmiddels ben ik al vijf keer in Oostenrijk geweest met mijn teckel Doortje en dit jaar gaan we voor de zesde keer. We zijn er zowel in de zomer als in de winter geweest. Het is een prachtig land om te wandelen! Ik ben echt een bergmens en dan zit je in Oostenrijk goed. Mijn hond Doortje vindt het ook heerlijk. Ik vind het altijd weer bijzonder als je omhoog gaat en je hond in rap tempo naar boven loopt en je dan aankijkt met een blik van ‘kom je nog’?”

Lees ook: leuke accommodaties in Salzburgerland waar honden welkom zijn

Met de hond naar Oostenrijk
Met de hond naar Oostenrijk

Hoe heb je je voorbereid op deze reis met hond?

“Vooraf hebben we extra veel gewandeld om alvast aan de lange wandelingen te wennen. Ook werk ik altijd met lijstjes. Eentje voor mezelf en eentje voor de hond, zodat ik niets vergeet mee te nemen. Zeker voor de hond vind ik het belangrijk dat ik alles bij me heb. Handige tip: neem een klein EHBO-kitje mee. Een tekentang is ook geen overbodige luxe, want in Oostenrijk komen helaas veel teken voor in de zomer.

Lees ook: Met de hond naar Landal Chalet Matin [onze ervaringen] een leuke accommodatie in Vorarlberg, Oostenrijk!

De eerste keer dat we naar Oostenrijk gingen, zijn we met de trein gegaan. Ik heb toen alle plattegronden van de stations uitgeprint waar ik moest overstappen. We hadden nergens veel overstaptijd, dus zo kon ik snel van het ene naar het andere perron lopen. Het was een mooi avontuur!”

Lees ook: leuke accommodaties in Karinthië waar honden welkom zijn

Met de hond naar Oostenrijk

Was de hond vaak welkom in Oostenrijk?

“Mijn hond is meer dan eens mee geweest ergens naar een restaurant en dat is altijd goed gegaan. Ik heb nooit meegemaakt dat mijn hond of die van reisgenoten ergens niet welkom was.

In het openbaar vervoer in Oostenrijk is het verplicht om je hond een muilkorf om te doen. Hetzelfde geldt voor de skiliften. Toch heb ik vaak meegemaakt dat het niet nodig was, maar het is wel verstandig om er altijd eentje bij je te hebben.”

Lees ook: met de hond naar Vorarlberg? Onze ervaringen en tips.

Met de hond naar Oostenrijk

Ook handig: dit zijn de regels per land voor het meenemen van je hond

Dankjewel Esther voor het delen van je leuke verhaal! Heb jij ook een reisverhaal over een vakantie met de hond en vind je het leuk om daarover te vertellen? Stuur ons een mailtje naar info (at) woefwelkom.nl

3 reacties

Nathalee februari 10, 2019 - 10:35 AM

Wat super leuk! Ik ben zelf vorig jaar voor het eerst op vakantie geweest met mijn eigenwijze teckel Inky. Was heerlijk! Zo mooi om te zien hoe ze genoot van alle nieuwe dingen en geuren en geluiden en omgeving. Ook ik maak een lijstje voor mezelf en Inky. Of we een weekendje ergens logeren, een dagje weg gaan of echt op vakantie. En ze heeft een eigen tas die ik gewoon bij mijn spullen inpak. Saampjes op avontuur met je furbaby is the best! ♡

Reply
Woef Welkom februari 12, 2019 - 12:39 PM

Dankjewel Nathalie voor je verhaal. Wat heerlijk dat jij en Inky het zo fijn hebben (op reis).

Reply
Janneke oktober 22, 2019 - 7:08 PM

Hoe heb je haar laten plassen onderweg met de trein? Je komt alleen op de stations en geen uitlaatplek te bekennen neem ik aan.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.