Home slaapadresjes Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

geschreven door Woef Welkom
3 reacties

Hou je van een landelijke en bosrijke omgeving om je vakantie in Nederland in door te brengen? Bij Landal Twenhaarsveld in Overijssel zit je middenin de natuur. Heel fijn voor een vakantie met hond. Het park is te vinden aan de voet van De Holterberg. Bos, heide en heuvels omringen je. Je kunt hier in verschillende accommodaties vakantie vieren waarin een hond is toegestaan. Woef Welkom ging naar Landal Twenhaarsveld en testte hoe welkom je hond nu werkelijk is op dit vakantiepark.

Lees ook: 9x vakantieparken in Nederland met een hondenbungalow

Meer over Landal Twenhaarsveld

De Holterberg in Overijssel is één van de weinige bergen die Nederland rijk is. Hij is bijna 60 meter hoog en maakt deel uit van Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Precies aan de voet van deze berg ligt Landal Twenhaarsveld.

Dit bosrijke en autovrije vakantiepark beschikt over vele faciliteiten, waaronder een overdekt zwembad, restaurant en een hondenvijver/losloopgebied! De accommodaties vormen het ideale vertrekpunt voor wandel-, fiets- of huifkartochten door Twente. Het dorp Holten ligt om de hoek en de Hanzesteden Deventer en Zutphen op zo’n 20 kilometer van het park. Neem de hond mee op pad, want die kan zich helemaal uitleven in de hondenvijver en na afloop heerlijk onder de hondendouche (dog wash) op het park.

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]
Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Speciale hondenbungalow

Tijdens het boeken, van ons lange weekendje Landal Twenhaarsveld op de website, worden we blij verrast. De hond is welkom in verschillende accommodaties, maar beter nog: er zijn zelfs speciale hondenbungalows die je kunt boeken! Uiteraard kiezen we voor deze optie. Goed om te weten: je mag met maximaal twee honden in een accommodatie op Landal Twenhaarsveld verblijven en de hond moet een vlooienband dragen of zijn gedruppeld met een anti-vlooienmiddel.

Op naar Landal Twenhaarsveld! Direct bij aankomst vallen twee dingen op: er hangt een DepoDog afvalbak naast de voordeur van het huisje en het terras is omheind, zodat de hond ten allen tijde lekker naar buiten kan. Top! Eenmaal binnen zien we dat de hondenpersoonsbungalow is voorzien van een kunststof hondenmand, een voeder- en drinkbak en een hondenbench. Wat handig en fijn!

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Welkomstpakket voor de hond

En dat was nog niet alles. Bij het inchecken kregen we een welkomstpakket voor de hond mee. In een grote bruine zak zit een piepende hotdog en drie dentastix. Dit maakt het vakantie- en het welkomstgevoel natuurlijk compleet voor zowel als baas als hond.

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Wandelen en uiteten met de hond op Landal Twenhaarsveld

Op het park zijn de regels duidelijk. De hond is welkom, maar moet altijd aangelijnd zijn (anders riskeer je een boete). Je mag in de brasserie uiteten mét de hond en er is zelfs een hondenmenu met de favoriete traktaties voor de hond beschikbaar. Liefde voor zo’n mooi gebaar. Wat worden we hier blij van!

Tijdens ons verblijf hebben we heel veel trouwe viervoeters op het terrein gezien die met hun baasje mee op vakantie waren. Het is duidelijk dat Landal Twenhaarsveld goed bekend staat onder hondeneigenaren. Leuk!

NIEUW! Sinds februari 2022 vind je op Landal Twenhaarsveld ook een Adventorus hondensnackautomaat. Zo kun je een lekker extraatje voor je woef uit de automaat trekken.

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]
De dog wash!
Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]
De hondenvijver/losloopgebied. Heerlijke plek voor je hond om te spelen!

Verspreid door het park staan om de zoveel meter DepoDog bakken met hondenpoepzakjes en vuilnisbakken om de poepzakjes in te doen. Grote bonus: de aanwezige hondenvijver/losloopgebied waar honden vrij mogen spelen, zwemmen en ravotten in het zand. Ook de agilitybaan voor honden viel enorm in de smaak. En dan heb je ook nog een dog wash, waar je je hond een warme douche kunt geven als hij zich vies heeft gemaakt. Het mag duidelijk zijn: bij Landal Twenhaarsveld is de hond ook echt op vakantie!

De hondenbungalow op Landal Twenhaarsveld die wij testte

Wij verbleven in huisje 211 voor zes personen. Dit huisje hadden we bij het boeken als voorkeur opgegeven (dat kost € 25,- extra, maar wij vonden dat het waard). Het fijne is dat dit huisje aan de rand van het park ligt en daardoor verblijf je op een extra rustige plek, omringd door groen. Je hebt de omheining om de tuin eigenlijk niet eens nodig hier. Achter het aanwezige groen ligt een weiland. We zagen eekhoorns, hazen en egels rondom de tuin en hoorde de schapen en paarden in de wei. Zó leuk!

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld

Wil jij ook met je hond naar Landal Twenhaarsveld om samen vakantie te vieren? Honden zijn welkom in meerdere bungalows, maar het leukst is natuurlijk een hondenbungalow. Je kunt kiezen voor hondenbungalow type 2CD voor twee personen en maximaal twee honden of type 6CD voor zes personen en maximaal twee honden. Klik hier voor meer informatie en om te boeken. Geef bij het maken van de reservering aan dat je één of twee honden meeneemt. Per hond wordt een toeslag per nacht gerekend van € 5,75.

Op zoek naar een ander leuk vakantiehuisje in Overijssel? Zie ook het artikel 13x leuke vakantieparken in Overijssel waar honden welkom zijn

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]
Spelen op de agilitybaan voor honden.

Lees ook:
15x met de hond overnachten op de Veluwe
Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring]
Met de hond naar Landal Wirfttal [onze ervaring]
18x huisje aan zee met hond
Vakantiehuizen met omheinde tuin waar honden welkom zijn [in Nederland]
met de hond naar Landal Stroombroek [onze ervaringen]
– 19x leuke vakantieparken in Drenthe waar honden welkom zijn
Met de hond naar Landal Chalet Matin [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal De Vlinderhoeve [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal Village les Gottales [onze ervaringen]
De leukste Landal parken met hond
Met de hond naar Landal Hoog Vaals [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal PUUR Exloo [onze ervaringen]

Dit artikel is niet gesponsord door Landal en het bevat onze eigen eerlijke mening. Landal wist niet dat wij op het park verbleven en dit artikel zouden publiceren.

3 reacties

Truusje - De Sandwichformule mei 16, 2020 - 4:45 PM

Ziet er leuk uit en wat leuk dat ze zo’n welkomstcadeautje voor de hond hebben. Super leuk! De Sallandse Heuvelrug is prachtig, wij rijden er weleens heen om een middagje te wandelen. Altijd een succes.

Reply
Woef januari 4, 2021 - 8:30 AM

leuk artikel, wij hebben voor deze zomer ook huisje 211 geboekt. daarna ging ik op google zoeken en kwam dit artikel tegen.
nu hebben we er nog meer zin in.

Reply
Woef Welkom januari 5, 2021 - 10:38 AM

Wat om te horen, alvast veel plezier!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.