Home handige tips Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis

Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Je hond gaat mee op reis, wat leuk! Naast de benodigde vaccinnaties die je hond voor vertrek van de dierenarts krijgt zijn er producten die je zelf mee kunt nemen die ervoor zorgen dat je hond gezond blijft tijdens de reis. Wat te doen bij een beet van een teek, hoe voorkom je uitdroging en hoe hou je je hond koel? Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis.

Ontdek hier wat de regels zijn in de landen waar je doorheen reist en verblijft met je hond.

Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis - Woef Welkom

Druppels tegen insecten en ontwormtabletten

Teken, vlooien en andere parasieten; gelukkig kun je je hond er makkelijk tegen beschermen. Zelf gebruiken wij druppels van het merk Advantix naar tevredenheid. Nooit een vlo en zelden een teek meer gezien sinds we onze hond Neo hier één keer per maand hiermee behandelen. Je druppelt een pipetje leeg in de nek en klaar. Vergeet niet je eventuele andere huisdieren dezelfde behandeling te geven. Je kunt Advantix hier bestellen.

Ontwormen is ook geen overbodige luxe. Wij doen dit om de drie maanden door een tabletje van Milbemax te geven. Je kunt denken: ik zie geen wormen bij mijn hond, dus hij heeft ze niet. Helaas is dat een misvatting. Elke hond heeft wel eens een worminfectie. Meestal gaat het om spoelwormen, maar er zijn meer soorten. Wormen en wormeieren zitten overal in de omgeving. Elke hond snuffelt graag rond tijdens het uitlaten en zal zo wormeieren binnenkrijgen.

Lees ook: reizen met een puppy [handige tips]

Tekentang en Betadine

Om het zekere voor het onzekere te nemen is het verstandig om toch dagelijks je hond op teken te controleren terwijl je met je hond op vakantie bent. Goed voelen en kijken. Teken zitten het liefst in de nek, oren, liezen op de buik en soms tussen de tenen.

Zo ervaren wij dat Advantix in Nederland erg goed werkt (we vinden eigenlijk nooit meer een teek als we thuis zijn), maar toen we onlangs in Zwitserland met onze hond Neo waren had hij helaas toch een tekenbeet te pakken in één van zijn liezen. Gelukkig hadden we een tekentang mee. Je kunt hier een tekentang bestellen.

Heb jij een teek gevonden die zich in de huid heeft vastgebeten? Met een tekentang haal je de teek makkelijk en goed weg. Doe dit door de tekentang vlak op de huid vast te klemmen en er recht uit te trekken. De teek laat dan vanzelf los.

Vaak hoor je dat je de teek moet draaien bij het eruit trekken, maar het is beter om dat niet te doen. De kans dat de kop achterblijft is kleiner als je niet draait. Zorg ervoor dat de complete teek weg is, het kan gebeuren dat een gedeelte van de kop is achtergebleven. De wond kan dan gaan ontsteken. Doe er in dat geval een beetje met water verdunde Betadine op. Je kunt hier Betadine bestellen.

Lees ook: Europees dierenpaspoort. Alles wat je wilt weten.

Verkoelende mat

Bij een reis met de auto is het erg belangrijk om de warmte in de auto goed in de gaten te houden. Een hond heeft het altijd eerder warm dan jij. Bovendien kan een hond minder goed zweten. Zweten gaat alleen door te hijgen en een beetje via de voetzolen.

Is het echt tropisch warm en heb je geen airconditioning? Schaf dan een koelmat aan. Lees ook het artikel met allerlei tips om je hond koel te houden.

Zie ook: hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips].

Zonnescherm

Ook een zonnescherm is geen overbodige luxe als je je hond gezond mee op reis wilt nemen. Deze auto zonneschermen kunnen binnen enkele seconden met zuignappen op de zijruiten aangebracht worden. De zonneschermen passen in alle auto’s, busjes en SUV’s. Door het fijnmazige materiaal blijft het zicht naar buiten goed.

Soms schijnt de zon zo sterk dat wij een handdoek of een kleed voor de ramen hangen, zodat het op de achterbank een stuk koeler blijft. Dit doen we door het raam een stukje te openen eneen rand van de handdoek of het kleed een stukje door het raam te steken. Doe het raam weer dicht met de handdoek of het kleed ertussen. Heel simpel, maar effectief.

Lees ook: Heeft jouw hond een slangenbeet? Dit moet je doen!

Drinkfles en waterbak

Uiteraard is het van groot belang dat je hond genoeg drinkt, zeker als het warm is. Deze handige drinkfles is voorzien van een bakje, waardoor je het water uit de fles rechtstreeks in het bakje kunt spuiten. Zo heb je altijd een bakje water bij de hand. De fles kun je ook makkelijk vasthouden of ergens aan vastknopen (broek of rugzak) tijdens een wandeling. Onderweg kun je de fles makkelijk hervullen (bijvoorbeeld bij een tankstation).

Een drinkbak en losse flessen water meenemen kan natuurlijk ook. Deze drinkbak (de Road Refresher) is enorm handig. Hij kan gevuld met water in elk voertuig geplaatst worden zonder dat het water eruit klotst. De drinkbak heeft aan de onderzijde klittenband en de bijgeleverde antislip strips zorgen ervoor dat de drinkbak vast en stevig blijft staan op iedere vloer. Aan de bovenzijde zit door middel van een clicksysteem een ring die het opslaande water tegenhoudt.

Lees ook: een loopplank voor je hond voor in de auto? Zie deze tips!

Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.