Home slaapadresjes Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring]

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring]

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

Hou je van een bosrijke omgeving om je vakantie in door te brengen? Bij Landal Miggelenberg in Gelderland zit je middenin de natuur. Het ligt aan de voet van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Te midden van heuvels en bossen kun je hier in verschillende accommodaties vakantie vieren waarin een hond is toegestaan. Woef Welkom ging naar Landal Miggelenberg en testte hoe welkom je hond nu werkelijk is op dit vakantiepark.

Lees ook: Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]

Speciale hondenbungalow

Al tijdens het boeken op de website worden we blij verrast. De hond is welkom in verschillende accommodaties, maar beter nog: er zijn zelfs speciale hondenbungalows die je kunt boeken! Uiteraard kiezen we voor deze optie, want dit lijkt te mooi en leuk om waar te zijn. Goed om te weten: je mag met maximaal twee honden in een accommodatie op Landal Miggelenberg verblijven en de hond moet een vlooienband dragen of zijn gedruppeld met een anti-vlooienmiddel.

Met veel gekwispel op de achterbank van onze hond Neo rijden we naar onze speciale hondenbungalow. Direct bij aankomst vallen twee dingen op: er hangt een DepoDog afvalbak naast de voordeur van het huisje en het terras is omheind, zodat de hond ten allen tijde lekker naar buiten kan. Top!

Eenmaal binnen zien we dat de vierpersoonsbungalow (type 4CD) is voorzien van een kunststof hondenmand, een voeder- en drinkbak en een hondenbench. We zijn onder de indruk en Neo neemt direct plaats in de mand, dus hij vindt het blijkbaar ook geslaagd.

Lees ook: wandelen met de hond op de Veluwe [al onze tips]

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom
Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom

Welkomstpakket voor de hond

En dat was nog niet alles. Bij het inchecken kregen we een welkomstpakket voor de hond mee. In een grote bruine zak zit een klein flos speeltje van katoen, een tennisbal en een zak hondensnoepjes. Dit maakt het vakantie- en het welkomstgevoel natuurlijk compleet.

Wil jij ook met je hond naar Landal Miggelenberg om samen vakantie te vieren? Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom
Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom

Wandelen en uiteten met de hond op Landal Miggelenberg

Op het park zijn de regels duidelijk. De hond is welkom, maar moet altijd aangelijnd zijn (anders riskeer je een boete). Je mag zelfs in het aanwezige restaurant uiteten mét de hond. Bij de receptie wordt je hond verwelkomd met een grote bak water. Deze kleine dingetjes maken ons blij.

Tijdens ons verblijf hebben we heel veel trouwe viervoeters op het terrein gezien die met hun baasje mee op vakantie waren. Het is duidelijk dat Landal Miggelenberg goed bekend staat onder hondeneigenaren. Leuk!

Verspreid door het park staan om de zoveel meter DepoDog bakken met hondenpoepzakjes en vuilnisbakken om de poepzakjes in te doen. Ook zijn er twee ‘hondentoiletten’ op het park. Goed geregeld.

Wij verbleven in huisje 131. Het fijne was dat dit huisje tegenover een mooi bosgebied is gelegen waar de hond ook welkom is. Het is eigendom van de lokale scouting en er wordt door middel van een bordje op de toegangshekken gevraagd om de hond aangelijnd te houden en een poepzakje mee te nemen.

Lees ook: Met de hond naar Landal Wirfttal [onze ervaring]

Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom
Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom
Met de hond naar Landal Miggelenberg [onze ervaring] - Woef Welkom

Hondenlosloopgebied bij Landal Miggelenberg

Toch liever met de hond naar een hondenlosloopgebied? Vlakbij Landal Miggelenberg vind je Hondenbos Het Leesten. Dit is een omheind stuk natuurgebied van 10 ha waar je viervoeter lekker los mag ravotten en rennen. Ook is er een natte neuzen route: een wandelroute van 3,1 km waarbij je hond los mag lopen.

Hoe je hier komt? Ga bij de uitgang van het park rechtsaf. Ga de eerste weg rechtsaf de Brouwersweg op. Einde weg ga je rechtsaf de provinciale weg op. Sla rechtsaf de Hoenderloseweg op richting Beekbergen en volg de bordjes ‘Het Leesten’. Het is 7.8 kilometer van Landal Miggelenberg gelegen.

Wil jij ook met je hond naar Landal Miggelenberg om samen vakantie te vieren? Klik hier voor meer informatie en om te boeken.

Lees ook:
hondvriendelijke Natuurhuisjes op de Veluwe met omheinde tuin
met de hond naar Landal Stroombroek [onze ervaringen]
Getest: met de hond overnachten op de Veluwe bij Buitenplaats Beekhuizen
15x met de hond overnachten op de Veluwe
Met de hond naar Landal Chalet Matin [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal De Vlinderhoeve [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal Village les Gottales [onze ervaringen]
De leukste Landal parken met hond
Met de hond naar Landal Hoog Vaals [onze ervaringen]
Met de hond naar Landal PUUR Exloo [onze ervaringen]

Dit artikel is niet gesponsord door Landal en het bevat onze eigen eerlijke mening.

1 reacties

20x leuke accommodaties in de Harz [en de hond mag mee] - Map of Joy oktober 24, 2023 - 7:45 PM

[…] ervaring met een hondenbungalow van Landal? Lees dit artikel op mijn andere website Woef Welkom: met de hond naar Landal Miggelenberg. Je kunt hier met maximaal 6 personen verblijven. Klik hier voor meer informatie en om te […]

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.