Home buitenland Hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn

Hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Als je met de hond op vakantie gaat naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië of Zweden, is het fijn om onderweg een hotelletje te pakken. Zo is de reis voor de hond prettiger, want hoeft hij minder lang aan één stuk in de auto te zitten. Wij zijn regelmatig met de hond op reis en hebben ervaring met verschillende hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn. Alle hotels in dit artikel zijn persoonlijk getest!

Over deze hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn

Er zijn een aantal plaatsen in Duitsland die het meest logisch zijn om een nachtje rust te pakken tijdens een reis. Dit zijn: Nürnberg, Ulm, Karlsruhe, Stuttgart en Hamburg. De eerste 4 steden zijn fijn voor een autovakantie naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië, Kroatië en Slovenië. Hamburg is de stad in het noorden waar je altijd langsrijdt als je richting Denemarken en/of Zweden en Noorwegen reist.

In dit artikel beperken wij ons dan ook tot hotels onderweg in Duitsland waar honden welkom zijn in deze steden. Andere criteria die wij fijn vinden: het is comfortabel, betaalbaar, je hebt er de mogelijkheid om te ontbijten (wij doen dat om de beurt, zodat de hond nooit alleen is op de hotelkamer), kunt er parkeren én het is een fijne bonus als je in de omgeving de hond ergens kunt uitlaten (niet middenin een drukke stad).

Over het algemeen is bij alle hotels 1 hond per kamer toegestaan, maar als je meerdere honden hebt loont het echt de moeite om bij de accommodatie te vragen naar de mogelijkheden. Heb je zelf nog een tip? Dan vinden wij het erg leuk als je deze deelt in een reactie onderaan dit artikel. Zo helpen we elkaar.

Op bed bij een ibis Budget hotel (op een zelf meegebracht kleed)

Nürnberg

In de omgeving van Nürnberg (Neurenberg) kun je met de hond overnachten in the niu Cure. Dit hotel ligt eigenlijk in het dorpje Erlangen boven Nürnberg. Handig als je via snelweg 3 rijdt. Je betaalt hier € 15,- extra voor het verblijf van je hond. Wat wij erg fijn vinden aan the niu hotels is dat je voor een betaalbare prijs in een heel comfortabel hotel verblijft. Het ziet er ook nog eens hip en modern uit. Onze hond valt hier altijd als een blok in slaap op het zachte tapijt. Je kunt inclusief en zonder ontbijt boeken. Het ontbijt is in de vorm van een buffet, zeker de moeite waard. Denk aan yoghurt met fruit, croissantjes en verse broodjes met verschillend beleg. En… de hond mag gewoon mee naar de ontbijtzaal! Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. 

Wil je graag in het centrum van Nürnberg verblijven met je hond? Dan raden wij the niu Leo aan. Nürnberg is een leuke stad met veel historie en is makkelijk te voet te verkennen. Je kunt inclusief en zonder ontbijt boeken. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Ulm

In de stad Ulm hebben wij een keer met de hond overnacht in hotel ibis Ulm City. Vanaf snelweg 7 en 8 is dit een goeie optie. Ibis is een keten waar je voor een betaalbare prijs prima een nachtje op doorreis kunt logeren. De kamers zijn basic, maar bieden alles wat je nodig hebt. Onze ervaring is dat je per Ibis hotel een andere prijs voor de hond moet bijbetalen. Toen wij hier verbleven was het € 10,-. Ook hier kun je inclusief en zonder ontbijt boeken. Het ontbijt is in de vorm van een buffet. Prima start van de dag met verschillende verse broodjes en divers beleg. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Karlsruhe

Karlsruhe is ook een handige stad om een tussenstop te maken als je richting Oostenrijk rijdt. Je kunt aan de rand van de stad logeren bij PLAZA Premium Karlsruhe. Wat wij fijn vinden aan dit hotel is dat er een flinke groenstrook is vanaf het hotel en je dus je hond makkelijk kunt uitlaten. Voor de hond betaalden wij € 10,- extra. De kamers zijn mooi en modern. Het is een aanrader om met ontbijt te boeken, want het ontbijtbuffet is heerlijk uitgebreid. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Stuttgart

Je kunt ervoor kiezen om in Stuttgart zelf te overnachten (wat wij niet aanraden, want het is een grote, drukke stad), maar wij tippen het the niu Timber hotel dat langs de snelweg 10 ligt in het stadje Esslingen am Neckar. Dit ligt een aantal kilometer van Stuttgart. Esslingen am Neckar is sowieso een prachtig historisch stadje waar je bij mooi weer zonder problemen met je hond op een terras uit eten kunt. Het hotel is modern, comfortabel en biedt in de ochtend een fijn ontbijtbuffet om je dag mee te starten. De hond mag mee de ontbijtzaal in! Wij betaalden hier € 15,- extra voor het verblijf van onze hond. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Hamburg

Rij je naar Denemarken en wil je overnachten bij Hamburg? Dan tippen wij Hotel Ohlenhoff langs snelweg 7 ten noorden van de stad. Je bent de drukte van Hamburg dan al voorbij en kunt de volgende dag fijn starten zonder verkeersdrukte. Voor de hond betaalden wij € 15,- extra. Het is een rustige locatie middenin het groen, dus je kunt hier lekker wandelen met je hond. De kamers zijn dik in orde. Je kunt met en zonder ontbijt boeken. Het ontbijt is simpelweg goed. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Nog een tip: nog een stukje verder doorrijden in Duitsland? Flensburg is een hele leuke stad om een stop te maken en 1 nachtje te logeren. Het is Duits, maar voelt erg Scandinavisch aan. Hier kun je bijvoorbeeld verblijven bij ibis budget Flensburg Handewitt. Hier verbleven wij op de begane grond, dus we konden zó met de hond naar buiten. Het ligt op een industrieterrein, maar het was er niet druk. Goedkoop, comfortabel en hondvriendelijk. Wat wil je nog meer? Ontbijten kan ook nog. Wij mochten hier het ontbijt (in buffetvorm) mee naar de kamer nemen, zodat we samen met de hond konden ontbijten. Laat bij het boeken weten dat je een hond meeneemt. Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Lees ook:
leuke vakantieparken in Duitsland met een hondenbungalow!
leuke accommodaties in Winterberg waar honden welkom zijn
leuke accommodaties in Harz met je hond
vuurwerkvrije vakantieparken waar de hond welkom is in Duitsland
vakantieparken in Duitsland waar honden welkom zijn
leuke vakantiehuizen in het Zwarte Woud waar honden welkom zijn mét omheinde tuin

Disclaimer: De foto’s in dit artikel zijn eigendom van Woef Welkom of de genoemde accommodaties. In dit artikel zijn affiliate links gebruikt, het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.