Home handige tips Met je hond op pad? Bereid je goed voor met deze 4 tips

Met je hond op pad? Bereid je goed voor met deze 4 tips

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Gaat je hond mee op pad of op vakantie? Geweldig leuk, maar het is wel belangrijk om een aantal dingen te plannen. Je geliefde viervoeter heeft namelijk zijn eigen behoeftes waar je rekening mee moet houden. Met de tips in dit artikel zorg je ervoor dat samen op stap gaan voor jullie beiden een plezierige ervaring is.

Zorg voor entertainment

Het liefst neem je je viervoeter natuurlijk overal mee naartoe. Het is dan wel belangrijk dat je ervoor zorgt dat je de juiste voorbereidingen treft. Bijvoorbeeld door leuk speelgoed of een lekkere snack mee te nemen. Zo blijft het voor jullie beiden een fijn en ontspannen uitje.

Afhankelijk van hoeveel energie je hond heeft, is het belangrijk om te zorgen voor de nodige afleiding en entertainment als je samen op pad gaat. Als je bijvoorbeeld samen op de koffie gaat bij een vriend of vriendin is het handig om een speeltje of bot mee te nemen voor je viervoeter voor wat mentale stimulatie. Zo kunnen jullie je focussen op een goed gesprek of het plannen van een leuke trip en kan je hond zich vermaken met zijn favoriete snack of speelgoed.

Regel je aansprakelijkheidsverzekering

Zelfs welgemanierde honden kunnen af en toe wat kapotmaken. Ben je bij vrienden of familie thuis, en heeft de kwispelstaart van je viervoeter per ongeluk een vaas omgegooid? Of misschien is er een duur paar schoenen een nieuw speeltje geworden? Dan is het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering een uitkomst. Zo kan je je vrienden vergoeden voor hun kapotte spullen zonder dat je hier zelf veel financieel leed aan ervaart.

Neem een fijne rustplek mee

Of het nou gaat om een groot hondenbed of een zacht dekentje of kussen: het is belangrijk dat je hond zijn eigen plekje heeft. Hier kunnen ze ontspannen terwijl je bezig bent en kunnen ze zich terugtrekken als de omgeving te druk wordt. Ook zit er aan hun eigen deken of bed vaak een bekende geur: wel zo fijn als ze zich in een onbekende plek bevinden.

Plan vooraf een aantal plaspauzes

Tijdens een reis is het belangrijk om een aantal tijdstippen te kiezen om je hond uit te laten. Het hoeft niet telkens een lange wandeling te zijn, maar een korte plaspauze is regelmatig nodig. Als je op pad bent kan het nog weleens voorkomen dat je de tijd uit het oog verliest en het is voor je hond natuurlijk wel zo prettig dat hij tijdig worden uitgelaten. Zo maak je de kans op ongelukjes ook een stuk kleiner.

Disclaimer: af en toe maken wij gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.