Home handige tips Reizen met de hond [al onze tips op een rij]

Reizen met de hond [al onze tips op een rij]

geschreven door Woef Welkom
2 reacties

Wil jij op reis met je hond? Dan is het verstandig en belangrijk om voor vertrek bij een aantal zaken stil te staan. In dit artikel delen wij al onze reizen met de hond tips. Waar moet je aan denken voor vertrek, wat moet je regelen, wat moet je meenemen en meer vragen worden beantwoord. Zo ga je zorgeloos op vakantie met je trouwe viervoeter.

Wat zijn de regels van het land?

Als je gaat reizen met je hond is het heel belangrijk om te kijken naar wat de regels van het land waar je naartoe wilt zijn. Deze regels kunnen variëren van het verplicht dragen van een muilkorf tot een autogordel in de auto. Sommige landen hanteren zelfs een verboden honden lijst. Zie het artikel regels per land voor reizen met de hond per auto voor een handig overzicht.

Hondvriendelijke accommodaties boeken

Gelukkig zijn honden op allerlei leuke plekjes hartstikke welkom. Van B&B’s tot vakantieparken, hotels en chalets. Op Woef Welkom vind je hier allerlei artikelen en tips over in de categorie ‘slaapadresjes‘.

Zo kun je bij Center Parcs allerlei toffe accommodaties boeken waar je hond welkom is. Niet alleen in Nederland, maar ook over de grens. Stuk voor stuk modern en voorzien van fijne faciliteiten. Op Vakantiepark Het Meerdal kun je zelfs verblijven in een zogenaamde premium honden cottage met onder andere een omheinde tuin. Ideaal! Sommige vakantieparken hebben ook nog eens een meertje waar de hond het hele jaar door lekker in kan zwemmen. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Premium honden cottage in het Het Meerdal

Reizen met de hond per auto

Als je op vakantie gaat met de auto en de hond meeneemt, dan komt daar wat voorbereiding bij kijken. Voor een autovakantie met de hond moet je je verdiepen in de regels per land, kijken naar producten die je helpen bij de veiligheid en misschien wel oefenritjes maken om de hond te laten wennen. Woef Welkom helpt je op weg. In het artikel over een hond mee op vakantie in de auto vind je handige producten en tips. Laat de roadtrip met je hond maar beginnen!

Lees ook: een loopplank voor je hond voor in de auto? Zie deze tips!

Reizen met de hond per trein

Een dagje uit of op vakantie met de trein? Je trouwe viervoeter kan mee! Lees hier alles wat je wilt weten over je hond meenemen in de trein. Of je nu reist binnen Nederland of naar België, Duitsland en Frankrijk. Wat zijn de regels voor je hond meenemen in de trein, hoeveel kost het meenemen van je hond in de trein en meer handige tips voor reizen met je hond in de trein. Met de Eurostar op pad? Lees dan mag de hond mee in de Eurostar trein?

Met de hond reizen met de trein - Woef Welkom

Reizen met de hond per vliegtuig

Met je hond het vliegtuig in om samen op een bijzondere, verre plek vakantie te vieren. Het kan, maar er komen wel wat regels, kosten en praktische zaken bij kijken. Je stapt niet zomaar met je hond het vliegtuig in. Voordeel is dat het veel reistijd scheelt, maar er zijn ook enkele nadelen. Woef Welkom zocht het uit. In dit artikel vind je alles wat je wilt weten over vliegen met je hond.

Reizen met de hond per camper

Op campervakantie met de hond? Super handig, want dan hoef je je geen zorgen te maken over de beschikbaarheid in hondvriendelijke accommodaties. Bovendien kun je optimaal genieten van volledige vrijheid. Toch is het handig om goed voorbereid op weg te gaan. In dit artikel over een hond mee in de camper lees je handige tips. Waar moet je aan denken voor vertrek en onderweg?

Hond mee in de camper? Lees deze handige tips.

Het Europees dierenpaspoort

Als je hond mee op reis gaat binnen Europa dan moet je in het bezit zijn van een speciaal Europees dierenpaspoort. Maar wat is een Europees dierenpaspoort nu eigenlijk precies, hoe kom je eraan en wat staat erin? Bekijk ons artikel alles wat je wilt weten over een Europees dierenpaspoort.

Europees dierenpaspoort 2020. Alles wat je wilt weten.

Reizen met een puppy

Op vakantie met je puppy? Het kan, maar je moet wel op een aantal dingen letten. Hoe reis je veilig met een puppy, hoe voorkom je wagenziekte en hoe laat je je puppy wennen aan een auto? Dit en meer lees je in het artikel over reizen met een puppy.

Reizen met een puppy

Hou je hond gezond op reis

Naast de benodigde vaccinnaties die je hond voor vertrek van de dierenarts krijgt zijn er producten die je zelf mee kunt nemen die ervoor zorgen dat je hond gezond blijft tijdens de reis. Wat te doen bij een beet van een teek, hoe voorkom je uitdroging en hoe hou je je hond koel? Met deze 8 producten gaat je hond gezond mee op reis.

Inpaklijst voor reizen met een hond

Je hond gaat mee op vakantie. Wat leuk! Wat heb je allemaal nodig als je hond mee op vakantie gaat? Wij hebben een handige inpaklijst voor je hond op reis samengesteld, die je gratis kunt downloaden! Print hem uit en werk de checklist af, zo weet je zeker dat je alles bij je hebt en begin je zorgeloos aan jullie welverdiende vakantie.

Inpaklijst voor je hond mee op reis [gratis download!] - Woef Welkom

Wat zijn de meest hondvriendelijke landen van Europa?

Wil jij met jouw hond op vakantie, maar weet je niet zo goed waar je naartoe kunt? Lees dan het artikel de meest hondvriendelijke landen van Europa. In dit artikel delen wij wat in onze beleving de meest hondvriendelijke landen van Europa zijn en kun je meer lezen over onze ervaringen en tips. Zo helpen wij je hopelijk op weg en kan de voorpret direct beginnen.

Disclaimer: in dit artikel staan affiliate links. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien. Wij ontvangen namelijk een kleine commissie als je via zo’n link een boeking maakt/aankoop doet.

2 reacties

Kitty bekooy augustus 23, 2021 - 9:39 AM

Wij verhuren ons chalet in Brabant waar de kleinere hondjes welkom zijn kan ik me aan melden?

Reply
Woef Welkom oktober 20, 2021 - 11:01 AM

Dag Kitty, ik heb je een mail gestuurd.

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.