Home Uncategorized De geschikte hondenvoerbak voor je hond kiezen [allerlei tips]

De geschikte hondenvoerbak voor je hond kiezen [allerlei tips]

geschreven door Woef Welkom
0 reacties

Op zoek naar een hondenvoerbak? Zowel thuis als op reis is een geschikte hondenvoerbak een must voor je hond. Maar hoe vindt je nu precies de juiste hondenvoerbak voor je trouwe viervoeter en wat voor soort hondenvoerbakken zijn er om uit te kiezen? Ontdek het in dit artikel dat vol informatie en tips staat.

Welke hondenvoerbak kiezen?

Idealiter moet elke hond twee hondenvoerbakken hebben. Deze moeten afgestemd zijn op de grootte van de hond, zijn ras en ook op de eetgewoonten van de hond. Hierbij is het belangrijk hoe vaak de hond gevoerd wordt, of de hond natvoer of droogvoer krijgt en of de hond veel of weinig drinkt (afhankelijk van de voersoort).

Om een idee te krijgen welke maat hondenvoerbak je moet kopen moet je het volume van elke maaltijd van je hond uitrekenen. De juiste hondenvoerbak is namelijk vier keer zo groot als de volume van de maaltijd van je hond. Naast het volume van het voer van je hond, zijn ook de grootte van je hond en het hondenras bepalend.

Om je te helpen met de oriëntering van de juiste hondenvoerbak hebben we een tabel opgesteld met hierin de grootte van de hondenvoerbak, de hoogte van de wreef van je hond en de rassen. Je kunt de hoogte van de wreef van je hond bepalen door de hoogte van zijn schouders op te meten.

Hondenvoerbak in verschillende soorten

De grootte van de hondenvoerbak is het belangrijkste criterium, maar je moet ook letten op het materiaal en de vorm van de hondenvoerbak. Tegenwoordig is het kopen van een hondenvoerbak nog niet zo gemakkelijk, aangezien er enorm veel keuze is. Soms kun je door de bomen het bos niet meer zien. Zo kun je een hondenvoerbak vinden van roestvrij staal, kunststof of van porselein. We zullen nu per het materiaal van de hondenvoerbak het één en ander uitleggen.

Lees ook: tips bij het kopen van hondenmanden

Hondenvoerbak van kunststof

Een kunststof hondenvoerbak is eenvoudig te gebruiken en ook erg licht. Daarnaast is deze hondenvoerbak voorzien van een antislip band waardoor de hondenvoerbak niet gaat glijden. Een hondenvoerbak van kunststof is dus niet alleen geschikt voor volwassen honden, maar ook ideaal voor onvoorzichtige puppies!

Een ander voordeel aan een kunststof hondenvoerbak is dat deze goedkoop zijn en in veel verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar zijn. Deze hondenbak kan dus een echte blikvanger in jouw huis zijn! Maar het enige nadeel aan een kunststof hondenvoerbak is dat er stukken plastic kunnen verslijten waardoor deze in het eten van de hond terecht kunnen komen. De oplossing hiervoor is door regelmatig je hondenvoerbak te vervangen.

Hondenvoerbak van roestvrij staal (rvs)

Tegenwoordig kiezen veel mensen voor om een hondenvoerbak van roestvrij staal te kopen, omdat deze gemakkelijk te onderhouden zijn en erg lang mee gaan. Doordat bacteriën en resten lastig achter kunnen blijven in deze hondenvoerbak is die dus erg hygiënisch.

Een hondenvoerbak van roestvrijstaal zijn ook in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Vooral een set met twee hondenvoerbakken zijn erg geliefd. Maar niet elke hond eet graag uit een rvs hondenvoerbak. Dit komt doordat deze hondenvoerbak voor de hond een raar geluid kan maken. Als je opmerkt dat je hond dus aarzelt met het eten uit een hondenvoerbak van rvs dan kun je het beste een hondenvoerbak van kunststof of keramiek aanschaffen.

Hondenvoerbak van keramiek

Een keramische hondenvoerbak is een klassieker onder de hondenvoerbakken. Deze hondenvoerbak is prachtig bedrukt en ook tijdloos. Het is dus echt een sierstuk voor elke plek waar een hond eet. Daarnaast heeft het als voordelen dat ze makkelijk te onderhouden zijn en geen schadelijke stoffen bevatten. Een hondenvoerbak uit keramiek is echter alleen wel wat duurder en wat breekbaarder. Wellicht dus niet ideaal voor een baasje dat soms onhandig is.

Anti-schrok hondenvoerbak

Sommige honden eten te snel hun voer op, waardoor ze sneller last kunnen krijgen van tal van spijsverteringsproblemen, zoals maagzuur, winderigheid of zelfs braken. Als je merkt dat je hond te snel eet is het raadzaam om een anti-schrok hondenvoerbak voor je hond te kopen. Deze hondenvoerbakken kunnen namelijk het tempo van je hond vertragen en daardoor de spijsverteringsproblemen voorkomen/tegengaan.

De anti-schrok hondenvoerbak is speciaal ontwikkeld om ervoor te zorgen dat je hond zijn eten gaat verspreiden en dus niet allemaal in één keer kan opeten. Er zijn verschillende soorten anti-schrok voerbakken verkrijgbaar, hieronder zie je twee voorbeelden van een anti-schrok voerbak.

Lees ook: Hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips]

Hondenvoerbak op hoogte

Een hondenvoerbak op hoogte is ideaal voor grote honden en extra grote honden (vanaf 10 kg). Deze hondenvoerbakken kunnen namelijk op hoogte worden ingesteld, waardoor deze aangepast is op jouw hond. Zo kan je trouwe viervoeter ontspannen eten. Bovendien is een hondenvoerbak op hoogte minder belastend voor de nek van de hond en verminderd het stress. Dit type hondenvoerbak is al helemaal ideaal voor honden die maar drie poten hebben of die een operatie hebben ondergaan. De juiste hoogtes voor een hondenvoerbak op hoogte voor je hond zijn:

  • Hoogte hond 20 cm tot 27 cm de hondenvoerbak op 10 cm hoogte
  • Hoogte hond 30 cm tot 38 cm de hondenvoerbak op 20 cm hoogte
  • Hoogte hond 40 cm tot 48 cm de hondenvoerbak op 30 cm hoogte
  • Hoogte hond 50 cm of hoger de hondenvoerbak op 40 cm hoogte

Nu heb je hopelijk een beter beeld gekregen van de verschillende soorten hondenvoerbakken die er zijn en weet je welke hondenvoerbak geschikt is voor je hond. Heb je nog geen hondenvoerbak of wil je graag een nieuwe hondenvoerbak voor je hond kopen? Tegenwoordig kun je snel en eenvoudig hondenbakken online bestellen! Zodat je hond weer kan genieten van zijn maaltijden.

Lees ook: Reizen met een puppy [handige tips]

Disclaimer: af en toe maken wij gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.