Home Uncategorized Tips bij het kopen van hondenmanden

Tips bij het kopen van hondenmanden

geschreven door Woef Welkom
1 reacties

Je hond is je trouwste vriend. Geen wonder dat je alleen het beste voor je trouwe viervoeter wilt kopen. Natuurlijk gun je je hond een goede plek om tot zijn nachtrust te komen. Het aanschaffen van de juiste hondenmanden is hiervoor van groot belang. Ook op reis is een fijne hondenmand onmisbaar. Zo voelt de hond zich extra snel thuis. Maar welke hondenmanden zijn nou het beste voor jouw hond? Ontdek het in dit artikel.

Waarom heb je hondenmanden nodig?

Tegenwoordig is er enorm veel keuze in hondenbedden en hondenmanden. Zo zijn hondenmanden in verschillende soorten en maten te verkrijgen. Bij het kopen van hondenmanden is het belangrijk om op een paar punten te letten om de beste keuze voor de hond te maken.

Hondenmanden bieden comfort aan je trouwe viervoeter. Zo krijgt jouw hond de lichamelijke en mentale rust die hij nodig heeft! Een hond heeft genoeg ruimte nodig om in een goede lighouding te kunnen slapen en wil dan ook nog het liefst op een zachte ondergrond liggen. Hierdoor worden de gewrichten en botten van de hond ontlast.

Hondenmanden zijn voor je hond een plek om zich terug te kunnen trekken als hij wil ontsnappen aan de drukte of als hij moe is. Stress wordt hierdoor voorkomen bij jouw hond. Grote en comfortabele hondenmanden hebben de voorkeur bij jouw trouwe viervoeter, zodat ze goed kunnen uitrusten voor de volgende speelpartij.

Hoe kies ik de juiste hondenmanden?

Je gaat dus een hondenmand kopen, maar hoe kies je nou de juiste hondenmanden? Hondenmanden zijn er in verschillende soorten en maten. De hondenmanden verschillen in vorm, grootte en materiaal. Het kiezen van de juiste hondenmanden voor jouw hond kan dus best een lastige keuze zijn. Houdt daarnaast er rekening mee dat over het algemeen reutjes wat groter zijn dan teefjes.

Goed kijken naar het formaat van de hondenmanden

Het formaat van de hondenmanden moet goed afgestemd zijn op de grootte van jouw hond. Kies dan ook de maat die het beste past bij een volwassen hond van het hondenras dat je hebt. Daarnaast is het belangrijk om de binnenmaten van de hondenmanden in centimeters op te meten en dus niet te kijken naar maat S,M of L. Deze maten kunnen namelijk verschillen per hondenmanden en per merk.

Je hebt hondenmanden van minimaal 50 centimeter breed nodig als je hond 10 kg weegt. Weegt je hond 20 kg dan heb je hondenmanden van minimaal 70 centimeter breed nodig. Weegt je hond zelfs meer dan 35 kg, dan heb je hondenmanden van minimaal 90 centimeter breed nodig. Je hond heeft namelijk alle ruimte nodig om lekker languit te kunnen liggen.

Kies passende hondenmanden bij de slaaphouding van je hond

Bij het kiezen van hondenmanden is het ook belangrijk om te kijken naar de slaaphouding van je hond. Sommige honden vinden het namelijk prettig om opgerold te slapen, terwijl andere honden liever languit liggen.

Voor honden die het fijn vinden om opgerold te slapen zijn ronde hondenmanden de beste keuze. Heb je een hond die liever languit ligt, dan kun je het beste kiezen voor een hondenmatras of een hondenkussen. Kijk ook naar de opstap van de hondenmanden en zorg ervoor dat deze opstap niet te hoog is voor jouw viervoeter. Honden met korte poten hebben namelijk een lage instap aan de voorkant van de hondenmanden nodig.

De hoogte van de randen van hondenmanden zijn ook een belangrijk aspect. Hoe groter je hond is, hoe hoger de randen van de hondenmanden mogen zijn. Let er dus goed op dat de hondenmanden passen bij de slaaphouding van je hond.

Lees ook: Hond mee op vakantie in de auto [handige producten en tips]

Met de hond naar Landal Twenhaarsveld [onze ervaring]
Een mand van kunststof is praktisch, want makkelijk schoon te houden. Zorg wel voor een zacht ligbed in de mand.

Orthopedische hondenmanden

Heeft je trouwe viervoeter last van artrose of gewrichtsklachten? Of wil je je hond extra stevigheid en comfort bieden of is je hond al wat ouder? De vulling van orthopedische hondenmanden zorgen ervoor dat de mand zich volledig vormen naar het lichaam van je hond en ontlasten de gewrichten.

Deze hondenmanden geven de gewrichten en de rug van de hond extra ondersteuning, ideaal dus voor grotere hondenrassen of honden op leeftijd die wat extra steun kunnen gebruiken. Daarnaast is de buitenhoes van orthopedische hondenmanden vaak voorzien van een zachte pluche die zorgt voor nog meer comfort.

Een hondenkussen kan ook een goeie optie zijn.

Het juiste materiaal voor hondenmanden kiezen

Hondenmanden zijn er in veel verschillende soorten stof. De materialen van de hondenmanden variëren van hard tot zacht en bieden ieder een bepaalde mate van comfort. Het maken van de keuze voor je hondenmanden hangt af van de ondergrond waar je hond liever op ligt, een zachte of juist een stevige ondergrond?

Heb je een hond die veel kwijlt of die het leuk vindt om te zwemmen, dan kun je beter voor waterafstotende hondenmanden kiezen. Waterafstotende hondenmanden nemen namelijk minder op en kunnen gemakkelijk worden schoongemaakt. Of heb je thuis een hond die in veel dingen bijt, dan is het slim om juist een stof te  kiezen die niet gemakkelijk kapot te bijten is.

Hondenmanden voor je puppy kiezen

Als je thuis een pup hebt dan kun het beste kiezen voor knusse hondenmanden. Puppy’s zoeken namelijk bescherming als ze gaan slapen. Knusse hondenmanden geven je pup dan de bescherming die ze zoeken. Het enige nadeel van het kopen van hondenmanden voor je pup is dat ze na een aantal maanden alweer toe zijn aan nieuwe hondenmanden. Het is dus slim om niet al te duren hondenmanden te kopen voor je puppy.

Daarnaast kan je puppy de hondenmanden ook slopen, omdat ze overal hun tandjes inzetten waar ze op kunnen bijten (zeker als ze hun tanden gaan wisselen). Kies daarom ook voor hondenmanden die gemaakt zijn van sterk materiaal en makkelijk afneembaar zijn voor als je puppy in de hondenmand heeft geplaatst.

Lees ook: Reizen met een puppy [handige tips]

Disclaimer: af en toe maken wij gebruik van affiliate links of gesponsorde links/artikelen. Het aanklikken hiervan kost jou niks, maar maakt het voor ons mogelijk om Woef Welkom te laten groeien en jou van reisinspiratie te kunnen blijven voorzien.

1 reacties

Jarno juni 7, 2023 - 11:06 AM

Wat een goede tips! Door deze handige tips heb ik een hondenmand gekocht. Ga zo door!

Reply

laat een reactie achter

connect

©2024 Woef Welkom – All Rights Reserved.